Moje Tipo- Pribeh :)

Více
11 roků 1 měsíc zpět #1 od matko228
Moje Tipo- Pribeh :) vytvořil uživatel matko228
Som sa rozdol vam vypovedat pribeh mojho tipenka :)
Začnem tým .. Tipo mal predomnou moj brat .. Zo začiarku sa staral ale potom na to začal kašlat, jazdil bez vody , oleja , prdla prvá hlava..
Hlava sa vymenila , viete isto ćo to obnáša . Lenže hlava bola na hovno taktiež . Znova , tesnenie hlava .. Chvílu držala a potom znovu prdla ..
Podarilo sa mi zohňat hlavu , overene dobru .. Zrovnanie , vybrus ventilov , tesnenie isto viete ze to nie je celkom lacné .
Konečne sa zdalo všetko ako má byť .. Tak som zaČal vrážať .. nové ložiská dozadu , tlmiče , komplet vymene riadenie z Bravy , ide lahučko.
Olej , rozvody , filtre . Komplet vymené brzdové trubky . v zime som jazdil všetko bolo ok .. Lenže zrazu sa začal motor prehrievat , postupne to stupadlo stupen za stupnom .
Začalo vyhadzovať vodu a už som vedel že je zle .. Podfúklo tesnenie ale hlavu som už neriešil .. Zohnal som druhý motor , bol som sa odviest , na takom črepe som sa v zivote neviezol :D
Ale motor sa zdal ok .. Umyl motor , prehadzali sa nove veci z hentoho , nahodil , vymenil olej v prevodovke a šlapal ako hodinky . Ešte predtým som ho pretesnil , aby neslizel olej .
Bohužial motor žerie olej ale to už neriešim .. Spravil som si hudbu , a užival si auticko :) V zime som mal nehodu , nič vazne , svetlo , blatnik , smerovka a rameno .. Oprava ma vyšla na 70 € , vďaka lacným dielom a kamarátom :) Prešlo leto , brigády , zarobil som peniaze a čas dať do kopy kasňu . Budete vidiet fotky :) Nečakal som že to bude až také zlé a nakoniec to bolo tak že auto bolo na dvihaku 2 mesiace , poctivá práca bratranca ktorý si odmakával dlh :) Po vyvarení som začal uvažovat , a dal som ho celé nastriekať :) Myslim že ma to auto vyšlo uź na 2000 € :) Ale láska knemu stále trvá .
Napísal som to formou príbehu , možno to niekoho naújme ..
Tu prikladám fotky :)
Foto
Neni to tam všetko :)
Ďakujem za prečítanie :)

Fiat Tipo 1.9 TD r.v 1994 66 kw :) No smoke , no fun :D

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
11 roků 1 měsíc zpět #2 od remarque
Odpověděl remarque pro téma Re: Moje Tipo- Pribeh :)
Moc pěkná práce.

Jak máš udělané černé B sloupky dveří? To je černý lak nebo nějaká fólie?

FIAT Tipo 1,6 159A3.046 r.v.91

Více
11 roků 1 měsíc zpět #3 od matko228
Odpověděl matko228 pro téma Re: Moje Tipo- Pribeh :)
Je to obycajny matny sprej ;)

Více
11 roků 1 měsíc zpět #4 od Skyline
Odpověděl Skyline pro téma Re: Moje Tipo- Pribeh :)
Fiat dával i od výroby folii a dá se to i sehnat jako origo díl za pár kč

(narychlo najité odkazy...)
allegro.pl/naklejka-ozobna-fiat-tipo-gt-...owa-i3541333483.html
allegro.pl/naklejka-na-slupek-fiat-tipo-...owa-i3602222461.html

Fiat Tipo 1.8 swap 2.0 16v Turbo, 3dv., bílé - ve výstavbě
Fiat Tipo 1.4, 3dv., černé
Fiat 500 BlackJack 1.4 100HP
Alfa Romeo 156 sw 2.4 10v 110kw
bejvalé:
Fiat Tipo 5dv. 1.4, 1.6, 2.0 8v, 2.0 16v
Fiat Tipo 3dv. 1.4, 1.6

Více
11 roků 1 měsíc zpět - 11 roků 1 měsíc zpět #5 od F@ster
Odpověděl F@ster pro téma Re: Moje Tipo- Pribeh :)
Pěkná práce a obdivuji, že ses do toho pustil, přestože je Tipo už dávno za zenitem... Při pohledu na ty fotky jsem si krásně
zavzpomínal, je to pár let zpátky, kdy jsem si tím taky prošel, vařilo se, opravovalo, měnilo a částečně lakovalo. Jo, to byly
časy s Tipátkem, s láskou na to auto vzpomínám a jsem rád, že slouží dodnes, sice jinde, ale starají se o něj... :)

Od té doby bylo už pár aut, nějaký ten ital, němci, česká auta... Ale co čert nechtěl, teď už jsem zase u itala, ale to
je přeci jenom trošku jiná liga...
Poslední změna: 11 roků 1 měsíc zpět uživatelem F@ster.

