nesvítí potkávačky
- User_69
- Autor tématu
15 roků 6 měsíců zpět #1
od User_69
nesvítí potkávačky vytvořil uživatel User_69
Zdar včera vše fungovalo normálně, všechno svítilo, ale dnes jsem zjistil, že mi nesvítí potkávací světla, ale jen parkovací a dálková. Zjistil jsme to před Tescem, tak jsem pro jistotu vyměnil pojistky označené jako světla, ale to je všechno, co jsem udělal, nic víc mě nenapadá, nemám garáž, auto stojí před barákem na sídlišti, tak bych se nerad pouštěl do větších akcí, myslím, že není možné, aby odešly obě žárovky naráz, ne? Prosím na co se mám ještě podívat. Dík
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
15 roků 6 měsíců zpět #2
od Charles
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Odpověděl Charles pro téma Re: nesvítí potkávačky
A spíná ti relé na potkávací světla? slyšíš cvakání, když zapínáš potkávací světla?
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
- User_69
- Autor tématu
15 roků 6 měsíců zpět #3
od User_69
Odpověděl User_69 pro téma světla
Karle světla nechávám být na nic nešahám, prostě je mám zaplé na páčce a o nic se nestarám, když vypnu klíč, tak nesvítí, když staruju, tak svítí....
Opravdu jsem si nikdy žádného cvakání nevšimnul a najednou nic....
Ale když píšeš o tom cvakání, tak to zase poslouchám čerpadlo, jestli naskočí, protože se mi občas stane, že neslyším jak si nasaje benzín a to je pro mě impuls, že ani nemusím startovat, protože to prostě nenastartuju, otáčím klíčkem z polohy 0 do polohy 1 tak dlouho, dokud neuslyším, že si čerpadlo natáhlo benzín, no ale to se stává jen někdy, napsal jsem to proto, aby jsi si nemyslel, že jsem třeba hluchý, prostě poslouchám co auto dělá.
Dík za odpověď
Opravdu jsem si nikdy žádného cvakání nevšimnul a najednou nic....
Ale když píšeš o tom cvakání, tak to zase poslouchám čerpadlo, jestli naskočí, protože se mi občas stane, že neslyším jak si nasaje benzín a to je pro mě impuls, že ani nemusím startovat, protože to prostě nenastartuju, otáčím klíčkem z polohy 0 do polohy 1 tak dlouho, dokud neuslyším, že si čerpadlo natáhlo benzín, no ale to se stává jen někdy, napsal jsem to proto, aby jsi si nemyslel, že jsem třeba hluchý, prostě poslouchám co auto dělá.
Dík za odpověď
15 roků 6 měsíců zpět #4
od Charles
No tak to je pak těžký....takhle se dají klidně odpálit obě žárovky na ráz...otec taky startoval, žárovky rozsvícený a jen jsem viděl blik blik a nesvítily, obě H7 byly přepálený. Takže bych se nedivil, že ti taky obě praskly, když startuješ s rozsvícenýma světlama....tohle je fajn hlavně v zimě, to má baterka pak strašnou radost.
Méně
Více
15 roků 6 měsíců zpět #5
od Michael!!!
Fiat Tempra 1.6i.e cat.kombi 1992!!!
Odpověděl Michael!!! pro téma Re: nesvítí potkávačky
no určitě zkoukni ty žárovky za to nic nedáš a máš to za 5 min...jinak tedy jak říká Charles poslouchej jestli cvaká to relé tedy normálně nastartuj a nebo nech to v poloze 1 počkej až ti to nasaje benzin a zapínej a vyipinej světla jestli ti to relé cvaká!!!...a kždy tedy ano šel bych po drátech a tich žárovkách!!!...Mám se taky stalov Maree že odešly současně najednou mlhovky!!!
- User_69
- Autor tématu
15 roků 6 měsíců zpět #6
od User_69
Odpověděl User_69 pro téma světla
OK dik chlapi, Ale je mi to pořád divné, startuju takhle už skoro 3 roky a nic....
Cvakání, jsem teda neslyšel.
To relé bych mohl zkouknout sám ne? jsou to ty velké kostky vedle pojistek?
Jo a s tou baterkou je to tak, že jsem oravdu měl srach o kapacitu, abych třeba tím startováním se světly nevybil akumulátor, tak jsem koupil 73MAh, v autě nejsou žádné poklesy napětí, žádné žárovky neblikají během startu, prostě co se týká baterky, tak pohoda.
Cvakání, jsem teda neslyšel.
To relé bych mohl zkouknout sám ne? jsou to ty velké kostky vedle pojistek?
