špatně brzdí
- Pavel Jandák
- Autor tématu
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Romik Tipo 1.6 DOHC
Nissan Primera P10 2.0 GT 110kw
Nissan Primera P11 2.0 GT 110kw
- Pavel Jandák
- Autor tématu
Podle toho co tu píšeš se jedná o hlavní brzdový válec máš ho už asi špatný propouští a nebo prasklou trubku. HBV skus rozebrat vyměnit gumičky. Měl sem to samé a každý mi říkal zavzdušněné. Prd byl to HBV gumičky propouštěly. Pedál musíš mít tvrdý bez posilovače a nesmí ti propadat!!Tak jsem koukal na ten posilovač.Vede k němu pouze jedna hadička,která se zdá být v pořádku,takže tlak asi nikde neutíká.Dá se ještě nějak vyzkoušet funkčnost posilovače jinak než že šlapnu na pedal,nastartuju a pedal se musí propadnout?Jinak jsem přišel na to,že když mám nastartováno a tlačim na brzdový pedál,tak se pomalu propadá.To asi není v pořádku,že?Na kolik přijde nový posilovač?
Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012
Ale abych se vrátil k problému tvrdých pedálů. Pokud je pedál tvrdý i s nastartovanym motorem a auto brzdí žalostně málo, hledejte problémy v tom podtlaku a nebo přímo v posilovači. Jestli posilovač pouští někde vzduch se dá zjistit tak, že normálně natočíš motor, aby začal fungovat posilovač jako normálně. Potom auto zdechnout a jít od toho. Když pak příjdeš k autu klidně druhej den, měl bys pořád lehce šlápnout na pedál. Posilovač musí podtlak udržet, pokud neudrží, tak někde přisává vzduch.
Další důležitá věc jsou právě absolutně v pořádku podtlakové hadičky a tím myslím všechny
No abych ještě taky nezapomněl, tady v tuhle roční dobu se ukáže, jak se kdo stará o brzdy, protože jak začne trošku mrznout, už je problém s brzdami na světě.
Jak stará je brzdová kapalina? V jakym stavu jsou pístky? Co hadice? Netečou lehce prasátka?
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
- Pavel Jandák
- Autor tématu
Je možné, že ti třeba neotvírá pořádně ventilek, který pouští vzduch (atmosferický tlak) do posilovače při brždění. Potom nefunguje posilovač jak má i přes to, že podtlak je dobrý.
Jinak tady je obrázek posilovače z tipa v řezu:
www.fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=11808
- Pavel Jandák
- Autor tématu
Jinak nový posilovač se asi nevyplatí kupovat, cena tam je myslím kolem 2000,-Kč takže se poptej tady na bazaru. Jeden mám doma možná taky.
- Pavel Jandák
- Autor tématu
jestli máš doma ten posilovač,prodal bys ho?
asi jo, nevím, pošli mi SZ nebo mail a domluvíme se