Elektrické stahování předních oken - hlučnost

Více
18 roků 7 měsíců zpět #1 od SKV
Mám prosbu, stahování předních oken se projevuje větší hlučností. Nikdy mi to nechodilo úplně potichu, ale je to stále více slyšitelnější. Minulý rok jsem zkoušel do vodících tyčí, v kterých se pohybuje lanko /struna?/, natlačit vazelínu. Jde to lehčeji, ale hluk nevymizel! Máte někdo zkušenost s údržbou? Musí se celé zařízení demontovat, motorky promáznout? Díky Jirka

Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 7 měsíců zpět #2 od MOTOKUBA

Mám prosbu, stahování předních oken se projevuje větší hlučností. Nikdy mi to nechodilo úplně potichu, ale je to stále více slyšitelnější. Minulý rok jsem zkoušel do vodících tyčí, v kterých se pohybuje lanko /struna?/, natlačit vazelínu. Jde to lehčeji, ale hluk nevymizel! Máte někdo zkušenost s údržbou? Musí se celé zařízení demontovat, motorky promáznout? Díky Jirka

budeš klidnější když to celé rozebereš a vyčistíš :) mě to taky skřípalo a tak jsem to demontoval a vyčistil a pak to blo v poho :)

FIAT MAREA 1,8 16V HLX Když bůh tvořil auto tak první jeho slova byla MAREA....

Více
18 roků 7 měsíců zpět #3 od martas
akorat bych nedoporucoval rozdelavat ten motorek je tam hafo kulicek a potvory jsou jak blechy :vztek: takze po demontazi "oprave"jsem shanel nove stahovani :Sorry:

Čagos,Marťas TTipo 1.9 TD už nejni, teď Bravo 1.9 JTD ale TTipo je v mem srdci,
Zkratka FIAT je FIAT

Více
18 roků 6 měsíců zpět #4 od pepaknap
Odpověděl pepaknap pro téma Stahovani oken
Lidi nemate nekdo nahodou jeden moturek na prodej, me odeslo vynuti.
:cry:
dikes

FIAT TEMPRA SW 1.6 IE SX

Více
16 roků 11 měsíců zpět #5 od bjukemen
...no ja som to tiež cele rozobral a vycistil a stale to reve ako cirkulár tak uz neviem...ps:ako to ma vlastne fungovat,ma to byt úplne nehlucne alebo nie...alebo poradte nejaku lepsiu nahradu za pôvodny mechnizmus...please

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 11 měsíců zpět #6 od BlackJack
Btw: máte automatický dojezd okna u řiďiče? Mně při jízdě jede okno stále. Zmáčknu a celé se buď zavírá nebo otevírá, dokud nezmáčknu znova tlačítko. Když motor není nastartovaný, tak musím tlačítko držet, aby se okno hýbalo. Máte taky ten dojezd? Já sem to na žádnem tipu ještě neviděl. :idea:
Ale jinak hlučnost neumím moc posoudit. Řekl bych, že to však není nic hrozného. Ale měl bych promazat to vedení silikonovým sprejem u okna řidiče, protože jde pomaleji

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
16 roků 11 měsíců zpět #7 od bjukemen
...mám Tempru a mám to presne také isté,stlacim pri nastartovanom motore a ide stlacim znova tak zastane...pri vypnutom motore tak isto ako vy...je to celkom haluz ale,strašne mi to reve nepomohlo ani namazať...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 11 měsíců zpět #8 od petr1978
No jestli něco dělá kravál, tak by po rozebrání mělo být vidět kde to je. Určitě to bude poškozené. Jenje to třeba celé rozebrat :(
Taky můžou být jen vysypané ty kuličky uvnitř a pak to asi bude tak chrastit. Nebo je vyběhané ložisko motorku a rotor se opírá o statot.
Prostě to chce rozebrat.
A propo, nevíte někdo jak tam drží okno? Chtěl jsem ho stáhnout v zimě a teď mi nejde rovně do lišt. Při zavírání se mi nějak pootpčí a vspříčí. Prostě když ho nedržím, tak ho nezavřu :(

