Jak na zašlý lak a jak na sloupaný bezbarvý lak?
17 roků 3 měsíců zpět #1
od Dresik
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
Jak na zašlý lak a jak na sloupaný bezbarvý lak? vytvořil uživatel Dresik
Tak mám na kapotě mého HPEčka měsíček s medvídkem...hehe Nějaká samolepka, která zanechala stopu. Ne, že by to vypadalo hnusně, ale raději bych to rozleštil, pokud to půjde. Pak mám také na střeše na místě sloupaný vrchní bezbarvý lak..možná to znáte- tak 0,5 cm2 flíčky a kolem toho je to vybledlé. Není to tak hrozné, ale auto delší dobu stálo a asi na to kapala nějaká kyselá voda.. Šlo by to to také nějakou hodně abrazivní leštěnkou aspoň trochu rozleštit?
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
17 roků 3 měsíců zpět #2
od stiglitz
stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.
Odpověděl stiglitz pro téma Re: Jak na zašlý lak a jak na sloupaný bezbarvý lak?
Mám podobnou věc ale ještě jsem to nevyřešil.
stiglitz.
/////
17 roků 3 měsíců zpět #3
od michalkulistak
fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon
Odpověděl michalkulistak pro téma fleky na kapotě
na tu samolepku zkus líh nebo tech benzín,ale první vyzkoušej na nějakém neviditelném místě jestli to lak ustojí( ten tech. benzín opatrně). na ty flíčky možná Tempo
fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon
17 roků 3 měsíců zpět #4
od mt-tuning
Odpověděl mt-tuning pro téma Re: Jak na zašlý lak a jak na sloupaný bezbarvý lak?
najlepsie je pouzit brusnu pastu G3 liquid compound, masinu na lestenie a lak je jak novy... horsie je, ked sa odlupuje. tam doporucujem len jemne prebehnut a nechat tak, moc s tym uz nenarobis...
17 roků 3 měsíců zpět #5
od Dresik
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
Odpověděl Dresik pro téma Re: Jak na zašlý lak a jak na sloupaný bezbarvý lak?
Je mi jasný, že s tím odlupováním už moc neudělám...no ta samolepka už tam není, jen ten obtisk:) A ta pasta se dá sehnat kde? Kolik může stát? Tempem sem to zkoušel..trochu to pomohlo, ale ne moc...chce to ještě něco víc brusného..
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
17 roků 3 měsíců zpět #6
od mt-tuning
Odpověděl mt-tuning pro téma Re: Jak na zašlý lak a jak na sloupaný bezbarvý lak?
kupis to v obchodoch kde miesaju farby a myslim ze to budu mat aj v mototechnach. mozno... neviem co to stoji.
17 roků 3 měsíců zpět #7
od tom9k
-Fiat Tipo 2,0 16V (po smrti)
-BMW 316i Coupe CHIP
-BMW 325iA Supersport 250PS
-nejmilejší Tipo 1.6DOHC je už pryč:-(bohudík je ale v dobrých rukou administrátora Charlese
-Báwo je hustý auto,ale Tipo v srdci zustane navždy:-)
Odpověděl tom9k pro téma Re: Jak na zašlý lak a jak na sloupaný bezbarvý lak?
čus,mám spolehlivej postup:-), na samolepku obyčejnej odlakovač na nehty co používaj baby(tušim že stojí asi 10kč).. tim jsem rozleštil kterou koliv smolepku.. a na obnovení laku je dobrý již zmiňovaný tempo.. taková ta pasta.. určitě ji znáš. když se do toho pustíš a uděláš to pořádně, tak to s lakem udělá někdy i neuvěřitelný věci..
-Fiat Tipo 2,0 16V (po smrti)
-BMW 316i Coupe CHIP
-BMW 325iA Supersport 250PS
-nejmilejší Tipo 1.6DOHC je už pryč:-(bohudík je ale v dobrých rukou administrátora Charlese
-Báwo je hustý auto,ale Tipo v srdci zustane navždy:-)
17 roků 3 měsíců zpět #8
od Vali
Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651
Odpověděl Vali pro téma Re: Jak na zašlý lak a jak na sloupaný bezbarvý lak?
No ten odlakovač je dobrej nápad, ale na to tempo pozor, je docela brusný, můžeš tím ten lak , kdybys to dělal častěji pěkně oddělat.
