Závada při ostřikování čelního skla.

  • jumbo
  • Autor tématu
12 roků 7 měsíců zpět - 12 roků 4 měsíců zpět #1 od jumbo
Závada č. 1

Začalo mi z trysek málo stříkat vodu na čelní sklo. Závada byla v rozdělovačí vody ve tvaru písmena Y , která posílá vodu na levou a pravou trysku. Po opatrném rozebrání jsem zjistil, že časem se tá gumová membrána roztrhne a voda stříká ven tou malou dírkou.

Při výměně není potřeba sundávat ramínka stěračů a celý ten plast pod čelním sklem, protože rozdělovač Y se nachází v levém rohu pod plastem, při pohledu zepředu. Stačí povolit 3 šrouby, sundat malý plastový kryt a trochu zvednout plast pod čelním oknem a je to tam vidět. Je k tomu celkem dobrý přístup.

Ten samý rozdělovač je v Marei, nebo v Bravě. U těchto aut stačí strhnout tapecírunk na odhlučnění kapoty a povytáhnout přívodní hadičku.

Závada č.2

Nikdy nenastavujte trysky párátkem. Ulomí se vám jeho špička a zůstane v té kovové tryce. Časem se dostane přímo do plastové trysky a tam působením vody nabobtná a zacpe ji úplně.
To už musíte sundat stěrače, sundat plast pod oknem, odpojit hadice, vybrat celé trysky a vysát pusou ty malé zbytky ven.
V této zimě supr práce a riskujete zlomení uchycení trysek. Proto u hadice rozdělovače tvaru Y nahřát zapalovačem a vše dodělat doma v teple.
Poslední změna: 12 roků 4 měsíců zpět uživatelem jumbo.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.244 sekund
Powered by Kunena fórum