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 11 měsíců zpět #9 od bjukemen
...no mal som to rozobraté celé a na nič som neprišiel...samotny motorček so šnekom ide celkom v pohode trošku ho počuť ale to musí,hej no ked to začnem všetko skladať a hlavne dotahovať tem čierny plech na ktorom to všetko drží tak to začne revať.Neviem ako to má byť originál lebo niekto sa už predomnou činil tak neviem či tam majú byt nejaké vymedzovacie podložky alebo čo...už ma to začína pekne srať.Kamošovi na starom Audi to ide úplne nehlučne...aj ja chcem... :cry:

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 11 měsíců zpět #10 od JohnRoss
tak zkus dát nějakou pěnovku mezi motorek a ten černý plech, uchytit do všech bodů tak jak to má být, ale slyšet to bude vždycky , není to audi a taky to není nejnovější.

určitě taky promáznout šnekovce a nebo ucpávky do oušek, pok to bude OK. :wink:

7 kousků Fiat Scudo, 1 Ducato,

Více
16 roků 11 měsíců zpět #11 od JohnRoss
jo a ještě zkus dát gumové podložky pod uchcovací šroubky, ale né moc silné, tak z duše auta. ale vidím probl, jestli je to všude a správně uchycené. Může to vibrovat a to dělá ten randál.

7 kousků Fiat Scudo, 1 Ducato,

Více
16 roků 11 měsíců zpět #12 od bjukemen
...no s tými gumovými podložkami je to dobrý nápad určite to vyskúšam...skúsim nad tým ešte trošku porozmýslat...do šneku som vazelínu dal ale ako sa teraz ochladilo tak mi to už nechce ísť ani dolu...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 9 měsíců zpět #13 od bjukemen

tak zkus dát nějakou pěnovku mezi motorek a ten černý plech, uchytit do všech bodů tak jak to má být, ale slyšet to bude vždycky , není to audi a taky to není nejnovější.

určitě taky promáznout šnekovce a nebo ucpávky do oušek, pok to bude OK. :wink:

len tak na okraj:
...tak dnes som stretol jedneho típka tak som ho poprosil nech staihne okno......no a ono išlo úplne NEHLUCNE a o dosť rýchlejšie ako moje takže ked to reve musí byť niekde zrada...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 8 měsíců zpět #14 od BlackJack
Tak chlapci .. včera sem se konečně odhodlal, že rozdělám dveře u řidiče, abych promazal vedení okna, protože to jde pomalu. Pomocí stříkačky sem dostal silikonový olej do šnekového vedení a promazal vedení. Ale to sem asi neměl dělat - okno už nechtělo vůbec běhat nahoru a dolů. Měl jsem co dělat, abych to rozchodil. Došel jsem k závěru, že šnek stahuje špínu, olej, vazelínu no prostě nečistoty směrem k motorku. Dál jsem se s tím nechtěl mrvit. Ale řekněte mi - je možné, aby spirála byla uchycená až v motorku nebo je motorek dobře uchycený a spirálka začíná až za motorkem?
Nějakej sajrajt, který vyplovoval ten silikon se dostal k motorku. Pár protočení pomohlo, ale rychlost vysouvaní se výrazně nezměnila. Motorek zoxidovaný? nevím .. ale jinak pujdu zkusti, jestli se to konečně rozhýbalo.

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
16 roků 8 měsíců zpět #15 od scherer012

A propo, nevíte někdo jak tam drží okno? Chtěl jsem ho stáhnout v zimě a teď mi nejde rovně do lišt. Při zavírání se mi nějak pootpčí a vspříčí. Prostě když ho nedržím, tak ho nezavřu :(

pozri, či sa ti nezlomil kolík, ktorý drží okno......
na hornej zadnej strane okna je malá dierka cca 2mm a v tesnení je bežec, ktorý okno drží v koľajničke
ten kolík ide skrz okno do bežca

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Vygenerováno za 0.502 sekund