digitální palubovka

18 roků 4 měsíců zpět #1 od Anonymní
digitální palubovka vytvořil uživatel Anonymní
Přestala mi fungovat digitální palubovka na Tipu 1.1. Občas se rozsvítí, ale většinou jen na chvíly ( nesvítí horní díl: rychloměr, palivoměr,... ). Nemáte s tím nějdo zkušenost?

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 4 měsíců zpět #2 od MagicMisel
Odpověděl MagicMisel pro téma Re: digitální palubovka
Co ukostření palubky?

bmw 530i V8 www.ms-auto.cz

18 roků 4 měsíců zpět #3 od Anonymní
Odpověděl Anonymní pro téma Re: digitální palubovka
Ukostření pro celou palubku bych čekal jednu, a právě mě přestala fungovat jen polovina palubovky, kontrolky s check panelem jsou bezproblémové.
Fungují i hodiny, které ale nejsou podsvícené.

Více
18 roků 4 měsíců zpět #4 od Pavel
Odpověděl Pavel pro téma Re: digitální palubovka
tak asi jedině žárovky ne???

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

18 roků 4 měsíců zpět #5 od Anonymní
Žárovky to určitě nejsou, a jenom maličkost: Po delším zmáčknutí přepínacího tlačítka mezi celkovými kilometry a odpočítanými se displej rozsvítí a naskočí tam MPH plus nějaké zmatené znaky.

Více
18 roků 4 měsíců zpět #6 od Jozef
Odpověděl Jozef pro téma Re: digitální palubovka
Problém bude pravdepodobne v konektoroch za palubovkou. Zdemontuj palubovku a prečisti kontakty.

Fiat Tipo 1,6 DGT r.v. 1990 karburátor, najazdené 185.000 km
Fiat Marea Weekend 1,8 HLX r.v. 1998, najazdené 155.000 km

Více
18 roků 3 měsíců zpět #7 od JaH
Odpověděl JaH pro téma Re: digitální palubovka
Možná jsem měl podobný problém. Podsvícení, všechny kontrolky a hodiny fungovaly normálně, ale všechny segmenty všech LCD displejů(rychloměr, otáčkoměr, stav paliva, teplota motoru ...) blikaly jako vánoční stromeček, nebo také nesvítil žádný z nich. Charakter závady se měnil podle teploty, vlhkosti a podle toho, ze které strany se do toho praštilo, nebo kde se to promačkalo. Po vyjmutí palubní desky z vozidla a sundání zadního krytu jsem zjistil že deska ke které jsou připojeny LCD dipleje je k desce s řadičem připojena konektorem. V jedné desce jsou kolíčky jako vidlice, ve druhé dutinky s pérovými kotakty jako zásuvka. Ty kolíčky jsou bohužel pouze stříbřené, což je asi podstata problému. Vyčistil jsem je šedou školní pryží do kovového lesku a nastříkal sprejem na kontakty. Asi dva týdny to fungovalo normálně a pak se závada znovu objevila. Tak jsem to znovu rozebral a tentokrát jsem kolíčky ještě ohnul tak aby se zvětšila síla přítlaku pružin v tom protikuse. Od té doby to funguje normálně. !!! Při rozebírání palubky je třeba dát pozor na statickou elektřinu !!! Je to na ní ostatně i napsáno.

JaH
Fiat Tempra combi S.W. 1,8i, 1994

18 roků 3 měsíců zpět #8 od Anonymní

Přestala mi fungovat digitální palubovka na Tipu 1.1. Občas se rozsvítí, ale většinou jen na chvíly ( nesvítí horní díl: rychloměr, palivoměr,... ). Nemáte s tím nějdo zkušenost?

odmontuj ji a vyčisti kontakty mě to stačilo a chodí to na 1.1.

