Startér ..
15 roků 2 měsíců zpět #1
od BlackJack
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
Startér .. vytvořil uživatel BlackJack
Zdravíčko chlapci! Tak se mi to po dlouhé době pokejdilo
Nemůžu nastartovat, startér ani necvakne Myslel jsem, že je to spínací škatulkou, ale tu jsem zkusil jinou a nic. Pak jsem všemožně obhlížel imobilizér, jestli on neblokuje startér, ale pak jsem vytáhl voltmetr a zjistil, že signál 12V do startéru při otočení klíčku jde. Takže mě napadá jen ten startér. Ale raději se zeptám ...
Startér funguje jen tak, že přivedeme napájecí kabely a pak singálem +12v startér roztočíme? Pokud tomu tak bude, tak jdu pro jinej startér Ale honem se někdo vyjadřete, když nejezdím, tak sedávám v hospodě
Nemůžu nastartovat, startér ani necvakne Myslel jsem, že je to spínací škatulkou, ale tu jsem zkusil jinou a nic. Pak jsem všemožně obhlížel imobilizér, jestli on neblokuje startér, ale pak jsem vytáhl voltmetr a zjistil, že signál 12V do startéru při otočení klíčku jde. Takže mě napadá jen ten startér. Ale raději se zeptám ...
Startér funguje jen tak, že přivedeme napájecí kabely a pak singálem +12v startér roztočíme? Pokud tomu tak bude, tak jdu pro jinej startér Ale honem se někdo vyjadřete, když nejezdím, tak sedávám v hospodě
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
15 roků 2 měsíců zpět #2
od Předseda
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
Odpověděl Předseda pro téma Re: Startér ..
Kamaráde, PŘESNĚ tohle se mi stalo na tempře 1.4. Startér jsem vyndal, rozebral a nevěřil jsem vlastním očím.
Skončilo to tak, že jsem musel koupit nový z itálie za 6 tisíc (neznal jsem ještě tenhle klub a na vrakáči nic nebylo), čekal jsem na něj 4 týdny.
Skončilo to tak, že jsem musel koupit nový z itálie za 6 tisíc (neznal jsem ještě tenhle klub a na vrakáči nic nebylo), čekal jsem na něj 4 týdny.
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
15 roků 2 měsíců zpět #3
od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: Startér ..
No jak říkám. Signál "startuj" do startéru v pohodě jde, ale startér se neroztočí. Podle mě nějakej kontakt nebo možná taky všechny jako u tebe
Popravdě pokud startér odešel po 17letech až teď, vydržel poměrně dlouho. Startuju poměrně často ...
Popravdě pokud startér odešel po 17letech až teď, vydržel poměrně dlouho. Startuju poměrně často ...
15 roků 2 měsíců zpět #4
od BlackJack
Jdu ho vykuchat z auta
15 roků 2 měsíců zpět #5
od Pumpa
Fiat Tipo 1.9TD Gran Turismo 1991 @ Turbo 1.5BAR
Odpověděl Pumpa pro téma Re: Startér ..
presne taky problem som mal asi pred pol rokom po nazhaveni som otocil klucikom a nic ani len skrt nehapal som .... potom par minut nato som skusal zas a uz to islo no proste zahada . skus kontatky precistit pripadne ukostrenie alebo co
Fiat Tipo 1.9TD Gran Turismo 1991 @ Turbo 1.5BAR
15 roků 2 měsíců zpět #6
od JiFi
Fiat Croma Nuova 1,9JTD MultiJet 88kW 2006
EX Fiat Marea Weekend 1,9TD 100 1998
EX Fiat Tipo 1,4 i.e. 1988
Odpověděl JiFi pro téma Re: Startér ..
u me spatny kontakt fastonu na starteru, pak upadl uplne a byl jsem v haji, nastesti jsem mel po ruce drat a nahradni fastona byl na prelidnenem parkovisti
Fiat Croma Nuova 1,9JTD MultiJet 88kW 2006
EX Fiat Marea Weekend 1,9TD 100 1998
EX Fiat Tipo 1,4 i.e. 1988
15 roků 2 měsíců zpět #7
od BlackJack
Tak jsem vytáhnul startér. Jde vymontovat bez potřeby demontovat cokoliv jiného, ale je třeba s ním vhodně povytáhnout a naklonit.
Rozdělal jsem ho, vyčistil od sajrajtu, uhlíky pročistil a jejich vodící pouzdra. Práce celkem v pohodě. Stačilo jej pročistit a teď se zase vrtí jako novej .
