Kontrolka baterie
15 roků 1 měsíc zpět #1
od kasaleo
Kontrolka baterie vytvořil uživatel kasaleo
Ahoj všem chtěl jsem se zeptat čím by mohlo být to že se mi po nastartování auta někdy stane že se nezhasně uplně kontrolka baterie (dobíjení mám pocit) a zhasně až za 5 minut většinou a pak je zase chvili klid myslíte že odchází baterie nebo něco v autě?
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
- vilímek petr
15 roků 1 měsíc zpět #2
od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: Kontrolka baterie
Může být v háji diodový mustek nebo pomůže vyměny popřípadě vyčištění uhlíku.U mě to byl mustek.
Méně
Více
15 roků 1 měsíc zpět #3
od Michael!!!
Fiat Tempra 1.6i.e cat.kombi 1992!!!
Odpověděl Michael!!! pro téma Re: Kontrolka baterie
no tak tak to zkus ty uhlíky jak psal kolega a zkusil bych určo změřit dobíjení!!!...myslím že to špatně dobíjí!!!
Fiat Tempra 1.6i.e cat.kombi 1992!!!
15 roků 1 měsíc zpět #4
od Pumpa
Fiat Tipo 1.9TD Gran Turismo 1991 @ Turbo 1.5BAR
Odpověděl Pumpa pro téma Re: Kontrolka baterie
zatial sa nepustaj do odstrojenia alternatora zatial sa pozri na niake lahsie veci ako klinovy remen ci je dostatocne napnuty pripadne ci nieje zrely na vymenu ... potom vsetky kostry ocistit tu po baterkou potom tu hlavnu na startery a tu za pravym svetlometom... ked nic stoho nepomoze tak potom sa pustaj do alternatora aby si zbytocne ho nerozoberal a pritom chyba bude uplne niekde inde
Fiat Tipo 1.9TD Gran Turismo 1991 @ Turbo 1.5BAR
15 roků 1 měsíc zpět #5
od kasaleo
Odpověděl kasaleo pro téma Re: Kontrolka baterie
díky za rady jen bych chtěl trochu upřesnit kde se nachází diodový můstek a kde najdu uhlíky nejsem automechanik a nakonec jakým způsobem se dá změřit dobíjení. Jinak ta kostra to může být taky jelikož se mi to oběvilo zrovna ža deštivého počasí kdy pršelo 4 dny vkuse a ted je zase klid.
- vilímek petr
15 roků 1 měsíc zpět #6
od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: Kontrolka baterie
Tak diodový mustek a uhlíky jsou za takovým krytem zezadu alternátoru.Dobíjení změříš tak že multimetr přiložíš na plus a mínus a musíš mít nastavenou dobrou hodnotu na něm.Dobrá baterka má mít cca 12,6v,tak to píše chytrá kniha.Jinač při nastartovaném motoru by mělo dobíjet cirka 14v.Ale ty kostry určitě projdi,tím to muže být.
15 roků 1 měsíc zpět #7
od rs
Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.
Odpověděl rs pro téma Re: Kontrolka baterie
Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.
15 roků 1 měsíc zpět #8
od kasaleo
Ještě jednou děkuji za hodně chytrých informací určitě se budou hodit. Podle mě to bude tou kostrou jelikož mi to udělalo zatím jen 2 krát při dešti a jinak jsem neměl vůbec žádné problémy kdyby bylo něco v alternátoru tak to blbne pořád. tak ahoj a mějte se
Méně
Více
15 roků 4 týdnů zpět #9
od Tonny Tempra SW
TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km
Odpověděl Tonny Tempra SW pro téma Re: Kontrolka baterie
Mne takymto sposobom pomalu odchadzala baterka.Najskor mi sem tam po nastartovani svietila kontrolka dobijania asi 1-2 min.,ale potom to uz bolo po kazdom nastartovani,problem bol ten ze odysiel 1 clanok na baterke-a to bola 1 rok stara baterka.Altik-remene a vsetko ostatne bolo v uplnom poriadku
TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km
15 roků 3 týdnů zpět #10
od kasaleo
tak děkuji Tonnymu za radu proměřil jsem baterii a zjistil jsem že jeden článek je uplně mrtvý takže je to tím. chtěl bych ji odpojit a zkusít oživit nabíjením ale nevím jak je to stím odpojením abych nestratil natavení hodnot v RJ. Udělal jsem si takovou věcičku do zapalovače kterou mám napojenou na 9 v baterii ale tedka uvažuji že když to tam strčím tak mi může ta baterka bouchnout když tam bude téct 12v než vypojíím tu auto baterii. Nevíte jak teda na to?
14 roků 9 měsíců zpět #11
od tipo1924
Odpověděl tipo1924 pro téma Re: Kontrolka baterie
kontrolka dobijania mi raz svieti a raz zase nie,dobijanie na baterke mi ukazuje len 11,5 uz som pred tym ma problemi z dobijanim a vymenil som uz 2 alternatory,co mam robit co mam vymenit na co sa mam pozriet,dakujem
- jumbo
14 roků 9 měsíců zpět #12
od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: Kontrolka baterie
Prohledej vlákna v této sekci. I z minulých let. Určitě najdeš odpověď na co se máš podívat. Pokud tomu nebudeš rozumět, vrať se sem.
Vygenerováno za 0.413 sekund