přední stěrače se sekají

Více
15 roků 9 měsíců zpět #1 od tommy
přední stěrače se sekají vytvořil uživatel tommy
poradtě,nekdy se mi v předu seknou stěrače ,tak že nedojedou do víchozí polohy a nebo v pulce skla spomalí a pak zase jedou..._?
TIPO 1,6

1.6ie 93"

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 9 měsíců zpět #2 od Předseda
Tohle jsem měl na staré tempře. Zpomalovaly a zpomalovaly (mezitím různě škubaly) až se kously a už se nehýbaly vůbec. Na vině byl zadřený mechanismus, muselo se vyměnit celé přepákování. Druhá tempra už mi ovšem začíná tak nějak škubat taky. Chci to sundat, pokusit se to namazat nebo prostříkat nějakým mazivem a uvidí se.

A je potřeba to řešit co nejdřív, protože když se ti to zadře špatně, můžeš spálit motorek.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
15 roků 9 měsíců zpět #3 od zula
Odpověděl zula pro téma Re: přední stěrače se sekají
taky bych to zkusil namazat a vyčistit,dělá to divy

Live to ride
Tipo 1,6dohc 66kw,dgt-bývalý mazel
Brava 1,6 16v

Více
15 roků 9 měsíců zpět #4 od Dresik

Více
15 roků 9 měsíců zpět #5 od stiglitz
Ano, podle tohoto článku jsem to dělal na jaře a mám pokoj. Taky se sekaly.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
15 roků 9 měsíců zpět #6 od tommy
ok,diky,zejtra na to mrknu

1.6ie 93"

Více
15 roků 9 měsíců zpět #7 od JiFi
Odpověděl JiFi pro téma Re: přední stěrače se sekají
tak jak jsi dopadl? vycisteno, uz to jede lepe?

Fiat Croma Nuova 1,9JTD MultiJet 88kW 2006

EX Fiat Marea Weekend 1,9TD 100 1998

EX Fiat Tipo 1,4 i.e. 1988

Více
15 roků 9 měsíců zpět #8 od tommy
Zatím ne,sněží

1.6ie 93"

Více
15 roků 8 měsíců zpět #9 od jipaf
taky mi dělá něco podobného, zatím to řeším tím, že si pomáhám páčkou na přepínání stěračů, taky mi to tzv dobíhá sekaně, škubaně... chce to malinko cviku ale je to jednoduché, pokud se někdo naučí jezdit s fiatem, naučí se i to... jinak stěrače jsou kapitola sama o sobě, chtěl bych na své tempře ty stěrače nějak přinutit více tlačit na sklo, na šoférové straně jako tako, ale na spolujezdcové straně to nějak slabo přitlačuje celé ramínko ke sklu..

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 8 měsíců zpět #10 od michal_tipar
kup si bezramínkové (aerotwin) a budeš mít pokoj

Více
15 roků 8 měsíců zpět #11 od Max-el
tak já s tímto problémem bojuji stále a zjistil jsem, že to v motůrku ani v mechanismu nebude. Připadá mi to, že za to může nový typ stěračů. Už mám vyměněný jeden a chvíli to pomohlo, ještě sehnat druhej a snad bude pokoj

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
15 roků 8 měsíců zpět #12 od peto12
Mne sa niekedy stane že nezostanú úplne dole ale vyndu ešte takých 5 - 10 cm hore. Potom sa to zase upraví do normálu a takto to ide dokola. Ale zatiaľ to neriešim.

Tempra 1,9 TD 66 kw SX r.v 1990 155000 km.

Více
15 roků 8 měsíců zpět #13 od michal_tipar

Mne sa niekedy stane že nezostanú úplne dole ale vyndu ešte takých 5 - 10 cm hore. Potom sa to zase upraví do normálu a takto to ide dokola. Ale zatiaľ to neriešim.

to můžeš mít o pár zubů posunuté kolečko v motorku, podobně sem to měl na zadním, chvíli sem s tím laboroval a už zůstává kde má. Ve předu, si myslím, bude stejný systém.

Více
15 roků 8 měsíců zpět #14 od Tonny Tempra SW
Moje len niekedy seknu ked tuknem packou dohora na utrenie skla.Ked dam packu do polohy ciklovaca tak idu super,zatial je to ok tak to tiez neriesim.

TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km

Více
15 roků 8 měsíců zpět #15 od Charles

Moje len niekedy seknu ked tuknem packou dohora na utrenie skla.Ked dam packu do polohy ciklovaca tak idu super,zatial je to ok tak to tiez neriesim.

přesně to stejné mi to dělá...když do páčky jen klepnu, aby se setřelo, tak se sekají, ale když tu páčku podržím, aby to udělalo 2 setření, jde to normálně a stejně tak s cyklovačem jdou normálně. Ale mám fest odraný tisícihran, takže stěrač jde otočit i bez povolení matky, ale to asi nemá vliv na chod stěračů :) na jaře to pěkně vyndán, vyčistím a promažu, třeba se to zlepší ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Vygenerováno za 0.086 sekund