rachot při el.stahování oken
16 roků 8 měsíců zpět #1
od Charles
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
rachot při el.stahování oken vytvořil uživatel Charles
ahoj všem,
Mám problém se stahováním předních oken, v zimě mi to začalo dělat strašnej randál při pohybu a je i znatelně poznat, že se okna hýbou pomaleji...proto se chci zeptat zda pomůže očistit a promazat nebo je potřeba vyměnit ten mechanismus : A zajímavé je, že to začaly dělat obě okna témeř ve stejnou dobu
prosím o rady a nápady
Mám problém se stahováním předních oken, v zimě mi to začalo dělat strašnej randál při pohybu a je i znatelně poznat, že se okna hýbou pomaleji...proto se chci zeptat zda pomůže očistit a promazat nebo je potřeba vyměnit ten mechanismus : A zajímavé je, že to začaly dělat obě okna témeř ve stejnou dobu
prosím o rady a nápady
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
16 roků 8 měsíců zpět #2
od bjukemen
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
Odpověděl bjukemen pro téma Re: rachot při el.stahování oken
...mne to robilo to isté v zime stuhla vazelína v šneku tak mi to išlo tažko a rešetilo to ako tank...ale som to potom všetko vyčistil v benzíne a premazal poslkadal a nešlo to dobre vôbec.Ale chyba bola v motorčeku mal som pridreté ložisko tak som to znovu rozobral rozmetal celý motorček premazal ložisko a je to trošku lepšie ale nikdy to nepôjde tak ako nové...tak som kúpil od tomas-oaza komplet stahovanie z jeho lancie čo rozoberá trošku som to prispôsobil a konečne to funguje tak ako má...asi som Ti velmi nepomohol ale až to budeš rozoberať tak si všimni či to máš uchitené na silentblokoch bo u mna to už niekto rozoberal tak to všetko obtrhal...až ich tak nemáš tak vystrihni z gumy podložky a aspon tie daj pomedzi plech a mechanizmus to trošku zmierni hluk
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
16 roků 8 měsíců zpět #3
od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: rachot při el.stahování oken
No neporadil by mi ještě někdo, spíš jaký tam mám mechanismus, protože myslim že byly dva druhy v tipech Nebo na co si dávat pozor, aby mi něco z toho nevylítlo a bylo to úplně hotový Chtěl bych s tim nějak polaborovat dokud mám tipo ve stavu celkových oprav
16 roků 8 měsíců zpět #4
od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: rachot při el.stahování oken
Tak podle rady starších prý pomůže promazat, vyzkouším to a napíšu své poznatky....snad to pomůže
16 roků 8 měsíců zpět #5
od BlackJack
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
Odpověděl BlackJack pro téma Re: rachot při el.stahování oken
Nepromazávat šnekové vedení olejem apod. Před týdnem sem rozdělal dveře a chtěl tomu trochu pomoct. Silikonový olej sem dávkoval pomocí injekční stříkačky do šnekového vedení. Okno naopak už něšlo vůbec ani stahovat. Olej se pomocí šnekového vedení "stáčí" k motorku. Musel jsem pak tahat oknem, abych tomu pomohl. Takže sem si moc nepomohl. Sice už neskřípe, ale zato leze jak šnek - s odporem. Chce to nový motorek a kompletně pročistit.
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
Vygenerováno za 0.336 sekund