Jak šetrně stáhnu těsnění pod oknem zadních dveří...

Více
16 roků 6 měsíců zpět #1 od stiglitz
...i ostatních? Mám na mysli to vnější. Všimnul jsem si že tam jednak roste patrně mech, je to vidět zevnitř a je to hnusný, tak potřebuju vypucovat sklo pod tím a hlavně se mi objevila rez pod zadnim okýnkem. já nevím jak ji ošetřit, ale možná to zkusím barvou Hammerite, odrbat - je to jenom proužek kolem tý gumy, jak je tam nasazený to těsnění, hned pod tím. Asi tři centimetry. Co dělat? Aby to dál nerezlo, je to jen po vrchu. Dík za rady.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #2 od hovi
jestli chápu dobře , tak ti rezne radní blatník, ten jde sundat samostatně - 3 šrouby u zadních dveří a 2 šrouby pod koncovim světlem a blatník je dole , ale to okno tan zustane , to je snad jeniná věc , kterou sem eště na tipu nerozebíral :lol:

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 6 měsíců zpět #3 od stiglitz
Ne, ne v zadních dveřích.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 6 měsíců zpět #4 od Předseda
U stodvacítek a podobných aut pod to prostě vrazíš šroubovák a vytáhneš to nahoru (tímhle způsobem se háčkují škudky, těsnění je tam jenom shora nasazený). U fiatů nevim, ale taky to budu muset vymyslet, taky mi to tam hnije.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #5 od stiglitz
No tak to aspoň nejsem sám. :( Ach jo. To snad není den abych neudělal nějakej objev, co by bylo potřeba. Na tom podělaným autě.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 6 měsíců zpět #6 od hovi
no je to tam jen nacvaklá ta guma , stačí menší šroubováček a z jedné strany to nadzvedávat a pak už to pujde samo sundat

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 6 měsíců zpět #7 od stiglitz
Vypadá to že na obou koncích je malej čep, a je to nacvaklý do dveří.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 6 měsíců zpět #8 od Dan
Pozor žádný šroubovák a vytahování jako u škodky!! To uděláš jednou a můžeš schánět nové těsnění. Musíš sundat tapec a prstama vyháknout celý ten plast v celé délce okna. Jde to naprd ale jinak to nejde.

FIAT TEMPRA SW 1.8i.e SX. r.v.8/96, ABS, aut. klima, DO

Více
16 roků 6 měsíců zpět #9 od bjukemen
...tesnenie mám tvrdé ako skalu pasuje tam z niečoho čo by bolo lacnejšie ako originál?? :?: :idea:

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 6 měsíců zpět #10 od Augustin
Tak to vim uplne presne jak to tam je, protoze jsem s tim bojoval a nakonec to vzdal. Ono se mi to tesneni vlivem tepla a zubu casu smrsklo a neslo dat nazpet. Je totiz slozene ze dvou casti. To tesneni ma tvar T, kde na konci, ktere se zacvakava dovnitr do drazky ma tvar takoveho sipu. Proste to tam jde nacvaknout. Ta druha cast je uvnitr ve dverich v te drazce. Jsou tam dva podelne jazycky, do kterych se zacvakava to sipovite tecko z tesneni.
Na rozebrani musis pouzit nejaky plochy nastroj (nuz, sroubovak) a staci to nekde na rovne delce vycvaknout. Chce se to nebat a zabrat.
Ja mel praskle ty jazycky v dost nestastnem miste, v tom ohybu, takze to tam nedrzelo. Neslo to ani prilepit vlivem smrskleho tesneni, i kdyz jsem se to pokousel nahrivat, vzdy to slo zpet. Nicemu to vsak nevadilo, jen to byla opticka vada.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #11 od Předseda
Zpátky se to asi budu snažit přilepit silikonem, když se vyskytne problém.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #12 od TooM-As
a neptali ste se někdo u fiatu zda se dá to těsnění koupit nové ?

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
16 roků 6 měsíců zpět #13 od stiglitz
No potěš. Zdánlivě banální práce, nevinně vyhlížející, to je vždycky nějakej průser.

stiglitz.
/////

Více
16 roků 6 měsíců zpět #14 od stiglitz

Tak to vim uplne presne jak to tam je, protoze jsem s tim bojoval a nakonec to vzdal. Ono se mi to tesneni vlivem tepla a zubu casu smrsklo a neslo dat nazpet. Je totiz slozene ze dvou casti. To tesneni ma tvar T, kde na konci, ktere se zacvakava dovnitr do drazky ma tvar takoveho sipu. Proste to tam jde nacvaknout. Ta druha cast je uvnitr ve dverich v te drazce. Jsou tam dva podelne jazycky, do kterych se zacvakava to sipovite tecko z tesneni.
Na rozebrani musis pouzit nejaky plochy nastroj (nuz, sroubovak) a staci to nekde na rovne delce vycvaknout. Chce se to nebat a zabrat.
Ja mel praskle ty jazycky v dost nestastnem miste, v tom ohybu, takze to tam nedrzelo. Neslo to ani prilepit vlivem smrskleho tesneni, i kdyz jsem se to pokousel nahrivat, vzdy to slo zpet. Nicemu to vsak nevadilo, jen to byla opticka vada.

Tak tapec dolů, nebo ne? :?

stiglitz.
/////

Více
16 roků 6 měsíců zpět #15 od Augustin

Tak tapec dolů, nebo ne? :?

No jak to tak po sobe a tobe ctu, tak ja psal asi o necem jinem co ses neptal :oops: Ja mel na mysli pate dvere (vnejsi lista na okne).
Co se tyce tech zadnich dveri, tak tam je to trochu jina vec. Ten plast je nalisovany/nalepeny na kovove spone, ktera je zacvaknuta do dveri. Da se to take vytahnout, ale musis stahnout okno dolu a zapacit sroubovakem a postupne to vytahnout ven. Jestli potrebujes shodit ten trojuhelnik skla, tak ten vytahnes, kdyz povolis sroub od vodici listy, ve ktere jezdi to okno. To pak musi jit tapec dolu. Ten sroub je pod nim. Tak by se i nejlepe vytahovala ta vnejsi lista ven.

Vygenerováno za 3.922 sekund