špatně brzdí

Více
15 roků 11 měsíců zpět #1 od Pavel Jandák
špatně brzdí vytvořil uživatel Pavel Jandák
Lidi mám takovej problém s brzdami.Když jedu se studenym autem,tak auto skoro vůbec nebrzdí.Pedál je tvrdý.Když ujedu tak 100m,tak to začne brzdit,ale nikdy to nezaflekuje.Můžete mi poradit?Mám Tipo 1.4 i.e.,r.v.93.Díky moc

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #2 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: špatně brzdí
Zkontroluj podtlakový hadičky, někde ti tam utíká podtlak. Nebo je podtlakový posilovač ve věčných lovištích :?

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 11 měsíců zpět #3 od Romik
Odpověděl Romik pro téma Re: špatně brzdí
Charlesi me se to stalo vcera taky normalne vklidku nastartuju jedu si tak pul kilometru a blizim se nakrizovatku dupnu na brzdy a auto nic jede dal tak znovu a zase nic no musel jsem prez rucku zastavit a parkrat proslapat pedal a pak to aspon trosku brzdilo ubec nevim co stim je ale ti to vis ze :?: porad :D

Romik Tipo 1.6 DOHC

Nissan Primera P10 2.0 GT 110kw

Nissan Primera P11 2.0 GT 110kw

Více
15 roků 11 měsíců zpět #4 od Pavel Jandák
Odpověděl Pavel Jandák pro téma Re: špatně brzdí
Tak jsem koukal na ten posilovač.Vede k němu pouze jedna hadička,která se zdá být v pořádku,takže tlak asi nikde neutíká.Dá se ještě nějak vyzkoušet funkčnost posilovače jinak než že šlapnu na pedal,nastartuju a pedal se musí propadnout?Jinak jsem přišel na to,že když mám nastartováno a tlačim na brzdový pedál,tak se pomalu propadá.To asi není v pořádku,že?Na kolik přijde nový posilovač?

Více
15 roků 11 měsíců zpět #5 od Ram512
Odpověděl Ram512 pro téma Re: špatně brzdí

Tak jsem koukal na ten posilovač.Vede k němu pouze jedna hadička,která se zdá být v pořádku,takže tlak asi nikde neutíká.Dá se ještě nějak vyzkoušet funkčnost posilovače jinak než že šlapnu na pedal,nastartuju a pedal se musí propadnout?Jinak jsem přišel na to,že když mám nastartováno a tlačim na brzdový pedál,tak se pomalu propadá.To asi není v pořádku,že?Na kolik přijde nový posilovač?

Podle toho co tu píšeš se jedná o hlavní brzdový válec máš ho už asi špatný propouští a nebo prasklou trubku. HBV skus rozebrat vyměnit gumičky. Měl sem to samé a každý mi říkal zavzdušněné. Prd byl to HBV gumičky propouštěly. Pedál musíš mít tvrdý bez posilovače a nesmí ti propadat!!

Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012 :)

Soubor přílohy:
[/URL

Více
15 roků 11 měsíců zpět #6 od Charles
No s Jendou jsme přišli na zajímavou věc ohledně HBV. Taky se mi propadal pomalu pedál při nastartovanym motoru, tak jsem měl připravenej HBV po repasi na výměnu. Jenže ono se ukázalo, že jsem měl pouze špatně nastavenej podtlakovej posilovač. stačilo sundat HBV a lehce povytočit šroubek. Ejhle, pedál je tvrdej jako kámen, nepropadá se a brzdí to o poznání lépe.

Ale abych se vrátil k problému tvrdých pedálů. Pokud je pedál tvrdý i s nastartovanym motorem a auto brzdí žalostně málo, hledejte problémy v tom podtlaku a nebo přímo v posilovači. Jestli posilovač pouští někde vzduch se dá zjistit tak, že normálně natočíš motor, aby začal fungovat posilovač jako normálně. Potom auto zdechnout a jít od toho. Když pak příjdeš k autu klidně druhej den, měl bys pořád lehce šlápnout na pedál. Posilovač musí podtlak udržet, pokud neudrží, tak někde přisává vzduch.
Další důležitá věc jsou právě absolutně v pořádku podtlakové hadičky a tím myslím všechny :idea:
No abych ještě taky nezapomněl, tady v tuhle roční dobu se ukáže, jak se kdo stará o brzdy, protože jak začne trošku mrznout, už je problém s brzdami na světě.
Jak stará je brzdová kapalina? V jakym stavu jsou pístky? Co hadice? Netečou lehce prasátka?

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
15 roků 11 měsíců zpět #7 od Pavel Jandák
brzdová kapalina je stará rok.Pístek na levé straně jde lehce a na pravé hůř.Zkoušel jsem ho rozhýbat,tak je to teď lepší.Prasátka netečou a trubky a hadice taky ne.Ten posilovač tam bude pasovat z jakéhokoliv Tipa v benzínu?Jaký průměr má ten HBV.(r.v.93,1.4i.e.).Takže když přijdu k autu.Pedál je tvrdý,ale trochu to brzdí.Nastartuju a brzdí to pořád stejně.Po pár metrech jízdy a brždění je to lepší,takže problém bude buď v HBV a nebo v posilovači?Díky

Více
15 roků 11 měsíců zpět #8 od Charles
No já bych to viděl na posilovač, protože po nastartovánbí ti musí okamžitě pedál klesnout a musí být průžnější :idea: Jinak posilovače jsou myslim stejné u všech tipoušů, ať už se jedná o benzín nebo o naftu. :arrow: může to být i HBV, ale nezdá se mi to, protože pokud by byl KO (vyrezlej nebo gumičky) tak bys právě měl pedál měkkej, propadal by se a nemohl bys pořádně našlapat tlak a zabrzdit.
Je možné, že ti třeba neotvírá pořádně ventilek, který pouští vzduch (atmosferický tlak) do posilovače při brždění. Potom nefunguje posilovač jak má i přes to, že podtlak je dobrý.

Jinak tady je obrázek posilovače z tipa v řezu:
www.fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=11808

Více
15 roků 11 měsíců zpět #9 od Pavel Jandák
Takže musím sehnat jiný.Opravit se nedá?Právě co jsem tady čet,tak diesely mají nějakou vývěvu(nevím co to je).U mě jsem nic takové nenašel.Do posilovače mi jde pouze jenom jedna hadice(od svodů do posilovače a ještě je na tý hadici odbočka do digipexu).Jak se pohybujou ceny u nového?Jinak jestli někdo máte funkční posilovač za rozumnou cenu,tak ho beru.Ještě to hodim na bazar?Díky moc

Více
15 roků 11 měsíců zpět #10 od Charles
U benzínu je ta hadice napojena na sací parohy, v nichž při chodu motoru vzniká podtlak tím, že saje motor směs do válců. U dieselu a konkrétně u Turbodieselů by to nefungovalo, protože tam je vzduch do sání tlakován turbem kolem 1baru. Ano proto diesely mají vývěvu, která vytvoří potřebný podtlak.
Jinak nový posilovač se asi nevyplatí kupovat, cena tam je myslím kolem 2000,-Kč takže se poptej tady na bazaru. Jeden mám doma možná taky.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #11 od Pavel Jandák
jestli máš doma ten posilovač,prodal bys ho?

Více
15 roků 11 měsíců zpět #12 od Charles

jestli máš doma ten posilovač,prodal bys ho?

asi jo, nevím, pošli mi SZ nebo mail a domluvíme se

Vygenerováno za 0.459 sekund