Automatic heating system
15 roků 4 měsíců zpět #1
od Luboshak
Luboshak
jsem nový majitel Tempry. Prosím o radu na následující:
Automatika z mně neznámého důvodu někdy pustí větrák naplno, pak ho zase vypne. Vypadá to úplně náhodně. Nezjistil jsem závislost na tom, jak je ručně nastavená intenzita větráku, směr fuku a nastavená teplota. To je vlastnost tohoto topení, že to někdy automaticky zapne? Jde tahle funkce nějak vypnout a ovládat si všechno ručně?
Díky, přátelé.
jsem nový majitel Tempry. Prosím o radu na následující:
Automatika z mně neznámého důvodu někdy pustí větrák naplno, pak ho zase vypne. Vypadá to úplně náhodně. Nezjistil jsem závislost na tom, jak je ručně nastavená intenzita větráku, směr fuku a nastavená teplota. To je vlastnost tohoto topení, že to někdy automaticky zapne? Jde tahle funkce nějak vypnout a ovládat si všechno ručně?
Díky, přátelé.
Luboshak
15 roků 4 měsíců zpět #2
od skypan
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Odpověděl skypan pro téma Re: Automatic heating system
no ono asi takhle pokud máš (nevím jak je to benzínákú)turbodiesela,tam je dvourychostní ventilátor,v závislosti na teplotě chladiče přez odpor,podle toho točí ventilátor.
že se ti sám od sebe rozbýhá ventilátor vydím to na vadném čidle v chladiči,nebo někde prořeném kabelu přívodu k motoru ventilátoru.
že se ti sám od sebe rozbýhá ventilátor vydím to na vadném čidle v chladiči,nebo někde prořeném kabelu přívodu k motoru ventilátoru.
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
15 roků 4 měsíců zpět #3
od Luboshak
Luboshak
Mluvím o vyhřívání do kabiny a jeho větráku. Ne o větráku chlazení motoru. Do kabiny mi to fouká náhodně naplno a nejde to vypnout, musím počkat až si zase automatika usmyslí a větrák vypne. Když to mám přepnuté na sklo, tak to až takový problém, jen neslyším rádio, ale když to mám nasměrované na sebe, tak jedu jak v kabrioletu
Máte to v tempře/tipu stejně?
Máte to v tempře/tipu stejně?
Luboshak
15 roků 4 měsíců zpět #4
od alain
Lancia Kappa 2.4 TDS v Kůží
Odpověděl alain pro téma Re: Automatic heating system
Tak to máš asi porouchaný protože to se dá vypnout tlačítkem OFF a nebo stačí nastavit menší teplotu a nebo zmáčknout šipku jak se ovládá rychlost větráku a to se samo přepne do manuálního nastavení a nebo nesmí svitit ledka na tlačítku auto 2krát zmáčnkout.
Lancia Kappa 2.4 TDS v Kůží
15 roků 4 měsíců zpět #5
od Luboshak
Luboshak
Nic z toho co jsi napsal nepomáhá. Funí to i když mám nastavenou teplotu LO. Tlačítkem OFF se vypne displej, ale funí to dál, dokud to automatika nevypne. Při tom funění na displeji normálně svítí MANUAL. Na tlačítku AUTO jsou dvě diody, jedna mi svítí pořád a druhá když ručně zmáčknu AUTO. Myslel jsem třeba, že kdybych nějak vypnul tu automatiku a na tlačítku AUTO by nic nesvítilo, měl bych plně manuální režim a ovládal si to jak potřebuju.
Luboshak
15 roků 4 měsíců zpět #6
od Předseda
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
Odpověděl Předseda pro téma Re: Automatic heating system
Tlačítko AUTO má dvě diody na automatický a poloautomatický režim. Když svítí obě, jde ti plná automatika - systém si sám určuje, kam a jak teple (v závislosti na nastavení teploty) bude foukat. Tzn. v zimě si očichá, že mrzne, napřed ti nafouká teplo na okno, pak trochu do kabiny a nakonec se přepne na nohy, protože teplý vzduch stoupá nahoru. V létě zase pouští chladný vzduch na posádku.
Když si přepneš ručně směr výdechu, nebo intenzitu větráku, jedna ta diodka AUTO ti zhasne - systém je v poloautomatickém módu, tzn. jen udržuje zvolenou teplotu a rozhoduje se jestli má přitopit / přichladit.
Když zmáčkneš OFF, musí se to celé sakumprásk vypnout. Pokud ti to i potom fouká, máš to skutečně porouchané.
EDIT: teda takhle: já mám AUTOMATIC CLIMATE SYSTEM, nevím jestli tam máš to samý - první tlačítko nahoře uprostřed je AUTO, pod ním je ECON, pak vnitřní cirkulace a dole OFF.
Když si přepneš ručně směr výdechu, nebo intenzitu větráku, jedna ta diodka AUTO ti zhasne - systém je v poloautomatickém módu, tzn. jen udržuje zvolenou teplotu a rozhoduje se jestli má přitopit / přichladit.
Když zmáčkneš OFF, musí se to celé sakumprásk vypnout. Pokud ti to i potom fouká, máš to skutečně porouchané.
EDIT: teda takhle: já mám AUTOMATIC CLIMATE SYSTEM, nevím jestli tam máš to samý - první tlačítko nahoře uprostřed je AUTO, pod ním je ECON, pak vnitřní cirkulace a dole OFF.
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
15 roků 4 měsíců zpět #7
od Luboshak
Luboshak
Ta funkce jak jsi popsal zní dobře. Problém je, že mi to na ten poloautomatický režim funí často naplno a OFF nepomáhá. Takže to bude rozbitý. Zkusím používat automatický režim a uvidím co to udělá. Pro mě by bylo ideální celou automatiku vyřadit z provozu. Nevíte jak to udělat? Jó, zlatý ruční přepínače v mé bývalé lantře )
Luboshak