Já jsem na doporučení známého koupil Car balsam MacBrite's a řeknu vám, že jsem byl překvapenej. Super se to rozlešťuje, jen naneseš a přejedeš hadrem a žádná dřina leštění Výledek je famozní a docela to dlouho vydží - konzervuje to až na rok, pak jen, když je auto špinavé, stříknu to vodou a přejedu měkkou hadrou a zase samej lesk Dokonce bez problémů i na sklo a pak se na tom nedrží tak voda.
Já jsem na doporučení známého koupil Car balsam MacBrite's a řeknu vám, že jsem byl překvapenej. Super se to rozlešťuje, jen naneseš a přejedeš hadrem a žádná dřina leštění Výledek je famozní a docela to dlouho vydží - konzervuje to až na rok, pak jen, když je auto špinavé, stříknu to vodou a přejedu měkkou hadrou a zase samej lesk Dokonce bez problémů i na sklo a pak se na tom nedrží tak voda.
Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651
17 roků 3 měsíců zpět #9
od stiglitz
stiglitz.
/////
Odpověděl stiglitz pro téma Re: Jak na zašlý lak a jak na sloupaný bezbarvý lak?
Lepidlo po samolepce postříkat WD-40 a pak to jde dobře dolů, vždycky ho nechám chvíli působit, a olej na šicí stroje - to je podobný, ostatní oleje jsem nezkoušel.
stiglitz.
/////
17 roků 3 měsíců zpět #10
od Dresik
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
No já neřeším samolepku, ta už je dole bez poškození laku, ale lak pod samolepkou teď má jinou barvu než okolní na kapotě, takže to musím nějak rozleštit.
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
17 roků 2 měsíců zpět #11
od codexx
Lancia Kappa SW 20VT
Odpověděl codexx pro téma Re: Jak na zašlý lak a jak na sloupaný bezbarvý lak?
Tak koukam ze problem s loupajicim se lakem bude asi bolistka cervenych HPEcek obecne - nedavno jsem videl v SK HPE se stejnymi prizraky
Na mym HPE se loupe nejen strecha, ale oloupal se lak i z predni masky. Jediny co se s tim da delat je velmi lehce prelestit tempem nebo nejakou podobnou abrazivni veci. Ale jenom lehce, pri silnejsim lesteni bys mohl dojebat i barvu. A pak dve vrstvy vosku nebo neceho podobnyho na konzervaci.
Predni masku zkusim sundat, ocistit a striknout lakem. Uvidime co to udela. Stejne se chystam nalakovat i zrcatka...
Pokud jde o odstin barvy pod tou samolepkou, tak s tim netusim co delat, bojim se ze nic nepomuze. A usilovnym prebrusovanim abrazivnima pastama akorat znicis lak na tom miste a casem to bude stejny jako mas strechu
Aspon duvod pro celolak
Na mym HPE se loupe nejen strecha, ale oloupal se lak i z predni masky. Jediny co se s tim da delat je velmi lehce prelestit tempem nebo nejakou podobnou abrazivni veci. Ale jenom lehce, pri silnejsim lesteni bys mohl dojebat i barvu. A pak dve vrstvy vosku nebo neceho podobnyho na konzervaci.
Predni masku zkusim sundat, ocistit a striknout lakem. Uvidime co to udela. Stejne se chystam nalakovat i zrcatka...
Pokud jde o odstin barvy pod tou samolepkou, tak s tim netusim co delat, bojim se ze nic nepomuze. A usilovnym prebrusovanim abrazivnima pastama akorat znicis lak na tom miste a casem to bude stejny jako mas strechu
Aspon duvod pro celolak
Lancia Kappa SW 20VT
17 roků 2 měsíců zpět #12
od Dresik
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
Ses také konečně objevil Lanciáku Jo tu masku mám také Ale to spravý bezbarvý lak. Jinak dneska HPE dostalo nový olej, termostat a zavaření výfuku..
Ty zrcátka asi teké někdy udělám a s tím lakem..ještě mám typ na dobrou leštěnku..
Ty zrcátka asi teké někdy udělám a s tím lakem..ještě mám typ na dobrou leštěnku..
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
Vygenerováno za 0.471 sekund