Co do zamrzlého zámku?

Více
15 roků 10 měsíců zpět #1 od Předseda
Co do zamrzlého zámku? vytvořil uživatel Předseda
Stala se mi ráno taková nepříjemná věc. Začalo konečně pořádně mrznout, auto jsem normálně odemkl a když jsem dojel do práce, zámek u řidiče cestou zmrzl a auto nejde zavřít. Bouchám dveřma, ale vždycky odskočí a prostě se nezaklapnou. Co v takových případech k uvolnění? Máte nějaký osvědčený recept? Až otevřou drogerii, zkusím tam skočit pro nějaký glykosol nebo něco, todle je fakt nepříjemné nechávat otevřené auto před barákem.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 10 měsíců zpět #2 od Funman
Odpověděl Funman pro téma Re: Co do zamrzlého zámku?
Ahoj,
úplně to samé se mi stalo včera. Po delším zkoumání jsem nakonec zjistil, že se pořádně "neotočil" ten mechanismus na dveřích co se zacvakne do toho protikusu na karoserii. Takže zkus s ním trochu pohýbat a mělo by to jít zavřít...

Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522

Více
15 roků 10 měsíců zpět #3 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: Co do zamrzlého zámku?
No právě že jsem hýbal, ale bylo to tak zmrzlé, že se to skoro neotáčelo a když, tak pomaličku. Nacpal jsem do toho glykosol v rozprašovači a zabouchnul jsem to, tak snad to pomohlo.

Horší je že jsem našel louži pod chladičem... no ale to je na jiný téma.

Více
15 roků 10 měsíců zpět #4 od Karol W.
Odpověděl Karol W. pro téma Co do zamrzlého zámku
Prajem pekný deň.

Mne sa osvedčilo prestriekať celý mechanizmus zamykania sprayom s teflónom. Dostať ho v obchode pre cyklistov, na suché mazanie reťaze. Rozpúšťadlo sa odparí a na povrchu zostane teflónová nelepivá vrstva, ktorá odpudzuje všetku vlhkosť. Nezamŕza ani pri -25 st.C.

Karol

Více
15 roků 10 měsíců zpět #5 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: Co do zamrzlého zámku?
no,tak dneska i taková značka jako Volvo na zámku zamrzá :evil:(u řidiče),ted v podvečer jsem rychle pospíchal do cukrárny a odemknu(dálkovým) ,aaa hovvvv*******prdajs, :evil: musel sem od spolujezce,klíč nejde strčit,kolík chodí na prázdno(podotýkám není vypadlej,ale na ruční odemikání je nefunkční,mám to vyzkoušený)no a ze vnitř klasika,taky nejde :P až se oteplý,musím to nastříkat......
už mi to maznačovalo,co začalo mrznout,že zvenku se sama nedovírá klika,tak a ted to zamrzlo úplně :roll:
že by ve Švedsku se zámkami měli taky takové problémy?a přitom taky taková severská země :?

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
15 roků 10 měsíců zpět #6 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: Co do zamrzlého zámku?

Že by ve Švedsku se zámkami měli taky takové problémy?a přitom taky taková severská země :?

To máš stejný, jako když mi kamarádi říkají, že Ital v zimě nestartuje .. že prej oni tam v Itálii mají teplo a proto by si Fiat nikdy nekoupili. Nicméně je přesvěčuju o opaku :lol:

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
15 roků 10 měsíců zpět #7 od skypan

Že by ve Švedsku se zámkami měli taky takové problémy?a přitom taky taková severská země :?

To máš stejný, jako když mi kamarádi říkají, že Ital v zimě nestartuje .. že prej oni tam v Itálii mají teplo a proto by si Fiat nikdy nekoupili. Nicméně je přesvěčuju o opaku :lol:

:lol: :lol: plnej souhlas.Tempra TDs mi chitala na drc,na převalení motoru i při -15"C a bez plinu a to měla 168tis km.
a tahle rakev má skoto to samé v km a než chití těch pět hrnců,tak se to převalí třikrát,až pětkrát,to je hrozný...a to ještě musím držet plyn,ale u těchto aut to prí doporučují. :roll:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním

Více
15 roků 10 měsíců zpět #8 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: Co do zamrzlého zámku?