Jo a s tou baterkou je to tak, že jsem oravdu měl srach o kapacitu, abych třeba tím startováním se světly nevybil akumulátor, tak jsem koupil 73MAh, v autě nejsou žádné poklesy napětí, žádné žárovky neblikají během startu, prostě co se týká baterky, tak pohoda.
Méně
Více
15 roků 6 měsíců zpět #7
od scherer012
Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy
po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny
Odpověděl scherer012 pro téma Re: nesvítí potkávačky
a hneď si pozri aj kontakty, či nie sú vyhriate
mimochodom, takisto mi odišli obe žiarovky naraz, ale to mi prebíjal alternátor
mimochodom, takisto mi odišli obe žiarovky naraz, ale to mi prebíjal alternátor
Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy
po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny
15 roků 6 měsíců zpět #8
od čenda
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
Odpověděl čenda pro téma Re: nesvítí potkávačky
Nojo, jsou to ty kostky, ale z hlavy Ti nepovím, která je která, nahlédni do schématu rozvržení pojistkové skříně.
Funkci relé můžeš poznat i hmatem - pokud na něj dáš prst a zapneš nebo vypneš ten který okruh, relé se trochu otřese, "lupne" v něm. Taky můžeš zkusit prohodit relé různých okruhů, pokud mají stejnou funkci, mají i stejné umístění, číslování a nasměřování kontaktů ("pacek").
Funkci relé můžeš poznat i hmatem - pokud na něj dáš prst a zapneš nebo vypneš ten který okruh, relé se trochu otřese, "lupne" v něm. Taky můžeš zkusit prohodit relé různých okruhů, pokud mají stejnou funkci, mají i stejné umístění, číslování a nasměřování kontaktů ("pacek").
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
15 roků 6 měsíců zpět #9
od Charles
Mě osobně se taky stalo něco podobného...nesvítily mi potkávačky, ale na palubce mi svítila kontrolka dálkových....tak jsem pohýbal pojistkama a relátkama a bylo to vše v cajku. Ono není na škodu ty relátka vyndat jemným smirkem očistit packy a zase je vrátit, jak se s nimi nehýbe, tak taky oxidují a pak tam není dotek = problém na světě
15 roků 6 měsíců zpět #10
od Funman
Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522
Odpověděl Funman pro téma Re: nesvítí potkávačky
Jak už tady bylo řečeno, tak můžou klidně odejít obě žárovky najednou. Mám s tím vlastní zkušenost. Odpoledne jsem dojel domů a normálně svítil. Večer jsem pak potřeboval někam zajet, rozsvítím světla a nic, obě žárovky v háji. Takže než se začneš hrbat v relátkách, tak odpoj patici žárovky a připoj na ní zkusmo jinou, samozřejmě dobrou. Pokud se nerozsvítí, tak pokračuj s tím relátkem...
Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522
- User_69
- Autor tématu
15 roků 6 měsíců zpět #11
od User_69
Odpověděl User_69 pro téma svítí
TAk lidi už to zase svítí, včera večer, jsem to už nechal tak a dnes ráno jsem přišel k do auta a otočil klíčkem a všechno zase svítí. Je to ale dost o hubu, co když to zase někdy přestane svítit v noci? Nebo i ve dne dostanu pokutu, že nesvítím, už tomu autu moc nevěřím, je to i to startování atak...
Ale asi to bude kostra že? podívám se na příspěvky kde se o tom píše.
Ale asi to bude kostra že? podívám se na příspěvky kde se o tom píše.
Méně
Více
15 roků 6 měsíců zpět #12
od Michael!!!
určitě to zkoukni já jsem měl před Temprou Fiata Ritmo a měl jsem také ten samí problém nastartoval jsem a nic jne parkovačky tak jsem nechal zapleé světla furt a bylo to oki a měl sjem v háji to relátko tak jsem jak říkal charles pročistil ty packy a ještě jsem to prostříkal kontakrolem a už to bylo o.k.!!!
- User_69
- Autor tématu
15 roků 6 měsíců zpět #13
od User_69
Odpověděl User_69 pro téma čištění
Tak jsem to dnes pročistil, dělal jsem taky ty kostky (relé) šmirgl+kontaktol.
Zatím je to v pohodě.
PS co je toto za pojistky? Měl jsem strach je vytahovat abych ještě neco víc nepo***l
http://www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=20139
Zatím je to v pohodě.
PS co je toto za pojistky? Měl jsem strach je vytahovat abych ještě neco víc nepo***l
http://www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=20139
Méně
Více
15 roků 6 měsíců zpět #14
od Michael!!!
já jí tam mám také a u ní ještě relátko a mám to na ZADNÍ MLHOVKY!!!
Vygenerováno za 0.451 sekund