Tipo 1,4iE r.v.1995 problém s prerušovačom smeroviek

Více
15 roků 1 měsíc zpět #1 od jamk1
Ahojte páni. Moje Tipko 1,4 i.E r.v. 9/1995 asi prišlo na to, že ho chcem predať a pomstilo sa mi. Teda v krátkosti. Dnes pri skúšobnej jazde s potencionálnym kupcom som odrazu započul, že začal pri vypnutých smerovkách nekontrolovatelne a v nepravidelných intervaloch cvakať prerušovač smeroviek. Smerovky na vozidle ani vpredu, ani vzadu ani bočné neblikajú, ani kontroloka na palubnej doske. Pri zapnutí smerovky do prava aj do ľava všetko funguje OK. Varovné blikače tak isto fungujú v poriadku.
Kde hľadať chybu? Vybral som prerušovač smeroviek z poistkovej skrine, (elektronický) preletoval som všetky spoje na doske plošného spoja, ale výsledok žiadny. Porucha trvá. Kontaktoval som mechanika z Fiat servisu, ktorý povedal že takmer s istotou je vadný prepínač smeroviek pod volantom.
Stretol sa už z Vás niekto s takýmto problémom? Poraďte prosím Vás. Auto sa zajtra predáva a musí byť v poriadku.
Ešte jeden dotaz. Dá sa ten elektronický prerušovač smeroviek nahradiť klasickým s relátkom? Do poistkovej skrine pasuje a aj číselné označenie troch vývodov je rovnaké.
Ďakujem za rady.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #2 od jipaf
pokud tam pasuje, proč ho tam nedáš alespoň na zkoušku? max nebude fungovat..

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 1 měsíc zpět #3 od Brda
Měl jsem podobný problém,blikalo mi to špatně pokud jsem vyhodil směrovku do leva.Zajel jsem na vrakáč a vyměňoval krabičky přepínače až tam jedna sedla.Už je to rok a dodnes vše v cajku a stálo mě to 120 kč...

fiat tipo 1.9 td

Více
15 roků 1 měsíc zpět #4 od jamk1
Mne al smerovky fungujú úplne v poriadku. Aj varovné blinkre sú v pohode. Len v stave, ak niesú smerovky zapnuté, tak ten prerušovač smeroviek cvaká ako zbláznený a ak ho vyberiem, tak je úplne horúci.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #5 od michal_tipar
OT mě tohle samý dělalo na služební Ochcávce, nekontrolovaně "cvakaly blikače", ale blikače asi neblikaly, nedalo se to ověřit když jsem zastavil tak to přestalo, když jsem se rozjel tak pokračovalo, jak to z ničeho nic začalo tak to po nějaké době přestalo, jestli byl nějaký zkrat někde, nikdo neví...

• vilímek petr
15 roků 1 měsíc zpět #6 od vilímek petr
Jamk1 mě to dělalo taky měnil jsem relé směrovek,pak mi Dresík poslal aj nový vypínač na varovné blinkry na volantu a nic,tak chtě nechtě rozdělat páčku pod volantem a očistit.Je od výroby namazána vazelinou a po letech se smíchá z prachem a steče to mezi kontakty a problém je na světě.Takže ven a očistit a potom slabě máznout tam kde chodí plast o plast,mám pokoj už mi to nedělá.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #7 od jamk1
Huraaaa....Problem vyrieseny. Vymena prerusovaca smeroviek nepomohla. Zobral som spray - my ho predavame u nas v predajni pod nazvom Bremsreinoger a sluzi na od,astnenie suciastok brzd Ale aj vseobecne na odmastnenie a cistenie.
V zamontovanom stave som spinac smeroviek tymto sprayom vystriekal, nechal vyschnut. Rele uz necvaka a aj smerovky funguju v poriadku.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #8 od pegas77
já toto řešil na jaře, taky mi to cvakalo při jízdě a blinkry když jsem aktivoval blikaly normálně a chyb byla v kontaktech páčky od blinkrů byl tam už vydřenej matroš smíchanej s vazelínou a už to začlo mít kontakt když nemělo, vyčištění a nové namazání uvnitř pášky vše vyřešilo

• jumbo
15 roků 1 měsíc zpět #9 od jumbo
Taky se mi to stalo a byla to páčka na blinkry. Rovno jsem dal novou.

• jumbo
14 roků 10 měsíců zpět #10 od jumbo
Včera jsem rozebral tu ,,starou a pokaženou" páčku na blinkry. Setřel jsem hadrem nánosy vazelïny z tišťáku a složil zpátky. Páčka zase funguje jak má.

Vygenerováno za 0.409 sekund