Podle všeho za to mohly nedoléhající uhlíky k rotoru - sajrajt se ucpadl ve vedení uhlíků.
Jinak magnety z marelli jsou opravdu silné.
Ten výkon startéru po vyčistení je o dost znát.
Rozdělal jsem ho, vyčistil od sajrajtu, uhlíky pročistil a jejich vodící pouzdra. Práce celkem v pohodě. Stačilo jej pročistit a teď se zase vrtí jako novej .
Podle všeho za to mohly nedoléhající uhlíky k rotoru - sajrajt se ucpadl ve vedení uhlíků.
Jinak magnety z marelli jsou opravdu silné.
Ten výkon startéru po vyčistení je o dost znát.
10 roků 9 měsíců zpět #8
od lombik
Odpověděl lombik pro téma Re: Startér ..
poradi nekdo?dam klic do zapalovani a baterka ukazuje 12.5 amper pri otoceni do prni polohy vsak najednou ukazuje jenom 6 amper no a kdyz chci startovat tak se to ani nehne nekde se mi straci asi proud z baterky do starter co to muze byt?sem laik nevim vubec kde ten stater je dekuji za radu a este necco jel sem stim 400km vnoci sem to zaparkoval a rano uzz nenatocil pak zacli ty problem dekuji za kazdou radu
10 roků 9 měsíců zpět #9
od ivobr
fiat tempra 1.9 tds ,fiat punto 1.2 mk2 8v,peugeot boxer 2.5 d
Odpověděl ivobr pro téma Re: Startér ..
baterku máš dobrú? dobíjanie funguje? je to diesel alebo benzín? ampére som síce nikdy nemeral (skôr zvyknem merať volty)ale ak to máš diesel tak pri zapnutí klúča ti zopne žhavenie a to si vezme dosť šťavy. a skúšal si to štartovať aj cez káble? možno už nedrží baterka aj stým som sa už stretol. v klude mala vyše 12 voltov a ked som chcel naštartovať tak ju úplne stiahlo a nič. a stiahne ti aj kontrolky ked chceš štartovať? potrebujeme vedieť čo najviac aby sme ti pomohli.
fiat tempra 1.9 tds ,fiat punto 1.2 mk2 8v,peugeot boxer 2.5 d
10 roků 9 měsíců zpět #10
od lombik
baterka je dobra I sme ji menili,jedna se o multiplu 1.9 jtd pres kabeli sme to skouseli ale nic kontrolky sviti normalne domnivam se ze ma velkej odber starter anebo nakej kabel od starter? ani nevim kde se nachazy starter a jak se vinda je to celkem pruser protoze sem s autem v anglii,kdyz sme tam dali novou baterii tak motor se tak asi ctyrikrat otocil a baterka bila zase vibita moc dekuji a radu
- jumbo
10 roků 9 měsíců zpět #11
od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: Startér ..
podobná věc se stala kolegovi na Bravě a byl to vadný startér.
10 roků 9 měsíců zpět #12
od lombik
hm skusim se podivat je to mozny akurat ze mi nikdy nezahaproval nikdy se nesek jak rikam ujel sem 400km zaparkoal a druhy den uz sem to nenatocil mam este na kabeli co jde na minus u baterky roztrepenej kabel ??
10 roků 9 měsíců zpět #13
od Charles
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Odpověděl Charles pro téma Re: Startér ..
lombiku, doporučil bych ti něco málo o autech načíst, protože jak někdo může napsat, že baterka má 12,5 a pak 6 ampér??? a hned po tom zase učebnci pravopisu, brrrr, ty chyby mě úplně vypichují oči
A jinak k tvému dotazu, baterka je prostě a jednoduše v háji, nazdar, šlus, finýto, bye bye, odchod do křemíkového nebe
A jinak k tvému dotazu, baterka je prostě a jednoduše v háji, nazdar, šlus, finýto, bye bye, odchod do křemíkového nebe
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
10 roků 9 měsíců zpět #14
od lombik
diky za radu spravopisem si nedelam starosti ziji jiz 8 let v anglii jenom sem to skusil samozrejme sem myslel volty jinak bil vipadlej kablik od cifky tak ze ne baterka ale preso diky
10 roků 9 měsíců zpět #15
od lombik
sem laik muze myt civka a od ni vipadlej kablik vliv na starter? civka co je u starter tak mi tam vipadl kablik a nemoch sem to natoit nechci se dotoho montovat cekam do zytra a chci to dat do servisu uz to nenatocim vimlatil sem baterku diky za radu
Vygenerováno za 0.473 sekund