Made in China
- michal_tipar
- Autor tématu
První testování levných čínských ocelových ráfků pro aftermarket.
Druhé testování čínských pneumatik.
Nechci se šťourat v tom kdo a jak ty testy dělal, nechť si každý udělá svůj názor...
Michal Tipař [img:35fd246b7a]www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
- michal_tipar
- Autor tématu
reif.ueuo.com/ocel_cina.htm
Pneu
reif.ueuo.com/carauto2009s.htm
Zdroj byl tady
www.autokola.cz/
Michal Tipař [img:35fd246b7a]www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Fiat Croma Nuova 1,9JTD MultiJet 88kW 2006
EX Fiat Marea Weekend 1,9TD 100 1998
EX Fiat Tipo 1,4 i.e. 1988
- michal_tipar
- Autor tématu
Nechcem sa na aute zabit tak radsej uz osvedcene znacky
TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km
s¨tím učením sme dva..... 8O 8Ojá sem ani netušil že se něco takovýho na trhu nachází, musím se učit hooodne učit
no jenom si představím že tyhle ráfky i skoly namontuju na svoje dvoutunové auto a naložím děti a pojedu po dálnici na dovču
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
Dobru a kvalitnejsiu gumu kupis za neakych 2000-a viac,lenze vydrzi min.2x tolko ako Chinska takze vzdy sa oplati kupit znackovu gumu.
TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km
- michal_tipar
- Autor tématu
Goodride. tady je cosi...
auto.dobryweblog.cz/
s neskrývaným zájmem jsem si přečetl blogové příspěvky pana Topinky, trochu mi připadá jako by byl finančně zainteresován v firmě The Morning Sun International Trade s.r.o.
Nicméně je to blog a každý má svůj názor...
S jednou věcí ale zásadně nesouhlasím, píše tam následující "Jako každý výrobek, tak i čínské pneumatiky musí projít schvalovacím procesem, aby se mohly prodávat v Evropě."
Projít takovým procesem může kdokoliv, když se totiž povede jedna šarže výroby fakt na maximum, tak je honem pošlu do všech zkušeben aby dali atest a ty ho asi dají, když splňují patřičné požadavky a vůbec to nemá vztah k následné kvalitě výroby.
Kdo nemá zkušenosti s China produkcí??? Výrobek se liší kus od kusu podle toho jak se zrovna povedlo vyrobit, nikdo nic moc nekontroluje jen se plácne nálepka QC a hajdy do světa
Podobný problém s kolísáním kvality mívali podle toho co jsem slyšel třeba i ve Slovenském Matadoru. Zákazník koupil gumy, byl s nima nadmíru spokojený, tak si třeba po dvou třech letech šel koupit týž model a ten světe divse sjel za necelou sezónu (případy známých v okolí...) na stejném autě - stejný rozměr, stejný řidič - stejný styl jízdy.
U televize, dvdčka, počítače o tolik nejde, když se to pos.... tak na to málokdo umře, ale ve 160ti na dálnici, no nechtěl bych tam být
K panu Topinkovi,ale nezdělil jestli tam mají taky pravidelné kontroly(tedy myslím např.ISO 9000 či jaky typ akreditace se pro pneu požívá),ano je to sice papír,přez papír na papír
Goodride. tady je cosi...
auto.dobryweblog.cz/
s neskrývaným zájmem jsem si přečetl blogové příspěvky pana Topinky, trochu mi připadá jako by byl finančně zainteresován v firmě The Morning Sun International Trade s.r.o.
Nicméně je to blog a každý má svůj názor...
S jednou věcí ale zásadně nesouhlasím, píše tam následující "Jako každý výrobek, tak i čínské pneumatiky musí projít schvalovacím procesem, aby se mohly prodávat v Evropě."
Projít takovým procesem může kdokoliv, když se totiž povede jedna šarže výroby fakt na maximum, tak je honem pošlu do všech zkušeben aby dali atest a ty ho asi dají, když splňují patřičné požadavky a vůbec to nemá vztah k následné kvalitě výroby.
Kdo nemá zkušenosti s China produkcí??? Výrobek se liší kus od kusu podle toho jak se zrovna povedlo vyrobit, nikdo nic moc nekontroluje jen se plácne nálepka QC a hajdy do světa
Podobný problém s kolísáním kvality mívali podle toho co jsem slyšel třeba i ve Slovenském Matadoru. Zákazník koupil gumy, byl s nima nadmíru spokojený, tak si třeba po dvou třech letech šel koupit týž model a ten světe divse sjel za necelou sezónu (případy známých v okolí...) na stejném autě - stejný rozměr, stejný řidič - stejný styl jízdy.
U televize, dvdčka, počítače o tolik nejde, když se to pos.... tak na to málokdo umře, ale ve 160ti na dálnici, no nechtěl bych tam být
a k té dálnici,ještě mám v živé paměti,kdyš mi před desíti lety na rychlosce u Nového Jičína v plně obsazeném autě značky Lada1500 SL,ve 130km/h bouchla(ale poravdu bouchla,byla v tu ránu prázdná)pravá přední pneumatika,pánové to byl takovej masakr...naštěstí se mi auto podařilo uržet na silnici a dokonce i zatavit bez opření o svodidla,vylezl sem z auta a půlhodky sem se klepal, a klucí zatím měnili pneu,z té na autě stejně nic nezbylo....
takže opravdu kdyš uš nutno šetřit,tak,ale opravdu NÉ na pneumatikách,páč na nich opravdu závisí život
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
Teď jezdí nějakej pátek s kamionem. Přes noc mu bouchly 2 pneumatiky - nízká teplota, kvalita a stupeň sjetí pneu.
Jinak čím širší pneu, tím větší nároky jsou na dimenzování. Takže bych si dával extra bacha na "supersport" pneu z číny.
stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.
On už ten mazec docela je. Čínani kopírují, na co přijdou. Vůbec je nezajímají patenty. Kdyby evropská firma chtěla vymáhat peníze od výrobce plagiátů z číny, tak na tom bude finančně špatně a nevedlo by to nikam. Oni by to stejně znova rozjeli. To stejné jako. když zabaví vietnamskou tržnici - na druhý den už zase funguje s tím stejným zbožím. S tímto problémem se potýká hlavně Pavel Blata, výrobce minimotorek Blata. Čínani zkopírovali jeho stroj včetně sjetých pneu. Prostě 1:1 vzhledově, ale ošizené na kvalitě 100%. Myslíte, že Čína se zabývá nějakým dimenzováním součástí, technologickým zpracováním a kvalitou? Vůbec ne, útočí cenou za nekvalitní zboží. A nějaké normy, ISO certifikáty .. pche. Je to přece jen kus papíru, který není problém v Číně sehnat za menší úplatek. Jejich ekonomika je silně podmáznutelná pěnezi. Navíc ISO je hlavně evropská stadnartizovaná norma, v Číně nic moc neznamená.A co potom komplet celý čínský auto, to by byl teprv mazec!
fuj,to snad ani nedomyslet..nejenom,že se mi vyšroubují šrouby z rávků ale chitím k tomu ještě nějakou díru a rozpadne se jak ráfek,tak i pneu a to ještě nemluvě při brždění kvůli špadné adhezi pneu,tak to auto se mi,....no hrůza domyslet,jak by to vlastně dopadlo pokud bych vůbec stouto kombinací nezačal snad už i létat..