Vyřešil jsem problém se stěrači

Více
16 roků 10 měsíců zpět #1 od Weka
Konečně se mi podařilo vyřešit problém, který jsem tady často řešil a skoro nikdo mi nedokázal pomoct :roll: :lol: Zajel jsem na vrakáč v Petřvaldu,koupil ramena stěračů za 50kč oba..z nějakého forda..
namontoval na tempru,dal rámečky z favorita a mám stěrače za hubičku...a tak by se to mělo dělat...checht :lol: :lol: :lol:

fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=5540
1.4 Tempra,r.v.91,182km/h,102 000(13.5.2008),el.okna,central na dál.ovládání,alarm,nastavitelný volant,mlhovky

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #2 od Larin
tak to je fajn vim jaky je to jezdit v dešti a nic nevidět s těma atypickyma stěračema, naštěstí už mám stary ramena a na nich aerotwiny,ale proč tak složiitě, to tu nikdo neměl stěrače z tipa, ty stary ramena? :wink:

1.4 i.e, r.v. 1995 3 dvéř už není

Více
16 roků 10 měsíců zpět #3 od Weka
Staré ramena tu asi zřejmě nikdo neměl...nebylo to složité... 8)
a jak stírají aerotwiny a za kolik tě to vyšlo na tipo/tempru????

1.4 Tempra,r.v.91,182km/h,102 000(13.5.2008),el.okna,central na dál.ovládání,alarm,nastavitelný volant,mlhovky

Více
16 roků 10 měsíců zpět #4 od Larin
no tak hlavně, že sedí ty ramena. Jinak ty aerotwiny sem dostal, ale tenhle typ stěraču jde koupit i v globusu za nějakych 170Kč jeden stěrač. Stírají ale hodně dobře, gumičky v nich jdou měnit podobně jako v normalnich raminkach, jak sem na to koukal, ale hlavni je tam to, že diky tomu, že je to cely z plasto-gumy, tak to nikdy nezarezne a přiléhají celou plochou stejně, stiraji rovnomerně bez čmouh. Jsem spokojen, uvidim jak dlouho vydrži v porovnání s normálními. Mám je asi měsíc.

1.4 i.e, r.v. 1995 3 dvéř už není

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5 od Weka
Super...podívám se po nich...:-)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #6 od michal_tipar
trochu vás vyléčím s toho nadšení s "aerotwin" mám je dva roky a už to taky není jak když byly nový, prostě se opotřebují jako každý a jsou daleko choulostivější na přimrznutí, snadno se utrhnou. Jak sem psal používám je druhý rok a až na ně narazím tak asi koupím nové... Jen už asi ne v globusu narazil sem na lepší ale nevím značku, mám ho na zadním skle a dá se v nich vyměnit jen gumička a dodává se náhradní v balení.
Původní stěrače jsem měl taky ten nový model, když se to toho dala kloudná gumička tak to chodilo excelentně, používal sem na léto silikonové - měkké krásně stírali a na zimu grafitové - tvrdší, aby seškrábly led ze skla.
Každý se musí jednou vyměnit. Tyhle "aerotwin" mají výhody že výborně přilnou ke sklu celou délkou. Kamarád měl s nima problém když použil nějakou ostřikovací kapalinu tak mu ztvrdly a mohl je vyhodit, už nestíraly ale nevím čím to bylo...

Více
16 roků 6 měsíců zpět #7 od Leonardo
Odpověděl Leonardo pro téma Stěrače
Pánové jen doplním na tempru pasujou stěrače komplet z favorita. cena za oba (klouby a ramena) 300kč na burze. Vyměnit gumy za kvalitní silikonové a super.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #8 od stiglitz
Mám tam ze starýho modelu a připadne mi že stírají líp, než ramínka co se dávaly po roce 93.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #9 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Stěrače

Pánové jen doplním na tempru pasujou stěrače komplet z favorita. cena za oba (klouby a ramena) 300kč na burze. Vyměnit gumy za kvalitní silikonové a super.

hlavně nezapomeň kvalitní silikonové na podzim hodit do skříně a nahradit obyč grafitovou gumou abys nedopadl jako já, když měkký silikon nebyl schopný setřít namrzající déšť ze skla a krásně měkce po něm klouzal...

