Napětí na baterce při nastartovaném motoru.
15 roků 5 měsíců zpět #1
od Libor
F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz
Napětí na baterce při nastartovaném motoru. vytvořil uživatel Libor
Dneska se mi při startu vyresetovaly hodiny atd. v digi palubce.... tak si říkám že to je divné. Měřil jsem napětí na baterce při nahozeném motoru a zapnutých potkávačkách ... volnoběh cca 12,6V a na 2500 otáček cca 13,3V ... takže si myslím že dost málo ... kontrolka dobíjení po startu zhasne. Na co to tipujete? Uhlíky? Baterka už má taky nejlepší léta za sebou.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
15 roků 5 měsíců zpět #2
od Pumpa
Fiat Tipo 1.9TD Gran Turismo 1991 @ Turbo 1.5BAR
Odpověděl Pumpa pro téma Re: Napětí na baterce při nastartovaném motoru.
altik ma davat 14V najprv skontroluj ten hruby kabel od altiku ci nieje odoxidovany alebo nieco take az potom kontroluj veci ako regler a uhliky na altiku alebo len pre skusku dat inu bateriu mozno ti vypovedal niaky clanok v baterke staci ju len obratit na bok alebo kusok snou neodborne hybat a uz v nej vznikne skrat . takze zatial sa snaz to niak odstranit mimo alternatora a ked uz vypadnu vsetky moznosti potom ho daj na repas.
Fiat Tipo 1.9TD Gran Turismo 1991 @ Turbo 1.5BAR
15 roků 5 měsíců zpět #3
od mmara
Tipo 1,4 AGT karburátor 1991
Tipo 1,4 i.e. SX 1992 (39.000km)
Odpověděl mmara pro téma Re: Napětí na baterce při nastartovaném motoru.
Baterii bych vyloučil, pokud to startuje tak nemůže být vadný článek natolik aby to nezvládl alternátor maximálním proudem nabít. Zaměřil bych se na uhlíky (ty to budou nejpravděpodobněji) pak na funkci samotného regulátoru a pak zkusit jestli není přerušená některá z diod. Ale bude to určitě těmi uhlíky.
Tipo 1,4 AGT karburátor 1991
Tipo 1,4 i.e. SX 1992 (39.000km)
15 roků 5 měsíců zpět #4
od Max-el
Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05
Odpověděl Max-el pro téma Re: Napětí na baterce při nastartovaném motoru.
jak psal Pumpa, koukni nejprve na kabely, to je snadná a levná oprava a od těch se má začínat. Mě když to nedobíjelo, tak stačilo očistit kontakty
Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05
Méně
Více
15 roků 5 měsíců zpět #5
od Michael!!!
Fiat Tempra 1.6i.e cat.kombi 1992!!!
Odpověděl Michael!!! pro téma Re: Napětí na baterce při nastartovaném motoru.
mě to taky párkrát takhle blbo,chvilku dobíjelo pak nic pak dobíjelo jen malinko a viměnil jsem drát vedoucí k baterce a bylo to o.k.
Fiat Tempra 1.6i.e cat.kombi 1992!!!
15 roků 5 měsíců zpět #6
od Libor
Odpověděl Libor pro téma Re: Napětí na baterce při nastartovaném motoru.
Díky za rady... jak bude čas tak na to juknu.
Dneska s kolegou jsem to měřily kleštákem a výsledky jsou takové :
Zapnuté potkávačky a ventilátor na 1
Volnoběh : 12,5V a z baterky to žralo kolem 6A tzn. nedobíjelo to ale přitom kontrolka byla zhaslá a odběr z baterky se rovnal 0 až kolem 900-1000 otáček.
2000 ot. : 13,6V a dobíjení cca 17A takže je vidět pokud se to drží v otáčkách tak už to na dobíjení stačí.
No nic hned jak bude čas tak na to vlítnu a pak hodím na co jsem přišel.
Dneska s kolegou jsem to měřily kleštákem a výsledky jsou takové :
Zapnuté potkávačky a ventilátor na 1
Volnoběh : 12,5V a z baterky to žralo kolem 6A tzn. nedobíjelo to ale přitom kontrolka byla zhaslá a odběr z baterky se rovnal 0 až kolem 900-1000 otáček.
2000 ot. : 13,6V a dobíjení cca 17A takže je vidět pokud se to drží v otáčkách tak už to na dobíjení stačí.
No nic hned jak bude čas tak na to vlítnu a pak hodím na co jsem přišel.
Méně
Více
15 roků 5 měsíců zpět #7
od Tonny Tempra SW
TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km
Odpověděl Tonny Tempra SW pro téma Re: Napětí na baterce při nastartovaném motoru.
Mne to takto zresetovalo celu palubku pred skolabovanim baterie(jedneho clanku v nej),kontrolka mi taktiez po starte zhasla a altik dobijal v poriadku.Este sa tento reset moze stat vtedy ked s autom dlhsie nejdes.Ja som kupil novu baterku a odvtedy mam pokoj.
5l na 100km
15 roků 5 měsíců zpět #8
od Libor
Je fakt že nevím jak je baterka stará...ale určitě víc než 4 roky. Reset palubky se mi stal den po tom co jsem s autem najel cca 150km skoro v kuse. No a po tom resetu palubky jsem ještě startoval hodněkrát, protože jsem dělal nějaké práce kolem auta.... a nepocituji že by startér nějak hůř točil.
Méně
Více
15 roků 5 měsíců zpět #9
od Tonny Tempra SW
5l na 100km
Odpověděl Tonny Tempra SW pro téma Re: Napětí na baterce při nastartovaném motoru.
Presne aj mne ta baterka po tomto resete este asi 1.mesiac startovala celkom v poriadku.potom som autom neake 4 dni nejazdil a ked som siel startovat po tych 4 dnoch tak uz bola bateria uplne ko.
Mozno to nebude prave aj tvoj pripad.Ked ti startuje v pohode tak si toho zatial nevsimaj a uvidis co bude dalej.
Mozno to nebude prave aj tvoj pripad.Ked ti startuje v pohode tak si toho zatial nevsimaj a uvidis co bude dalej.
5l na 100km
- jumbo
15 roků 4 měsíců zpět #10
od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma napětí na baterce při nastartovaném motoru
Taky si zkontroluj napnutí řemenu na altíku.
15 roků 4 měsíců zpět #11
od zula
Live to ride
Tipo 1,6dohc 66kw,dgt-bývalý mazel
Brava 1,6 16v
Odpověděl zula pro téma Re: Napětí na baterce při nastartovaném motoru.
taky mi takhle klekla baterka.přesně jak píšete,poprvé reset palubky,tak jsem nabil baterku,že je vybitá a podruhé bylo po ní.v krátké době,vůbec neudržela napětí.altík dobíjel,ale normálně kolem 14v.takže spíš zkontroluj kábly k altíku atd.jak psali kluci
Live to ride
Tipo 1,6dohc 66kw,dgt-bývalý mazel
Brava 1,6 16v
15 roků 4 měsíců zpět #12
od Libor
Píšu až po delší době, ale vypadá to že jsem problém vyřešil.. fakt to byla jen špatná kostra.. a vypadá že ta hlavní na startéru, očko bylo celé zahumusené a když v servisu dělali spojku tak to ani neočistil a utáht to i stím. No každopádně jsem prošel všechny kostry a od té doby jsem neměl problém. Dnes jsem po přijetí ke garáži cvičně změřil napětí a krásných 14,05 V na volnoběh. Díky vám za rady.
Vygenerováno za 0.433 sekund