Zadní blatníky

Více
16 roků 4 měsíců zpět #16 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Zadní blatníky
Ó díky :) Dělal jsem to z lásky k Tipu. A taky protože na lepší vozidlo nemám. To co bych chtěl stojí cca 250 000 :(

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 4 měsíců zpět #17 od Ram512
Odpověděl Ram512 pro téma Re: Zadní blatníky
Klobouk dolu nadherná práce !!! Jak máš místo a potřebné náčiní není co řešit :(

Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012 :)

Soubor přílohy:
[/URL

Více
16 roků 4 měsíců zpět #18 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Zadní blatníky

Ó díky :) Dělal jsem to z lásky k Tipu. A taky protože na lepší vozidlo nemám. To co bych chtěl stojí cca 250 000 :(

no já kdybych uměl svářet,, já ten blatník vyměnil celej a to pod tím jsem naohýbal nanýtoval celý odrbal natřel základem překitoval potom další barva a výsledek je docela podobný ale samozřejmě svár je lepčí jinak si mi připoměl že tu máme za chvíli zase zimu tak je potřeba se pomalu připravovat

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
16 roků 4 měsíců zpět #19 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Zadní blatníky
No na zimu se těším. To bude zase soli a soli :( Škoda, že se nedají takové díly jako podběhy sehnat. A asi by byly i pekelně drahé. Mohl jsem to taky udělat z pozinku, vydrželo by to déle. Aspoň jsem to natřel zinkovou barvou a pak ještě vrchní.
Dřív než jsem měl svážečku, jsem to taky řešil nýtovačkama a taky to drželo :) Někde tady jsem viděl jak to taky vyvařovali a vypadalo to ještě lépe než to co jsem dělal.
jinak díky Michylovi, že tady ty fotky hodil :)
Ale když jsem to rozdělal, udivilo mě, že voda co nateče dovnitř nemá kudy ven a pak jsou takové problémy. Takové stejné místo je na zadní nápravnici. Je to ten trn co je na něm nasazená pružina a doraz tlumení. Udivilo mě, že zeshora je díra a dole už není. Taky tam zateče voda s bahnem a solí a nemá kudy ven. Jestli vám můžu poradit, tak bych tam ty díry navrtal na kraj aspoň 3. Když jsem to sundal abych to vyvařil, bylo to plné bahna. Spíš bh to srovna s květináčem než s dílem na napravnice :(

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
15 roků 5 měsíců zpět #20 od Libor
Odpověděl Libor pro téma Zadní blatníky na Tempře
Včera jsem zjistil že mám v zadním podběhu díru jako vrata.... jak tak koukám na tak na Tipech sundaváte celý ten blatníček a pak je k podběhu super přístup. Nechají se snadno sundat zadní blatníky i na tempře? koukal jsem že je to chycené na šrouby u dveří a vypadá to že asi bude šroub pod zadním světlem a nárazníkem...ale nejsem si jistý, tak jestli by jste mě mohli nakopnout tím správným směrem kde hledat šrouby? A určitě je ten blatník ještě přilepený na tmelu, nechá se odlepit bez toho aby popraskala barva a blatník se nějak deformoval?
Díky za rady.

F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz

Více
15 roků 5 měsíců zpět #21 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: Zadní blatníky
Libor,
taky jsem to řešil, nemilé, pokud to máš opravdu ze spodu celé jednu velkou díru, tak opravdu doporučuji shození celého blatníku a vaření..
celý blatník je přilepený a přišroubovaný, krom nárazníku musíš sundat i ten plastový sloupek.. na minulé tempře jsem to měl natolik diravé že jsem nakonec zvolil alternativu vyřezat to na vrakáči a pak to celé navařit, bylo to totiž nejrychlejší řešení opravy a taky tím ušetřit na svářečovi a práci za hodinu..
jinak jsou tady i típci co to normálně laminátujou a je to..
u mé současné tempry jsem měl pouze pár dírek tak jsem zkorodované místo ošetřil, vzal eprosin namíchal jej, napatlal na noviny a hezky zaplácnul dírku, druhý den jsem to zapatlal gumoasfaltem a podběh jako nový..
tak hodně štěstí..

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 5 měsíců zpět #22 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: Zadní blatníky na Tempře

Včera jsem zjistil že mám v zadním podběhu díru jako vrata.... jak tak koukám na tak na Tipech sundaváte celý ten blatníček a pak je k podběhu super přístup. Nechají se snadno sundat zadní blatníky i na tempře? koukal jsem že je to chycené na šrouby u dveří a vypadá to že asi bude šroub pod zadním světlem a nárazníkem...ale nejsem si jistý, tak jestli by jste mě mohli nakopnout tím správným směrem kde hledat šrouby? A určitě je ten blatník ještě přilepený na tmelu, nechá se odlepit bez toho aby popraskala barva a blatník se nějak deformoval?
Díky za rady.

pokud si ještě vzpomínám tak na Tempřici(rozebíral sem jednu z De.na náhr.díly),tak k věci:musíš sundat nárazník,světla,plast.kostky pod světly,a zadní sloupek,ze vnitř odčalounit,pak se dostaneš ke šroubu venkovního plastu sloupku a pod venkovním plastem zadního sloupku je jeden šroub blatníku
ten zadní sloupek odstrojit je docela pakárna,kvůli jednomu pitomému šroubu blatníku :roll:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
15 roků 5 měsíců zpět #23 od Libor
Odpověděl Libor pro téma Re: Zadní blatníky
Díky moc za rady, hlavně tobě Skypane za vyčerpávající návod, který mi ušetří hromadu času. Dnes jsem tak kouknul do druhého podběhu a není na tom taky zrovna nejlíp. Takže budu v létě dělat obě strany a sundám určitě blatníky aby k tomu byl dobrý přístup. Díky za rady. Snad se to může hodit i někomu jinému.

F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz

Vygenerováno za 0.369 sekund