Více
11 roků 1 měsíc zpět #6 od matko228
f@ster , mal som aj foliu , ale aj predtym to bolo sprejom a vydrzalo to dlho .. ked ma to omrzi kupim foliu ;)
za tie penazie co som do toho dal by som asi nic lepsie nekupil :) Tipo sa mi paci , vždy som ho chcel ,
akurat mam pocit ze ma nema rado .. ale je to stare auto tajze je normalne ze raz za cas nieco odide :)

Více
11 roků 1 měsíc zpět #7 od matko228
casom doplnim este fotky z vyvarania nie su to všetky .. :D

Více
11 roků 1 měsíc zpět - 11 roků 1 měsíc zpět #8 od F@ster

matko228 napsal: Tipo sa mi paci , vždy som ho chcel , akurat mam pocit ze ma nema rado .. ale je to stare auto tajze je normalne ze raz za cas nieco odide :)

Já jsme na něj nedal dopustit, měl jsem dokonce dvě, jako první bylo 1,9TD s analogovou palubkou - to byl nezmar a neustále se něco opravovalo. Pak jsem měl 1,6ku jednovačku, také v analogu, no a to bylo zlatíčko, najel jsem s ním spousty KM, udělal mnoho úprav a nakonec jej se slzou v oku daroval... :)

Teď mám Lancii, hlavně kvůli kufru a jistou roli v tom teda taky hraje ten motor, ale jenom malou... :D
Poslední změna: 11 roků 1 měsíc zpět uživatelem F@ster.

Více
11 roků 1 měsíc zpět #9 od matko228
no to ze 1.9 TD stale nieco potrebuje stym suhlasim .. Zrovna teraz zase praskol radiator , dpč .
ale sak co , nevymenis ? :D ma porazi raz ztoho auta :D

Více
11 roků 3 týdnů zpět - 11 roků 3 týdnů zpět #10 od F@ster

matko228 napsal: ale sak co , nevymenis ?

To bys asi nechtěl... :D Předpokládám, že máš 1,9TD hlavně kvůli relativně slušnému výkonu a malé spotřebě. Takže ten můj benzínový pětiválec 2.0 20v Turbo, kterej jsme ještě navíc překopali na "plusmínus autobus" 300koní a dali mu větší turbínu, ten by ti asi moc nevyhovoval... :D

PS: Ale jinak ty auta mají něco do sebe... www.lanciaklub.cz/minulost/tri-ruzni-lid...a-vasen-lancia-kappa :)
Poslední změna: 11 roků 3 týdnů zpět uživatelem F@ster.

Více
11 roků 3 týdnů zpět #11 od matko228
jj , 1.9 td :) nejake video nemas ? jak to taha ? :D

Více
11 roků 3 týdnů zpět #12 od F@ster

matko228 napsal: jj , 1.9 td :) nejake video nemas ? jak to taha ? :D

Video nemám, nějak mě na ty machr videa nikdy neužilo. Ale už i strážníci z okresu Praha-západ prohlásili, že mi to jede jako splašená k*rva a že ta turbína zní jako když ženskou znásilňuje banda černochů, kterou právě pustili z lapáku. :-P

Ale je potřeba brát v potaz, že Kappa v kombíku je relativně těžký auto, takže to stejně chvilku trvá, než se pořádně rozpohybuje. Ale pokud si pak udržíš tlak, hned tak něco se na to auto nechytá.

Více
11 roků 3 týdnů zpět #13 od matko228
od nas ma jeden nalozene Cupecko , cca 300 Ps a ten zvuk to je orgazmus .. Nieco genialne :)

Více
11 roků 3 týdnů zpět #14 od F@ster

matko228 napsal: od nas ma jeden nalozene Cupecko , cca 300 Ps a ten zvuk to je orgazmus .. Nieco genialne :)

Tak to jsme na tom podobně, já jsem dal jen rezonátor, přeci jen je to obyčejné kombi a potřebuji s tím jezdit i v noci. Ale mimo jiné je tam větší turbo a netlačí úplně málo (při první testovací jízdě mi fouklo nejedno těsnění :D ), což má za následek solidní řev. :D

Více
11 roků 2 týdnů zpět #15 od matko228

F@ster napsal:

matko228 napsal: od nas ma jeden nalozene Cupecko , cca 300 Ps a ten zvuk to je orgazmus .. Nieco genialne :)

Tak to jsme na tom podobně, já jsem dal jen rezonátor, přeci jen je to obyčejné kombi a potřebuji s tím jezdit i v noci. Ale mimo jiné je tam větší turbo a netlačí úplně málo (při první testovací jízdě mi fouklo nejedno těsnění :D ), což má za následek solidní řev. :D

ak niekedy budes na nejakom sraze na SK napr .. na Carate v Pieštanioch tak ukazes :D

Vygenerováno za 0.476 sekund