-
Fórum
-
Technické fórum
-
KAROSÉRIE
-
Výměna vložky zámku ve víčku nádrže
18 roků 3 měsíců zpět #1
od kimik
Cauves ve spolek, koupil sem sadu zámků na přítelkynino Tipo a vše už mám hotové jen zámek víčka nádrže mně nějak dostal

. Neníte někdo jak tu vložku z toho víčka dostat? Já už dvě prasknul. Bylo to jak vejce, drží drží a prd.
Prosím všechny co to již dělaly o radu, já už to vzdal.....
Dííky.
2x Tipo 1.6 DGT DOHC 90´ & 1x Croma 2.0 Turbo i.e. 89´
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
18 roků 2 měsíců zpět #2
od MichalW
Já to taky vzdal. Jedno víčko už jsem zničil a přesto jsem nepřišel na to, jak se k té vložce dostat.
18 roků 2 měsíců zpět #3
od kimik
A sakra, takovejch lidí tady je a nikdo to nedělal??? Jenom MichalW, a taky to zmrvil....
Tak teď sem se nasral - mam třetí víčko a jdu na nej - nějak to musí jít
18 roků 2 měsíců zpět #4
od paldous
ja jsem musel kvuli nefunkcnimu zamku vicka nadrze koupit nove vicko i se zamkem, byli k nemu dva klice a stalo nakejch 350 slovenskej kacek, a mam pokoj....
Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988
18 roků 2 měsíců zpět #5
od kimik
To jo,souhlasim.Ale já koupil sadu 6-ti originálních vložek zámků - z toho jeden je do víčka. Tak to chci samozřejmě použít všechno aby měla jeden klíč.
18 roků 2 měsíců zpět #6
od kimik
Tak HOTOVO!!! Tu zku*venou vložku sem odvrtal 8 a pak 10-tkou vrtákem a pak vevnitř rozřezal přímou frézkou na čtyři kusy a postupně vyndal. Nic sem nepoškodil a vše je fungční s novou vložkou.

Ještě mě napadá jedna možnost,kterou vyzkoušim na tátovym autě při výměně vložek. Tak v pondělí jdu do dalšího víčka, a jestli se mi to povede písnu to sem....
18 roků 2 měsíců zpět #7
od Criton
hele prosimtě, když sem to tady tak čet, nemáš zkušenosti s tim, ajk vyměnit zámek v kastlíku?
Už je pryč: Fiat Tipo 1.6 DOHC r.v. 1989
Nyní: Škoda Octavia 1.9TDi
18 roků 2 měsíců zpět #8
od kimik
hele prosimtě, když sem to tady tak čet, nemáš zkušenosti s tim, ajk vyměnit zámek v kastlíku?
Mám.

Je to taky brutalita... Víko musíš rozlousknout napůl a k tomu je potřeba 2-3 dlouhý a hlavně široký šroubováky (to aby si uvolnil zajišťovací pružinku vložky) Ono je asi tepelně svařovaný ultrazvukem,ale jde to. No a ve finále slepit dvousložkovym lepidlem a je to....
P.S.: Tento týden to budu dělat taky na tátovym Tipu tak to nafotim popíšu a udělám takovej seriál....
Hodně štěstí.
18 roků 2 měsíců zpět #9
od MichalW
Tak HOTOVO!!! Tu zku*venou vložku sem odvrtal 8 a pak 10-tkou vrtákem a pak vevnitř rozřezal přímou frézkou na čtyři kusy a postupně vyndal. Nic sem nepoškodil a vše je fungční s novou vložkou. 
Ještě mě napadá jedna možnost,kterou vyzkoušim na tátovym autě při výměně vložek. Tak v pondělí jdu do dalšího víčka, a jestli se mi to povede písnu to sem....
No a jak jsi tam dal tu novou vložku? Vždyť by tam měla být zajištěna nějakým pojistným kroužkem?
18 roků 2 měsíců zpět #10
od kimik
Jednoduše, pružinka tam je, ale ta vložka je kónická.... (jako žalud na pinď*uru)

Zasuneš klíč a i s vložkou to zacvakneš do toho víčka - pružinka skočí za ten žlábek ve vložce a je to hotový (ale už jí nedostaneš ven - jen zase odvrtat...)
18 roků 2 měsíců zpět #11
od BlackJack

Já sem vytahl zámek z víčka nádrže. Stačilo chvíli kroutit a bylo to venku.
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
18 roků 2 měsíců zpět #12
od paldous
tak to mi vysvetli jak si to kroutil,me to nejde vic nez dovoli klicek,klic proste nedam vice nez o 180 stupnu,tak nechapu jak si ho mohl vykroutit ten zamek....
Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988
18 roků 2 měsíců zpět #13
od tommy
no to by me taky zajimalo,protoze i v servisu řikali,že je to skoro nemozne
1.6ie 93"
18 roků 2 měsíců zpět #14
od kimik
No chlapci, asi o víkendu budu dělat víčko nádrže u tátovýho auta, tak to nafotim a pošlu podrobný popis operací Max-elovi aby to dal do článků.... (mám jednu jednoduší alternativu než jsem původně praktikoval - tak uvidíme)
18 roků 2 měsíců zpět #15
od BlackJack
No nevím, jak se mi to podařilo, ale zkusím to nafotit, abyste viděli, že nekecám, popřípadě viděli, jak to vůbec vypadá
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
-
Fórum
-
Technické fórum
-
KAROSÉRIE
-
Vygenerováno za 0.065 sekund