Více
16 roků 6 měsíců zpět #10 od skypan

trochu vás vyléčím s toho nadšení s "aerotwin" mám je dva roky a už to taky není jak když byly nový, prostě se opotřebují jako každý a jsou daleko choulostivější na přimrznutí, snadno se utrhnou. Jak sem psal používám je druhý rok a až na ně narazím tak asi koupím nové... Jen už asi ne v globusu narazil sem na lepší ale nevím značku, mám ho na zadním skle a dá se v nich vyměnit jen gumička a dodává se náhradní v balení.
Původní stěrače jsem měl taky ten nový model, když se to toho dala kloudná gumička tak to chodilo excelentně, používal sem na léto silikonové - měkké krásně stírali a na zimu grafitové - tvrdší, aby seškrábly led ze skla.
Každý se musí jednou vyměnit. Tyhle "aerotwin" mají výhody že výborně přilnou ke sklu celou délkou. Kamarád měl s nima problém když použil nějakou ostřikovací kapalinu tak mu ztvrdly a mohl je vyhodit, už nestíraly ale nevím čím to bylo...

8O fakt měníš gumky na léto a na zimu?(tak to měníš i s pneumatikamy zároven :lol: )
nééé,to mě prostě vůbec nenapadlo že jsou měkkké a tvrdé(léto/zima),já vím jen o kvalilitě a různích materiálů....ale taky sem zkoušel chvíli různé z plastu a pod.mat.a jak říkáš jako nové chodí super a příjde zima vykřehnou a jsou v prd....a pak sou nepoužitelný :!: todˇ má zkušenost :idea:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 6 měsíců zpět #11 od michal_tipar
fakt sem je musel měnit, ty měkký silikony sice suprově stírají v létě ale v zimě je to katastrofa. Dnes už mám "aerotwin" stírají furt stejně dobře, spokojenost...

Více
16 roků 1 měsíc zpět #12 od jipaf
zdravím vás pánové, vím že se svým příspěvkem jdu trošku pozdě, ale mám taky problém se stěrači - gumičkami, mám už druhou tempru a na té první jsem to řešil výměnou ramínek z tipa a mohu říct, že už to tak nějak nebylo ono, tempra se svými masívními ramínky vypadá trochu úplně jinak než z ramínkama z tipa, jinak proti tipu nic nemám a v tomhle tom jim hohu jen tiše závidět - mohou tam nasadit tzv co jim příjde pod ruku a stírají... teď jsem koupil náhradní gumy - delší - (cena cca 50,-kč za ks), které po nasazení je zkrátím na potřebnou délku a bude... ovšem ještě netuším z které strany začít a jak celá akce dopadne....

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
16 roků 1 měsíc zpět #13 od oBzB

zdravím vás pánové, vím že se svým příspěvkem jdu trošku pozdě, ale mám taky problém se stěrači - gumičkami, mám už druhou tempru a na té první jsem to řešil výměnou ramínek z tipa a mohu říct, že už to tak nějak nebylo ono, tempra se svými masívními ramínky vypadá trochu úplně jinak než z ramínkama z tipa, jinak proti tipu nic nemám a v tomhle tom jim hohu jen tiše závidět - mohou tam nasadit tzv co jim příjde pod ruku a stírají... teď jsem koupil náhradní gumy - delší - (cena cca 50,-kč za ks), které po nasazení je zkrátím na potřebnou délku a bude... ovšem ještě netuším z které strany začít a jak celá akce dopadne....

Já sem do tempráckých stěračů (těch jak píšeš, žes zaměnil) taky narval tuhle náhradní gumičku a nechal jsem ji celou - to jest 2x60cm. V pohodě se to vejde, jen u spolujezdce to čouhá kousek nad těsnění, ale to je i z 50cm

dříve Tempra 1.6ie.cat 55kW (159A3.048) r.v. 1992
nyní Marea Weekend 1.6 76kW r.v. 1998

Více
16 roků 1 měsíc zpět #14 od Medved
Pánové, ty ramena montované na Tipka po roce 93 stojí za velké kulové, na vrakovišti jsem si za 200 pořídil ze staršího tipa a na ně nová ramínka z grafitu, to samé dozadu a stírá to parádně 8)

Tipo 1.6ie klima suite, soft tuning, trošku větší audio

Více
16 roků 1 měsíc zpět #15 od Předseda
No já jdu na kombíku měnit zadní roztrhanou gumičku dneska, doufám že se u toho nevzteknu 8)

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Vygenerováno za 0.629 sekund