tece radiator - vyriesene

Více
16 roků 9 měsíců zpět #1 od drto
tece radiator - vyriesene vytvořil uživatel drto
zdar chlapi. ako keby som nemal dost problemov zacal mi asi tiect radiator. neviem to isto ci je to radiator alebo len nieco je povolene. vcera bola uz tma ked som sa na to pozeral. dufam ze to nie je ten radiator lebo ma uz z tych oprav asi slahne. neviete ako by sa to dalo spravit bez vymeny ? prikladam aj foto kadial to tecie. ked som sa snazil pritiahnut ten srob zacalo to tiect este viac :?

Soubor přílohy:

tecie to okolo toho srobu

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 9 měsíců zpět #2 od doomik
Odpověděl doomik pro téma Re: tece radiator - vyriesene
Kdysi jsem totez resil i ja i s tim dotazenim to zacalo tect vic :-)
Tak jsem to vypustil, povolil strouby a vytahl ventil ven. Zjistil jsem, ze je praskly a proto tekl. Koupil novy a hotovo, ale muzes zkusit zavarit.
Tesnene je to obyc O krouzkem ktery sedi v konusu.

Fiat Tipo 1,6 DOHC - PRODANO, slouzi dal
Lancia Delta Nuova 1,6 16V
Lancia Delta 1,6 GTie
Fiat Multipla 1,9JTD

Více
16 roků 9 měsíců zpět #3 od drto
Odpověděl drto pro téma Re: tece radiator - vyriesene
ked to tadial vypustim vytecie mi vsetka nemrznuca alebo len ta co je v radiatore?

Více
16 roků 9 měsíců zpět #4 od Kounect
Odpověděl Kounect pro téma Re: tece radiator - vyriesene
Vyteče Ti všechno, cu bude výše než tento bod...tzn. vzhledem k tomu, že je to docela nízko, tak půjde i voda z chladiče a hlavy, něco málo tam zůstane. Lepší vypustit řízeně a pak tady začít něco bastlit.

Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/ :-)

Více
16 roků 9 měsíců zpět #5 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: tece radiator - vyriesene
vyteče ti asi 3 litry,vem lavor a chytej to do lavoru.Nebo budeš mít s auta bazén. :lol:

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 9 měsíců zpět #6 od drto
o.k. tak sa dnes do toho po praci pustim :)

Více
16 roků 9 měsíců zpět #7 od bery1970
Odpověděl bery1970 pro téma Re: tece radiator - vyriesene
no tohle už mám taky za sebou,jako doomik jsem to dotahoval a teklo to furt víc,protože byl ventil prasklej.z té fotky to vypadá možná jen na těsnění,demontuj a uvidíš.já to spravil provizorně tak ,že jsem do vnitř vlepil kousek hadičky která tam akorát pásla(dává se třeba na vypušťák k bojleru).pak jsem chvilku scháněl novej ventil,no ale zatím na to jezdím do dnes,dokud mi to neopaří nohy :roll:

bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč

fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY

Více
16 roků 9 měsíců zpět #8 od drto
tak to bolo len chybne tesnenie :) demontoval som ventil dal som tam silikonu aby sa to dobre utesnilo a uvidime casom ci sa oprava zdarila. :wink: chcel som tam dat nejake gumove tesnenie len som doma nenasiel nic co by sa dalo na to tesnenie pouzit. ta som tam dal len silikon. diky za rady chlapi :wink:

Více
16 roků 9 měsíců zpět #9 od drto
existuje nejake original tesnenie pod tento ventil?

Více
16 roků 9 měsíců zpět #10 od michal_tipar
kolik si z toho radiátoru vypustil kapaliny? Chystám se ho rozebrat, abych věděl co mě čeká...

Více
16 roků 9 měsíců zpět #11 od drto

kolik si z toho radiátoru vypustil kapaliny? Chystám se ho rozebrat, abych věděl co mě čeká...

vytieklo nieco menej ako liter. mal som prichystane tri nadoby cca 2-litrove ale pouzil som len jednu a do nej natieklo ani nie do polky a uz to potom netieklo. mal som aj zavrete kurenie tak aj to urcite pomohlo ze tolko nevytieklo. tot asi vse. inak je tam poriadne blby pristup. klacal som vonku na zemi a vsemozne som sa tam krutil ako pijavica aby som si nasiel tu najlepsiu polohu :lol: hodne stastia pri vymene :wink:

Více
16 roků 9 měsíců zpět #12 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: tece radiator - vyriesene
No taky jsem to už řešil a taky mi to teklo po dotahování ještě víc. Bylo to těsnění pod ventilem. Použil jsem taky silikon jen vysokoeplotní a zatím to vypadá dobře :)

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 9 měsíců zpět #13 od drto
tak mi to zacalo trosku znova tiect. budem to musiet pretesnit. ten silikon sa mi tam zda malo. mam v plane zo starej duse vystrihnut tesnenie presne take podla toho ventilu a do neho spravil len dieru na vodu a este to z obidvoch stram olepim silikonom. zajtra sa na to vrhnem tak dam vediet ako som dopadol. hold zatial musim chodit bez kurenia triast sa od zimy :lol: este ze sa uz oteplieva :wink:

Více
16 roků 9 měsíců zpět #14 od bery1970
Odpověděl bery1970 pro téma Re: tece radiator - vyriesene

tak mi to zacalo trosku znova tiect. budem to musiet pretesnit. ten silikon sa mi tam zda malo. mam v plane zo starej duse vystrihnut tesnenie presne take podla toho ventilu a do neho spravil len dieru na vodu a este to z obidvoch stram olepim silikonom. zajtra sa na to vrhnem tak dam vediet ako som dopadol. hold zatial musim chodit bez kurenia triast sa od zimy :lol: este ze sa uz oteplieva :wink:

víš z čeho jsem to těsnění vystřihnul já :?: z takovýho tlustýho pěnovýho linolea a dobrý.

bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč

fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY

Více
16 roků 8 měsíců zpět #15 od drto
tak sa mi to dnes "dufam" podarilo opravit. tesnenie tam ma byt gumovy o-kruzok okruhly. pridavam aj foto z opravy:

Soubor přílohy:

po odmontovani ventilu kurenia som musel dat prec stare tesnenie ktore bolo totalne na nic a vsetko poriadne ocistit od stareho silikonu

Soubor přílohy:

taktiez ventil kurenia som musel dokladne ocistit od stareho silikonu aby tam nebol ani kusok

Soubor přílohy:

potom mi svokor dal nove tesnenie ktore som napasoval na radiator do drazky a sadlo uplne pekne ako "rit na nocnik" :lol:

Soubor přílohy:

a tu uz je vsetko znova namontovane na mieste

odskusal som to a zatial to vyzera vsetko v poriadku a nikde to uz netecie. a silikon som tam uz nedaval ziadny pretoze mi svokor hovoril ze to tesnenie to musi utesnit dostatocne aj samo bez silikonu. dufam ze to bude uz dobre a bude to sluzit na moj uzitok a dufam ze tento moj prispevok niekomu aspon trocha pomoze keby sa mu objavila nejaka podobna zavada :wink:

Vygenerováno za 0.493 sekund