Neustale praskani zadni zarovky(obrysovky)
15 roků 3 měsíců zpět #1
od neohoney
Neustale praskani zadni zarovky(obrysovky) vytvořil uživatel neohoney
Zdar tipaci,neni mesic,abych nemenil zarovku u zadniho svetla,vzdycky je uplne ohorela,meril jsem napeti jak v klidu tak za chodu se zvysovanim otacek a napeti je neco malo pres 12V(12,3).Nemate s tim nekdo zkusenost?
Dik
Dik
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
15 roků 3 měsíců zpět #2
od aaa_najn
Tipo 1.4 i.e. 51kW socque_line , clima, central, lpg, 200km, anno immatricolazione 93, 160.046
Odpověděl aaa_najn pro téma Re: Neustale praskani zadni zarovky(obrysovky)
no pri otackach 12.3 je malo... inac aj v manuale v kludovom stave ma mat baterka 12.6.... cize ak ti spravne funguje dobijaci system mal byt si mat min 13V pri otackach
Tipo 1.4 i.e. 51kW socque_line , clima, central, lpg, 200km, anno immatricolazione 93, 160.046
15 roků 3 měsíců zpět #3
od remarque
FIAT Tipo 1,6 159A3.046 r.v.91
Odpověděl remarque pro téma Re: Neustale praskani zadni zarovky(obrysovky)
Napětí při nastartovaném motoru by mělo být cca 14V,tzn. nedobíjí ti alt.Pokud máš kabeláž v pořádku,tak to bývají nejčastěji obroušené uhlíky.
Klasické žárovky,jsou citlivé na jiskřící kontakty,takže si zkonroluj kostru,káblíky, patici žárovky atd.
Klasické žárovky,jsou citlivé na jiskřící kontakty,takže si zkonroluj kostru,káblíky, patici žárovky atd.
FIAT Tipo 1,6 159A3.046 r.v.91
15 roků 3 měsíců zpět #4
od Pumpa
Fiat Tipo 1.9TD Gran Turismo 1991 @ Turbo 1.5BAR
Odpověděl Pumpa pro téma Re: Neustale praskani zadni zarovky(obrysovky)
prejdi kostru na ukostrenie zadnych svetiel je pod kobercom v kufry na lavej strane zacni tam
Fiat Tipo 1.9TD Gran Turismo 1991 @ Turbo 1.5BAR
15 roků 3 měsíců zpět #5
od neohoney
Odpověděl neohoney pro téma Re: Neustale praskani zadni zarovky(obrysovky)
dik
15 roků 3 měsíců zpět #6
od simir
Fiat Tipo 1.6 DOHC (149C2046)
Odpověděl simir pro téma Re: Neustale praskani zadni zarovky(obrysovky)
Taky mi pořád hořely žárovky (hlavně osvětlení palubovky a spínačů stahování okýnek ve dveřích a obrysovky hlavních světel). Poté se odporoučely uhlíky v alternátoru. Po jejich výměně (pasují z žigulíka) je po problémech
15 roků 3 měsíců zpět #7
od neohoney
Tak opet mi vyhorela zadni obrysovka,jeste,ze to stoji pakatel,nemuzu porad prijit cim to je.
15 roků 3 měsíců zpět #8
od simir
Uhlíky jsi se díval, popř. měnil?Tak opet mi vyhorela zadni obrysovka,jeste,ze to stoji pakatel,nemuzu porad prijit cim to je.
15 roků 3 měsíců zpět #9
od jipaf
do žárovky jde proud z altíku? i kdyby ty uhlíky jiskřily,(jako-že vždycky ve všech altících všechny uhlíky jiskří, více či méně), stejně jde ten proud po celém autě a hořely by asi všechny žárovky.. domnívám se, že závada bude asi přímo v tom zadním světle, asi někde v tom bajonetovém uchycení samotné žárovky, zkus to celé vystříkat kontaktolem ale pochybuji že to půjde zachránit, pokud máš možnost, celé světlo vyměnit, asi bych to zkusil co to udělá..
zadní obrysovka je na nějaké větvi už od pojistky, a to mj ?asi? i s jedním osvětlením spz,přední parkovačka a já si nevzpomínám s čím ještě a to by asi trpěly všechny ty žárovky na té větvi a né zrovna ta jedna jediná.. pouvažuj nad tím..
TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...
Odpověděl jipaf pro téma Re: Neustale praskani zadni zarovky(obrysovky)
Uhlíky jsi se díval, popř. měnil?Tak opet mi vyhorela zadni obrysovka,jeste,ze to stoji pakatel,nemuzu porad prijit cim to je.
do žárovky jde proud z altíku? i kdyby ty uhlíky jiskřily,(jako-že vždycky ve všech altících všechny uhlíky jiskří, více či méně), stejně jde ten proud po celém autě a hořely by asi všechny žárovky.. domnívám se, že závada bude asi přímo v tom zadním světle, asi někde v tom bajonetovém uchycení samotné žárovky, zkus to celé vystříkat kontaktolem ale pochybuji že to půjde zachránit, pokud máš možnost, celé světlo vyměnit, asi bych to zkusil co to udělá..
zadní obrysovka je na nějaké větvi už od pojistky, a to mj ?asi? i s jedním osvětlením spz,přední parkovačka a já si nevzpomínám s čím ještě a to by asi trpěly všechny ty žárovky na té větvi a né zrovna ta jedna jediná.. pouvažuj nad tím..
TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...
15 roků 3 měsíců zpět #10
od simir
Já jen mluvím z praxe, mě praskaly také jen ty samé žárovky a bylo to uhlíkama. I když alternátor jde přímo na baterii a pak prakticky po celém voze, tak mi praskaly jen ty samé žárovky - i když teoreticky by měly všechny...
Ale důvod praskání je buď špatný kontakt (blikání žárovky - což vlákno nesnese) nebo přepětí (to byl můj případ).
Ale důvod praskání je buď špatný kontakt (blikání žárovky - což vlákno nesnese) nebo přepětí (to byl můj případ).
15 roků 3 měsíců zpět #11
od neohoney
poradne to procistim a uvidime,dekuji vam za prispevky.
Vygenerováno za 0.436 sekund