-
Fórum
-
Technické fórum
-
KAROSÉRIE
-
předpínače pásů
předpínače pásů
17 roků 11 měsíců zpět #1
od jara
upozornění pro všechny!!! Kdo budete vytahovat přední sedadla a máte tam ty předpínače použijte tu modrou sponku která je přicvakla zezadu a zastrčte ji podle šipek.Já to tak neudělal ze sedadlem jsem klepnul o zem a už mam po předpínači.Zatáhlo to zapínač bezpeč.pásu o 10 čísel a teď se mi blbě připíná dětská sedačka
TEMPRA 1,8dohc SW 1995
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
17 roků 11 měsíců zpět #2
od Max-el
co je ten předpínač pásů? můžeš dodat fotku?
Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05
17 roků 11 měsíců zpět #3
od MichalW
co je ten předpínač pásů? můžeš dodat fotku?
Předpínač pásů je taková patrona, která vystřelí při nějakém větším otřesu - jako by se stala nehoda. Měl bys to najít pod sedačkou na straně, kde je zámek pásu. Způsobí to, co se stalo tomu nad tebou. Zámek pásu se posune dozadu a tím pasažéra ještě víc přitáhne k sedačce. Měli by to mít Tipa s airbagem, tzn. od roku 1993.
17 roků 11 měsíců zpět #4
od Pavel
Ten pás teda funguje nějak automaticky? Já sem kdysi tahal kabely pod sedačkou u řidiče a na ten předpínač sem narazil, ale prakticky se mi rozsipal pod rukama u spolujezdce je to kompletní, ale u řidiče byl asi ,,vystřelenej,,. Ale airbag je v poho ikdyž by mě zajímalo jak je řízenej 8O
:
my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!
17 roků 11 měsíců zpět #5
od Kracmi
Myslis co zpusobi vystreleni airbagu?
17 roků 11 měsíců zpět #6
od Pavel
No jako vím jak je to u new aut , ale jak je to v našich případech je to nějak čistě mechanické nebo má taky nějakou řj jednotku? A když tak kde nic sem nikde nenašel.
my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
17 roků 11 měsíců zpět #7
od Kracmi
No ja jsem to nikdy nevidel ale co mi rikalo vice lidi tak je treba prej v octavce z rv 97 nekde v tom tunelu pod pristrojkou u radici paky takova věcička a v ní jsou takoví válečky v ose auta a ty se pri urcite sile ( tudíž při narazu) pohnou a to vystřelí airbagy. Ale rikam to jsem slyšel.......
17 roků 11 měsíců zpět #8
od Pavel
To mohu jen potvrdit, Audi i WW to maj na stejném místě na tom tunelu u řadičy je to silná nosná část auta. Ale jak je to u našich fiatů? Že by tam byla taky? A na co je ta tyč pod volantem s nápisama Achtung Airbag......
my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
17 roků 11 měsíců zpět #9
od Kracmi
To ti nepovim ja airbag nemam. A vubec si tu tyč nedokažu představit
A je tam jenom Achtung airbag nebo i neco vic???
17 roků 11 měsíců zpět #10
od Pavel
No čéče je toho tam více, ale tahle ti to neřeknu jen vím že to má spojitost s airbagem. Tak tyč je černá a vede od pedálů kde je přiděláná na karoserii až nahoru k mechanizmu volantu kde je nějaká složitá mechanika nejen k naklánění volantu. Slyšel sem snad že práve tato tyč má aktivovat Airbag, ale jak sem to mynulej víkend prohlížel tak je to ukončení jen na nějakém silentbloku...tak nevím nevím
my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
17 roků 11 měsíců zpět #11
od Kracmi
Tak sem ještě ted zaběhl do auta pro takovou knizku FIAT TPO BETRIEBSANLEITUNG nebo li navod na obsluhu. Sice je to v němčině, ale o airbagu tam neni ani zmínka. A airbag asi aktivuje nějakej inpulz ne? Kdys chces vyndat airbag tak vypojis jenom takovou kostku s kabelama ktera je ve volantu???
17 roků 11 měsíců zpět #12
od Pavel
Tak to je opravdu škoda že tam nic není docela mě to opravdu zajímá, nemám rád když nevím co jak funguje
No pokud to budu brát jak je to normálně u airbagu tak ten se aktivuje jednoduše, (kdyyž by si to chtěl zkusit doma)že na tu koncovku zapojíš správně + a - a bůům - zkoušeli sme to ze sedačkama s audiny
velká šlupa to teda je! No taky u fiatu je fyzické uspořádání zase o něco jiné než jinde. Zatím co vetšina airbagů má vak a pyrotechniku v jednom pouzru (kryt volanu nebo část palubky) u Fiatu je to jiné a to že samotnej vak je naskládanej v krytu volantu a pyrotechnika je zvlášť v takové patroně nějak zacvaklá na hřídeli volantu tam co je normálně tak velká matka. Ale vyndavat sem to nezkoušel
my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
17 roků 11 měsíců zpět #13
od Kracmi
Skus sem napsat to co je u toho Achtung airbag treba tam bude dal neco zajimaveho tak to tu skusime prelozit.
17 roků 11 měsíců zpět #14
od Pavel
Pokusím se
my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
17 roků 11 měsíců zpět #15
od kimik
Chlapy, omyl... V Tipu se používal mechanický systém airbagu. Ve volantu je taková patrona,která se prudkym nárazem aktivuje. (kdo nevěří - vyndat a hodit o zem
) Jinak výrobce doporučuje každých 10 let partonu vyměnit. Cenu ale neznám.
P.S.: V Audi; VW ; Škoda to má řízený opravdu elektronicky.To v tom tunelu je ale jen řídící jednotka airbagu.Smínač nárazu je pod sedačkou a ještě pod kobercem. (pro důkaz stačí opět kladívko a zapnutý klíček...
2x Tipo 1.6 DGT DOHC 90´ & 1x Croma 2.0 Turbo i.e. 89´
-
Fórum
-
Technické fórum
-
KAROSÉRIE
-
předpínače pásů
Vygenerováno za 0.479 sekund