Help - folie na 5. dveře

Více
17 roků 3 měsíců zpět #1 od Tipojarin
Help - folie na 5. dveře vytvořil uživatel Tipojarin
Chlapi, lepil jste už někdo protisluneční folii na sklo 5. dveřích? Je potřeba ze 2 kusů, napojených u ohřevu skla, nebo postačuje z 1 kusu? de o to, že nevím, jak moc to u Tipa půjde, jestli není moc kulaté (nezdá se být), ale radši bych z 1 kusu.

Díky za veškeré info, boky auta už jsou pod folií :D , dnes odpoledne mě čeká zadek :?

Fiat Tipo 1,4ie, 110 tacho, 1991 rok výroby, tmavě šedá metla, 14" ALU, folie s atestem, chystá se snižování

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #2 od vlkodlak
Odpověděl vlkodlak pro téma folie
Z jednoho kusu nedělej neuděláš to,okno je blbě vypouklé a měl bys to škaredé,možná nějakej profík by to udělal.

Fiat Brava 1,9TD100
Fiat Punto 1,2 60 rv.99

Více
17 roků 3 měsíců zpět #3 od Marco
Odpověděl Marco pro téma Re: Help - folie na 5. dveře
Samozrejme že z jedného kusu. Ale sám bez pomoci to sotva nalepíš. Potrebuješ niekoho na pridržanie fólie aby bola pekne vystretá. Najskôr dokonale !!! očistiť sklo a hlavne poriadne a pravidelne kropiť vodou. Fólia sa niesme dotknúť suchého okna. Na navlhčenom okne sa dá krásne s fólou pracovať, na suchom sa prilepí a viac s ňou bez poškodenia nehneš. Treba len nejakou plastovou stierkou (najlepšie s preloženou kandričkou) postupne povytláčať všetku vodu od stredu ku krajom, orezať a nechať vyschnúť.
Ale pravdu povediac 5. okno nie je práve vhodné na nejaké prcotné pokusy. Byť tebou, kúpim za pár korún nejakú neznačkovú a najskôr to skúsim niekde len tak. Ona fólia dolu ide, ale bez poškodenia nie.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #4 od michal_tipar
z jednoho kusu to nejde, dělali sme to ve dvou se stěrkama, vespod namočený, prostě tak jak se má a nestálo to za nic, za pár měsíců jsem to serval, nevypadalo to pěkně a navíc, jak sem se tak dlouho snažil vyhladit bublinky, že to nechalo stopy i na folii.
Počítám, tak 3 pásy by mohli stačit. Já bych to spojoval v úrovni vyhřívacích pásků aby nebyly vidět tmavší proužky z překrytí folií při pohledu ven.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #5 od gotie
Odpověděl gotie pro téma Re: Help - folie na 5. dveře
Cele auto jsem prenechal odbornikum abych se vyhnul bublinam a vselijakejm jinejm problemum treba ty male okenka vzadu.Ale jinak i oni delali zadni okno ze dvou kusu z jednoho kusu to nejde aspon ja jsem neslysel o nikom kdo by to z jednoho kusu delal.I s atestem 5000Kc.

Tipo 1.6ie Dohc 66kw DGT

STRACH JE ZLODĚJ SNŮ
www.tandemoveseskoky.cz

Více
17 roků 3 měsíců zpět #6 od mt-tuning
ide to aj z jednoho kusu... asi zalezi na kvalite a druhu folie... videl som ako robili moje tipo a mam to z jedneho kusu... najprv vycistili okno aj zvonku, nakropil ho z vonku, prilozil a zarezal foliu zvonku, nahriali ju teplovzdusnou pistolou, povytlacalli bublinky a potom ju dal dole, strhol ochrannu foliu, a nalepil zvnutra, povytlacalli bublinky a finish... velmi dobra praca...

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
17 roků 3 měsíců zpět #7 od michal_tipar
jo to sou ty finty, které my obyčejní smrtelnící neznáme :lol: ...

Více
17 roků 3 měsíců zpět #8 od mt-tuning
ja som to uz parkrat skusal na bokoch ale zadne okno by som tiez netrufal.. hold, odbornu pracu prenechajme odbornikom... usetrite kopec casu a penazi a vysledok stoji zato/vo vacsine pripadov/ :P

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
17 roků 3 měsíců zpět #9 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: Help - folie na 5. dveře

ide to aj z jednoho kusu... asi zalezi na kvalite a druhu folie... videl som ako robili moje tipo a mam to z jedneho kusu... najprv vycistili okno aj zvonku, nakropil ho z vonku, prilozil a zarezal foliu zvonku, nahriali ju teplovzdusnou pistolou, povytlacalli bublinky a potom ju dal dole, strhol ochrannu foliu, a nalepil zvnutra, povytlacalli bublinky a finish... velmi dobra praca...

To je ten spravny postup, foliu musis najskor zvonku horkovzduskou vytvarovat do tvaru okna a potom nalepit zvnutra.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
17 roků 3 měsíců zpět #10 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: Help - folie na 5. dveře
A to bych právě nechal profíkům.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #11 od jimird
Odpověděl jimird pro téma Re: Help - folie na 5. dveře
já to jednou lepil a už to nechci,ale to byly levné folie,ale zase drahé zmaříš a bolí to víc,raděj někomu řekni

Více
17 roků 3 měsíců zpět #12 od Tipojarin
Tak jsem se k tomu nedostal :( . Nebyl čas, nějaké lítání kolem dovči, takže mě to bude čekat až po ní. Mám sice jen boční zadní, ale nevypadá to zle. Je mi jasné, že přes jarovou vodu atd....už jsem dělal, ale něvěděl jsem, jestli jde udělat zadní z 1 kusu. Díky za info, po dovči se na to vrhnu. Nejsem na to sám, dělám to s mladou. Docela jí to jde. Já nemám takovou trpělivost na vytlačování bublinek :D

Fiat Tipo 1,4ie, 110 tacho, 1991 rok výroby, tmavě šedá metla, 14" ALU, folie s atestem, chystá se snižování

Více
17 roků 3 měsíců zpět #13 od Tesik
Odpověděl Tesik pro téma Re: Help - folie na 5. dveře
zadní okno půjde horko těžko plně souhlasím aby to neudělalo takový řasy a bubliny to je pěkná makačka :cry:

Vygenerováno za 0.458 sekund