Centrál zamkne na podruhé....vyhŕ. zadního okna
12 roků 3 týdnů zpět #1
od Vajcusek
Centrál zamkne na podruhé....vyhŕ. zadního okna vytvořil uživatel Vajcusek
Zdravim lidi...zima nam sice končí...ale muj fiatek tak něják stale zamiká až na podruhé...skoro dycky poprve zustanou odemcene prave zadni dvere....a to už jsem to měl rozebrany a prostriknul jsem to WDckem...a furt to same...nevíte někdo co s tim?....a druhá věc...nejde vyhřejvání zadního okna....a přitom proud do okna jde...
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
12 roků 3 týdnů zpět #2
od Skyline
Fiat Tipo 1.8 swap 2.0 16v Turbo, 3dv., bílé - ve výstavbě
Fiat Tipo 1.4, 3dv., černé
Fiat 500 BlackJack 1.4 100HP
Alfa Romeo 156 sw 2.4 10v 110kw
bejvalé:
Fiat Tipo 5dv. 1.4, 1.6, 2.0 8v, 2.0 16v
Fiat Tipo 3dv. 1.4, 1.6
Odpověděl Skyline pro téma Re: Centrál zamkne na podruhé....vyhŕ. zadního okna
mě do zadního okna proud taky jde ale vyhřejvaj jen dva proužky
to asi taky nedám dokupy co ?

Fiat Tipo 1.8 swap 2.0 16v Turbo, 3dv., bílé - ve výstavbě
Fiat Tipo 1.4, 3dv., černé
Fiat 500 BlackJack 1.4 100HP
Alfa Romeo 156 sw 2.4 10v 110kw
bejvalé:
Fiat Tipo 5dv. 1.4, 1.6, 2.0 8v, 2.0 16v
Fiat Tipo 3dv. 1.4, 1.6
12 roků 3 týdnů zpět - 12 roků 3 týdnů zpět #3
od remarque
FIAT Tipo 1,6 159A3.046 r.v.91
Odpověděl remarque pro téma Re: Centrál zamkne na podruhé....vyhŕ. zadního okna
Ahoj,
To Vajcusek: je potřeba si uvědomit,že WD40 není čistič,ale olej.
Některé typy zámků jdou rozebrat,takže pokud možno zámek rozeber a na vyčištění si kup čistič brzd ( www.zbozi.cz/... ) a pořádně to vystříkej,není potřeba to nějak sušit, za pár minut se čistič odpaří i s mastnotou. Nakonec aplikuj silikonový olej,ale s mírou!
Pokud tento postup nepomůže,tak bude problém přímo v servomotorku, tzn. výměna celého zámku.
To Skyline: Na opravu proužků vyhřívání si kup Loctite 3863. Je to v podstatě vodivá barva. Mám to odzkoušené, takto opravené vyhřívání mi funguje už druhou zimu.
To Vajcusek: je potřeba si uvědomit,že WD40 není čistič,ale olej.
Některé typy zámků jdou rozebrat,takže pokud možno zámek rozeber a na vyčištění si kup čistič brzd ( www.zbozi.cz/... ) a pořádně to vystříkej,není potřeba to nějak sušit, za pár minut se čistič odpaří i s mastnotou. Nakonec aplikuj silikonový olej,ale s mírou!
Pokud tento postup nepomůže,tak bude problém přímo v servomotorku, tzn. výměna celého zámku.
To Skyline: Na opravu proužků vyhřívání si kup Loctite 3863. Je to v podstatě vodivá barva. Mám to odzkoušené, takto opravené vyhřívání mi funguje už druhou zimu.
Poslední změna: 12 roků 3 týdnů zpět uživatelem remarque.
- jumbo
12 roků 3 týdnů zpět #4
od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: Centrál zamkne na podruhé....vyhŕ. zadního okna
Taky jsem si s tím zámkem nejdřív hrál. Pak jsem se naštval, dal rovno jiný a byl svatý klid. Měl jsem to udělat hned a ušetřil bych si čas. A vyhřívání jsem moc neřešil.
12 roků 3 týdnů zpět #5
od cembrit
Fiat Tempra 1.6 SW 1992
Odpověděl cembrit pro téma Re: Centrál zamkne na podruhé....vyhŕ. zadního okna
Když už sme u toho vyhřejvání jak se hledá místo kde je to přerušený? jde to vidět a nebo se to dá změřit? je docela otravný v zimě mít jen 3 proužky

Fiat Tempra 1.6 SW 1992
12 roků 3 týdnů zpět - 12 roků 3 týdnů zpět #6
od remarque
Odpověděl remarque pro téma Re: Centrál zamkne na podruhé....vyhŕ. zadního okna
Většinu přerušení identifikuješ pouhým okem.Postižená místa jsou vybledlá,propouští více světla.
No a ten zbytek jde změřit ohmetrem,ale je potřeba si uvědomit,že všechny ty proužky jsou k sobě zapojeny paralelně,tzn. nelze prostě přiložit ohmetr k začátku a konci proužku,je potřeba postupovat po menších částech a sledovat skokovou odchylku odporu.
No a ten zbytek jde změřit ohmetrem,ale je potřeba si uvědomit,že všechny ty proužky jsou k sobě zapojeny paralelně,tzn. nelze prostě přiložit ohmetr k začátku a konci proužku,je potřeba postupovat po menších částech a sledovat skokovou odchylku odporu.
Poslední změna: 12 roků 3 týdnů zpět uživatelem remarque.
Vygenerováno za 0.043 sekund