Ryhy
17 roků 3 měsíců zpět #16
od brumla
Fiat Tipo 1.7d, r.v. 1989, 250.000+ km najeto
Číslo nemusí stačit. Já přišel do prodejny s tím, že chci bianca 210, a dozvěděl se, že jsou od ní 2 různé tóny. A číslo toho tónu už na kastli není. Je lepší tam přijet i s autem.Tu barvu mi namíchá profík. Číslo barvy by mělo být někde napsané.
Fiat Tipo 1.7d, r.v. 1989, 250.000+ km najeto
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
17 roků 3 měsíců zpět #17
od stiglitz
stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.
I tak to nakonec většinou podělaj.Číslo nemusí stačit. Já přišel do prodejny s tím, že chci bianca 210, a dozvěděl se, že jsou od ní 2 různé tóny. A číslo toho tónu už na kastli není. Je lepší tam přijet i s autem.Tu barvu mi namíchá profík. Číslo barvy by mělo být někde napsané.
stiglitz.
/////
17 roků 3 měsíců zpět #18
od čenda
Jo .
Pokud by stříbrná samolepka s číslem a názvem barvy nebyla z vnitřní strany zadních dveří, mohla by teoreticky být z vnitřní strany kapoty (má to tak sestra na Puntu 2).
Je to tam myslím italsky a anglicky, takže něco jako "Codici di colore originale/Original paint code: Grigio Zermatt met. 640" atp.
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
I tak to nakonec většinou podělaj.
Jo .
Pokud by stříbrná samolepka s číslem a názvem barvy nebyla z vnitřní strany zadních dveří, mohla by teoreticky být z vnitřní strany kapoty (má to tak sestra na Puntu 2).
Je to tam myslím italsky a anglicky, takže něco jako "Codici di colore originale/Original paint code: Grigio Zermatt met. 640" atp.
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
17 roků 3 měsíců zpět #19
od mt-tuning
kedze mojou pracovnou naplnou je aj striekanie aut viem co to je trafit farbu... vacsinou si ich namiesavam sam ale poviem vam sranda to nieje....
je pravda ze jeden kod farby moze mat aj 5 roznych odtienov, hrubok zrna pri metalize, atak dalej...
dalsi faktor je aj to, ze ked nastriekam nove dvere na 15 rocnom starom aute, tak konecny vysledok je ako past na oko....
v tomto pripade je najlepsie prelakovat celu stranu auta....
takze aj ked je pravda, ze vacsina predajcov lakov ma tzv uprdele ako farba na vasom aute bude vypadat a namiesaju ju podla kodu stale zalezi na tom, v akom stave je zvysok auta co sa ide striekat.... necakaj zazrak ze ti niekto namiesa farbu s odtienom 15 rocneho vyblednuteho laku...
a ked chces dosiahnut vazne skveli vysledok, hned po striekani dielu vziat lesticku, brusnu pastu a pekne prelestit cele auto...
je pravda ze jeden kod farby moze mat aj 5 roznych odtienov, hrubok zrna pri metalize, atak dalej...
dalsi faktor je aj to, ze ked nastriekam nove dvere na 15 rocnom starom aute, tak konecny vysledok je ako past na oko....
v tomto pripade je najlepsie prelakovat celu stranu auta....
takze aj ked je pravda, ze vacsina predajcov lakov ma tzv uprdele ako farba na vasom aute bude vypadat a namiesaju ju podla kodu stale zalezi na tom, v akom stave je zvysok auta co sa ide striekat.... necakaj zazrak ze ti niekto namiesa farbu s odtienom 15 rocneho vyblednuteho laku...
a ked chces dosiahnut vazne skveli vysledok, hned po striekani dielu vziat lesticku, brusnu pastu a pekne prelestit cele auto...
- Marco Bartoli
- Autor tématu
17 roků 3 měsíců zpět #20
od Marco Bartoli
Fiat Tipo 1,7D 1988 zakoupeno 1.6.2007. Doinstalovaný interiér z 2.0 16V.
Odpověděl Marco Bartoli pro téma Re: Ryhy
Snad se trefí. Je to jen taková rýha. Není to nic strašného, ale je dost hluboká, tak nechci aby mi to tam začalo hnít, nebo aby se začala odlupovat barva dál. Tak to zatřu a nemusí to být úplně stejnej odstín. Toho si nikdo nevšimne. Pak to přeleštim a bude. Nebudu se stím srát.
17 roků 2 měsíců zpět #22
od stiglitz
stiglitz.
/////
Tak pánové, dnes jsem objevil na dveřích za spolujezdcem, dvě parádní rýhy, no rýhy, vydřený plochy od nějakých modrých dveří, ale jsou tam kolem ještě tak třímilimetrový promáčkliny, to musela bejt drba... Mít auto v novým laku, tak se po....! a takhle můžu taky jen skřípat zubama. Ach jo...
stiglitz.
/////
- Marco Bartoli
- Autor tématu
17 roků 2 měsíců zpět #23
od Marco Bartoli
Odpověděl Marco Bartoli pro téma Re: Ryhy
Tak už konečně sem si našel čas věnovat se těm ryham. Dneska sem dával auto na vystřik dutin a nechal sem si namichat trochu barvy BIANCO 210 ať mužu konečně zatřít ty rychy. Na štítku na autě mam napsané BIANCO 210 ale tvrdili mi ze taková barva neexistuje tak sem vzal BIANCO 210F která je naprosto stejná. Nechápu co jim na tom F tak záleželo...
Dále sem pak lakyrnikovi zadal, ať mi nastříká prahy, pač byli nějaky ošumtěly. Byli čimsi pogumovany, ale dosti nerovnoměrně, že místy prosvítala bílá barva tod pogumováním. Asi nějakej homework.
Koncem tydne, pokud mi to vyjde časově, pujčim vybrační brusku a leštici kotouč, koupim tu leštici pastu a budu celej den běhat kolem auta. Musim ho řádně připravit z venku na zimní podmínky.
Dále sem pak lakyrnikovi zadal, ať mi nastříká prahy, pač byli nějaky ošumtěly. Byli čimsi pogumovany, ale dosti nerovnoměrně, že místy prosvítala bílá barva tod pogumováním. Asi nějakej homework.
Koncem tydne, pokud mi to vyjde časově, pujčim vybrační brusku a leštici kotouč, koupim tu leštici pastu a budu celej den běhat kolem auta. Musim ho řádně připravit z venku na zimní podmínky.
16 roků 11 měsíců zpět #25
od stiglitz
stiglitz.
/////
A ještě pozor, pánové - kamarád má stříkaný blatník a když je zataženo, je to super ale jak se vyjasní...vidíš to. Na to je zařízení, tuším se jmenuje Waldmannova komora pro porovnávání barev. Ale to už je Hi- tech. To už rozpitvávám, to sem nepatří.
stiglitz.
/////
Vygenerováno za 0.411 sekund