Více
18 roků 3 týdnů zpět #9 od seko888
Odpověděl seko888 pro téma Re: digitální palubovka
ja som mal tiež takyto problem ale viem že je chyba bola v dverovych spinačoch

Více
16 roků 9 měsíců zpět #10 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Pomoc
...tak stala sa mi velká zrada: zbláznila sa mi digi palubka a to tým spôsobom že sviettia skoro všetky kontrolky ale nejde otačkomer,tachometer,ani ukazomer spotreby ani tlak turba proste idú iba kontrolky a to všetky naraz a ventilátor ide tiež naplno a nedá sa vypnúť čiže totálny chaos...nemáte s tým niekto nejakú skúsenosť??
...podotýkam že všetky ukostrenia sú v poriadku!!

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 8 měsíců zpět #11 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: Pomoc

...tak stala sa mi velká zrada: zbláznila sa mi digi palubka a to tým spôsobom že sviettia skoro všetky kontrolky ale nejde otačkomer,tachometer,ani ukazomer spotreby ani tlak turba proste idú iba kontrolky a to všetky naraz a ventilátor ide tiež naplno a nedá sa vypnúť čiže totálny chaos...nemáte s tým niekto nejakú skúsenosť??
...podotýkam že všetky ukostrenia sú v poriadku!!

...no už som prišiel na to že ked vytiahnem poistku s označením Service,tak zhasne celá palubka ale kontrolky už ukazujú Korektne...tak vas prosím čo znamená to Service :?: :?:

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 8 měsíců zpět #12 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: digitální palubovka
...už som na to prišiel ako vždy to robila naša oblubená kostra pod baterkou

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 8 měsíců zpět #13 od MAXO1973
Odpověděl MAXO1973 pro téma Re: digitální palubovka
ak je to horný diel palubky, tak je to na 99 percent kostra. ukostrenie je vpredu pod baterkou. Palubka je ukostrená v druhom konektore zľava z pohľadu na namontovanú palubku - stredny z trojice konektorov. Druhy pin (asi čierno - fialový) je ukostrenie palubky (aj som to tu už niekde napisal presne - skus si kliknuť na moje prispevky)
Urob to takto:
vymontuj palubku ale neodpajaj, potom vsuň povedľa toho kostriaceho čierno-fialoveho kabla do pinu iny kabel. Zapni zapaľovanie a druhy koniec si prilož ku ostriacemu podu pod palubkov (alebo hocikde inde na kostru) Ak sa ti rozsvieti horna časť, tak vieš, že je to kostrou.
Ja som sa dosť natrapil s čistenim kostry, ale nakoniec som to ukostril sam pod palubkou a je po probleme. Asi mam niekde strihnuty drat.

Fiat 600D bol môj prvý \\\\"Fiacik\\\\" ktoreho som rozobral do šrubky a poskladal - jazdil!
Tipo 1,6 DOHC 1989 - už je v novej stajni
Ford Focus combi 1,8TDdI

Více
16 roků 8 měsíců zpět #14 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: digitální palubovka
...čítal som tvoj članok kde si sa o tom zmienoval a pomohlo mi to ale zatial stačilo poriadne očistiť a dat nové konektory a zatial to funguje...nakolko idem robiť novú elektriku v celom aute tak som to spravil len tak

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 7 měsíců zpět #15 od Infernal_Vampire
Zdravím

Mám Fiat Tipo 1.4 , je to mé první auto a mé digitální palubovku. Mě se ale nelíbí, mám radši klasické ručičkové. Lze vyměnit digitální palubovku za klasickou ručičkovou ? Popřípadě, kolik by to tak asi stálo.
Mám těžkou nohu a hold mi to kmitání ručiček chybí. Barvičky otáčkoměru jsou sice hezké, ale není to ono. :cry:

Děkuji za tipy a rady. :)

Fiat Tipo 1.4 - prodáno
- digitalní palubovka
- el. okna vepředu
- el. šíbr, 14" ALU
- r. 1995

Vygenerováno za 0.575 sekund