:lol: :lol: plnej souhlas.Tempra TDs mi chitala na drc,na převalení motoru i při -15"C a bez plinu a to měla 168tis km.

Dneska -10°C a na jedno převalení bez plynu. Nakrouceno 205 tisíc :)

Zámky jsem teda preventivně zaplavil glykosolem.

Více
15 roků 10 měsíců zpět #9 od Tonny Tempra SW
Na mna sa susedia rano pozeraju a krutia hlavami ako mi to startuje.Dnes rano bolo tak -15 a na fakt len brnk a ide pekne hladko a ma natocene 283000km,az sa mi nechce tomu verit,len aby som ju neprechvalil.Mne streckuju zamky tak ze mi v zime nikdy central neotvori alebo nezatvory vsetky dvere naraz,raz jedny zadne druhy krat zas druhe zadne.

TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km

Více
15 roků 10 měsíců zpět #10 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: Co do zamrzlého zámku?
Já jsem do všech zámků nastříkal extraheavydutydávku Svitingu (penetračního oleje).
Poměrně nadávám na veškerý pokrok, protože na ani jednom Unu se mi za X let nestalo, že by zamrzl zámek - na Tipu i Puntu ano 8O

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
15 roků 10 měsíců zpět #11 od oBzB
Odpověděl oBzB pro téma Re: Co do zamrzlého zámku?

Já jsem do všech zámků nastříkal extraheavydutydávku Svitingu (penetračního oleje).
Poměrně nadávám na veškerý pokrok, protože na ani jednom Unu se mi za X let nestalo, že by zamrzl zámek - na Tipu i Puntu ano 8O

Tak nacpem do aut zámky z Una a jsme za vodou:-)

dříve Tempra 1.6ie.cat 55kW (159A3.048) r.v. 1992
nyní Marea Weekend 1.6 76kW r.v. 1998

Více
15 roků 10 měsíců zpět #12 od BlackJack
Tak tahke nemoc zámku se dostala již i na jižní Moravu. Otevřu auto, vlezu dovnitř, zabouchnu a nezavře se ... několikrát zkouším - nejde. Žhavím, udělá blaf na první otočení .. paráda. Vyjedu na cestu, přítelkyně zkouší dveře - nic :lol: Nakonec teda nasedne, ale moje dveře se dovírají až při náklonu, kdy konečně zobáček zaskočil.
Celkem morová zima, ale nejspíš to bude tím, že 3 dny zpět bylo auto v mičce a od té doby sním nikdo nejel. Zámek u řidiče jsem prostříknul silikonem, což myslím bude stačit. Uvidíme ...

Více
15 roků 10 měsíců zpět #13 od skypan

Tak tahke nemoc zámku se dostala již i na jižní Moravu. Otevřu auto, vlezu dovnitř, zabouchnu a nezavře se ... několikrát zkouším - nejde. Žhavím, udělá blaf na první otočení .. paráda. Vyjedu na cestu, přítelkyně zkouší dveře - nic :lol: Nakonec teda nasedne, ale moje dveře se dovírají až při náklonu, kdy konečně zobáček zaskočil.
Celkem morová zima, ale nejspíš to bude tím, že 3 dny zpět bylo auto v mičce a od té doby sním nikdo nejel. Zámek u řidiče jsem prostříknul silikonem, což myslím bude stačit. Uvidíme ...

jo,taky už sem vyléčil zámek,celkem banální diagnoza(krátodobá chřipečka),prostříknul sem zámky rozmrazovačem+silicon olej,smíchaný v poměru 1:1 no a vyléčeno.....Švéd se vzpamatoval :lol:

Více
15 roků 10 měsíců zpět #14 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: Co do zamrzlého zámku?
Nejhorší je když taje, nebo dokonce prší, a v noci to zmrzne. Jak mrzne furt, mám už klid, jako teď třeba. Jinak tam nastříkám tekutej rozmrazovač, je to od Cinolu. Zatím to vždycky povolilo.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
15 roků 10 měsíců zpět #15 od BlackJack
Silikonový olej je levný, dostupný a učinný přípravek proti mrazu. Mně se zase osvědčil. Kdybych mohl, tak si s tím i obličej potřu :lol:

Vygenerováno za 0.473 sekund