Elektrické stahování oken - příčí se mi okno a nejde zavírat

Více
17 roků 4 měsíců zpět #1 od petr1978
Ahoj kluci a holky. Nevíte něko na čem a jak drží okno?
V zimě jsem chtěl stáhnout okýnku, něco tam prasklo a teď mi nejde zavírat bez vedení okna rukou. Prostě se mi okno při zvedání vzpříčí a nejde zavřít.
Už jsem to rozebíral, ale na nic jsem nepřišel. Neměl jsem čas to prozkoumat pořádně :(

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 4 měsíců zpět #2 od Vlastík
Prdlo ti tam takové plastové vodítko.Jak to zavírá,nebo otvírá,chodí to na té rovné stráně okna.Když to necháš trochu víc vzpříčit,ale s citem,tak tam najdeš v okně malou dírku.Měl jsem to samé a stálo to 50Kč.To prasklé by jsi měl najít ve dveřích.Já to tam našel.

Více
17 roků 4 měsíců zpět #3 od petr1978
Aha, tak té dírky v oknu jsem si všimnul, ale vodítko jsem nenašel. Myslel jsem že bude v rámu. Tak koukám že budu muset šáhnout hlouběji do dveří.
Jak složité to je vyměnit?

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 4 měsíců zpět #4 od Vlastík
No jsou tu 2 možnosti.1-Sjedeš z oknem dolů,odjistíš ho na tom zdvihacím zařízení a spustíš úplně dolů,až se ti ukáže ta dírka,tak tam zastrčíš to nové vodítko.2-Vyhneš to okno,tak až se ti objeví dírka,nasadíš nové vodítko a narveš to opatrně za to těsnění toho okna.Jde to,tak to dělal já a je to nejjednodušší.Ten plast,co jsem měl byl celkem pružný a neprasklo mi to \:D/ \:D/ .No záleží na tobě,který způsob zvolíš,není to nic složitého.

Více
17 roků 4 měsíců zpět #5 od petr1978
Díky ti na 100 tisíc krát :) Zrovna jsem před chvilkou četl stejné téma, před tím jsem si ho nevšimnul
:oops:
Tak ještě jednou díky :)

Více
17 roků 4 měsíců zpět #6 od BlackJack

Ahoj kluci a holky. Nevíte něko na čem a jak drží okno?
V zimě jsem chtěl stáhnout okýnku, něco tam prasklo a teď mi nejde zavírat bez vedení okna rukou. Prostě se mi okno při zvedání vzpříčí a nejde zavřít.
Už jsem to rozebíral, ale na nic jsem nepřišel. Neměl jsem čas to prozkoumat pořádně :(

Nemáš třeba utrhlé silentbloky? Mně to tak dělalo, že byl jeden utrhlej a to okno se prostě vzpřičovalo. Pak sem musel zvenčí zatlačit na okno směrem dovnitř do auta a centrálem jet nahoru.

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
17 roků 4 měsíců zpět #7 od JohnRoss
Nejlepší bude asi zhodit tapec a juknout na mechanizmus a uchycení, ale vidím to asi na plast. uchycení. Nezbyde než na to juknout .

7 kousků Fiat Scudo, 1 Ducato,

Více
17 roků 4 měsíců zpět #8 od petr1978
Už jsem tepec shozený. Silenblok jsem měl utžený, ale proto že jsem to tahal silou. Přilepil jsem to a dělá to pořád. Když se to okno vzpříčí, tak vidím tu dírku v okně na kraji a v ní nic. Podle toho bych si Tipnul, že bede urvané to vodítko.
Až budu mít trochu čas, tak na to juknu.
Tak díki kluci, rady se budou určitě hodit :)

Více
17 roků 4 měsíců zpět #9 od Augustin

Už jsem tepec shozený. Silenblok jsem měl utžený, ale proto že jsem to tahal silou. Přilepil jsem to a dělá to pořád. Když se to okno vzpříčí, tak vidím tu dírku v okně na kraji a v ní nic. Podle toho bych si Tipnul, že bede urvané to vodítko.

Tak co uz to mas opravene? Ja jsem to taky resil u spolujezdce, ale tak, ze jsem rozdelal cely mechanismus ovladani dveri. Prijednom jsem vsechno promazal a zkontroloval. Od te doby mam klid.
Je to to voditko - takovy H kus.

Více
17 roků 4 měsíců zpět #10 od tom9k

sehnat to vodítko je docela sranda,já ho nesehnal ani za boha, lepší je sehnat nové okno i s vodítkem a máš klid

-Fiat Tipo 2,0 16V (po smrti)
-BMW 316i Coupe CHIP
-BMW 325iA Supersport 250PS
-nejmilejší Tipo 1.6DOHC je už pryč:-(bohudík je ale v dobrých rukou administrátora Charlese

-Báwo je hustý auto,ale Tipo v srdci zustane navždy:-)

Více
17 roků 2 měsíců zpět #11 od rudino
no to voditko som nezohnal ani ja a este ktomu sa to neda ani objednat.a funkcnost okna potrebujem 100%.

Rudi
1.6dohc

Více
17 roků 2 měsíců zpět #12 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma vodítko
tady v olomouci ho mají za 59kč, prodejna fiat

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
17 roků 2 měsíců zpět #13 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: vodítko

tady v olomouci ho mají za 59kč, prodejna fiat

to je fakt banda vymr..ych trampu ti prodejci, uz ani nevi co by si rekli za takovy trapny kus plastu (halerova polozka) :evil:

Vygenerováno za 0.090 sekund