Volant -šrouby
Italy Scene_
Fiat Tipo Granturismo 2.0 i.e cat.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Prosím poradte mi někdo jake šrouby jsou na volantě ze zadní strany (potřebuji sundat volant) , strkal jsem tam šroubovák a ani zaboha jsem se nestrefil do šrouby, nevím jestli tam jsou šroubky na křížový či plochý šroubovák nebo dokonce něco jiného. Poradte díky!
myslím že křížový a jestli si správě pomatuju nejlíp se tam dá strčit šroubbovál pod volantem .Musíš prostě chvíli točit volantem abys našel správnou polohu kde jsou šrouby dobře přístupný.
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw
jinak z druhé strany volantu,ty štyři otvody,jsou nejty,ale to pořádně uvidíš až sundáš volant
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
no já nevím...pokud není jiný,ale orygo volant (pokud si to dobře pamatuji) tak se ze předu volantu odcvakne střední kryt a dostaneš se(po odcvaknutí konektoru na klakson)na středový šroub volantu,pozor musíš mít odemčený zámek volantu,jinak ho ani za boha nesundáš
jinak z druhé strany volantu,ty štyři otvody,jsou nejty,ale to pořádně uvidíš až sundáš volant
No ja mam origo volant, ja jsem si myslel že ty čtyři díry ze zadu jsou na povolení toho krytu klaksosu, ale jak říkaš tak nemám se bát a vyloupnout ten kryt ze předu.
Tak to skusim a uvidím, ale zatím díky za radu!
Italy Scene_
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Normálně to jde, tu jsou fotky. Jak je vidno, tak aspoň u tempry se to musí bez milosti urvat. Jiná situace bude u volantu s pytlem
dříve Tempra 1.6ie.cat 55kW (159A3.048) r.v. 1992
nyní Marea Weekend 1.6 76kW r.v. 1998
Italy Scene_
www.fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=8193
Tak to jenom odtrhneš zepředu.
Pokud máš zepředu velkou mačkací plochu klaksonu,tak zezadu jsou šroubky.
1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.
ano(netušil sem že sou dva typy volantu)já mám ten na prostředním panelu volantu na krajích sou dvě mačkátka na klakson,takže způsob: panel normálně vyklapnout a ták,jak sem psal již víše...Je to křížovej.A záleží,jakej typ volantu máš.Pokud máš tento:
www.fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=8193
Tak to jenom odtrhneš zepředu.
Pokud máš zepředu velkou mačkací plochu klaksonu,tak zezadu jsou šroubky.
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.
Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/
Stačí mi chytnout střed a tahem vyndat, je to na plastových západkách.
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
ano přesně ten volant mám,a je fakt že tu vnitřní hliníkouvou výztuhu,drží ze zadu čtyři nejty,proto tam není žádná drážka,páč je to nejtto bude tím, že zezadu nejsou vždycky šrouby, ale dutý nýty, který drží vnitřní plechovou výztuhu volantu, takže když tam šátráš šroubovákem tak je tam něco kovového a ne a ne tam chytit zářez pro šroubovák, protože tam není, takhle mě to taky pěkně vyškolilo.
Stačí mi chytnout střed a tahem vyndat, je to na plastových západkách.