ekonoměr divně funguje

Více
16 roků 11 měsíců zpět #1 od fiattipo1990
Nevite nekdo, na co je ten ukazatel vedle teploty motoru na analogove palubce fiata tipo? Takova ta benzinova pumpa s plus - minus? Mam rucicku porad na cervenem a nevim, zda to je spatne, ci co? Kdyz je auto vyple, je uplne vpravo.

Diky za odpoved.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

• vilímek petr
16 roků 11 měsíců zpět #2 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: ekonoměr divně funguje
Nebude to ekonoměr?Ale ještě napiš co máš za motor!

Více
16 roků 11 měsíců zpět #3 od fiattipo1990
Benzina. 1372cm3.

Ekonomer? K cemu je? Jak dosahnu toho, aby to nebylo v cervenem?

• vilímek petr
16 roků 11 měsíců zpět #4 od vilímek petr
No budeš muset jezdit ekonomicky :lol: .Ne mrkni na hadičku co jde z motoru do palubovky jestli není někde diravá.Jináč mám ten samý motor a ručičku mám po nastartování ve prostřed a jak na to šlápnu tak jde do červeného.No a jestli ji máš furt v červeném tak je to špatné,možná mě někdo opraví.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #5 od fiattipo1990
aha. diky. kouknu na ni.

p.s.: ja jezdim porad ekonomicky :wink: :P

Více
16 roků 11 měsíců zpět #6 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: ekonoměr divně funguje
Když jsem měl špatnou hadičku, nehnulo se to vůbec.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #7 od hovi
Odpověděl hovi pro téma Re: ekonoměr divně funguje
nebo koukni na ty hadičky , co vedou ze sani do digiplexu a pak do auta k tomu budíku

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 11 měsíců zpět #8 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: ekonoměr divně funguje
No ono na ekonoměr je řízen podtlakem v sání a na funkci má vliv více věcí, třeba u mého motoru je odzkoušeno, že špatné čidlo a ekonoměr ukazuje voloviny, tak jsem jezdil pořád v červenym (podle analog u digi na power) a bylo jedno jak hodně jsem šlápnul na plyn...a problém bylo čidlo teploty nas. vzduchu

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #9 od fiattipo1990
"a problém bylo čidlo teploty nas. vzduchu" - diky. kouknu na to.

kdyz mluvis o tom nasavani vzduchu, tak me napadlo, ze by na to mohlo mit i vliv to, ze mam tu hadici na nasavani vzduchu do motoru malilinko deravou (zatim jsem nikde nesehnal novou :() - myslis, ze az se spravi, ze by se tim problem vyresil?

• vilímek petr
16 roků 10 měsíců zpět #10 od vilímek petr
Tu hadici jsem měl taky na šrot a koupil jsem 1m hadice na čerpání vody o stejném průměru a je pokoj.Ta hadice je vevnitř vystužená nějakým drátem a je na věky.Ten problém s tou hadicí to asi nevyřeší ta je tam jen na nasávání vzduchu.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #11 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: ekonoměr divně funguje
Rozsypalo se to pod tím pletením a pak už nešla ani nasadit. Mám tam hadičku takovou bílou a dost tvrdou.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #12 od fiattipo1990
"Tu hadici jsem měl taky na šrot a koupil jsem 1m hadice na čerpání vody o stejném průměru a je pokoj."

to zni rozumne. asi to take udelam. muzu se zeptat, jaky prumer jsi koupil? (nechci ji ted sundavat a merit, pac se bojim, ze uz by se rozpadla uplne. :() a to je nejaka specielni hadice na vysoke teploty, ci uplne normalni? diky.

• vilímek petr
16 roků 10 měsíců zpět #13 od vilímek petr
Zdar,průměr byl asi 5-6cm,ale stejně ji budeš muset sundat kvuli průměru aby jsi koupil přesně.Není vůbec speciální je to obyč trubka(hadice) na vodu kterou koupíš u instalatera nebo tam kde prodávají čerpadla na vodu.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #14 od fiattipo1990
zdar. diky, ja myslel, ze je nejaka specialni a ze budu muset nejdriv najit vhodny obchod, proto jsem ji nechtel sundavat. ale kdyz je normalni, tak bych sand nejakou mel sehnat.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #15 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: ekonoměr divně funguje

kdyz mluvis o tom nasavani vzduchu, tak me napadlo, ze by na to mohlo mit i vliv to, ze mam tu hadici na nasavani vzduchu do motoru malilinko deravou (zatim jsem nikde nesehnal novou :() - myslis, ze az se spravi, ze by se tim problem vyresil?

No toto nemá na ekonoměr vliv, já ji tam třeba neměl do nedávna vůbec a ničemu to nevadilo ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Vygenerováno za 0.074 sekund