Přední mlhovky - oxidace - oprava ?

Více
14 roků 11 měsíců zpět #1 od Libor
V jedné přední mlhovce byla delší dobu vlhkost a odrazová plocha zoxidovala. Zkoušel jste to někdo opravit nějakým nátěrem atd. Mě napadá že by nemuselo být špatné tu parabolku vylepit lesklou stranou alobalu, nebo nějaké podobné lesklé alu folie... za zkoušku nic nedám a jinou mlhovku můžu koupit kdykoliv. Máte s tím někdo zkušenosti ?

F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #2 od Brda
Nevím jestli se ti to povede,protože já jsem se pokoušel parabolu mlhovky rozdělat a přední sklíčko je přilepené.Opatrně jsem se to snažil rozlepit a sklo prasklo,musel jsem sehnat na vrakáči druhou mlhovku.Jak píšeš asi ti to jde rozhodit,ale myslím si že nátěr paraboly nic neřeší.

fiat tipo 1.9 td

Více
14 roků 11 měsíců zpět #3 od stiglitz
Nepovede se to opravit. Alespoň myslím, já je tam nemám, dal jsem tam tahokov, a je o starost míň. Mlhovky jsou bolest.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #4 od Libor
Normálně jsem tu jednu rozebral..nevyndaval jsem sklo ale celý ten plast i se sklem co je lepený k tomu hliníkovému spodku... natírat to nebudu, to by nevydrželo..ale myslím že když tam nalepím ten alobal, tak by to mohlo fungovat..... pokud se tam teda nedostane vlhkost..ale to všechno utěsním karosářským tmelem...časem dám info jak ta oprava bude držet 8)

Více
14 roků 11 měsíců zpět #5 od jipaf

Nepovede se to opravit. Alespoň myslím, já je tam nemám, dal jsem tam tahokov, a je o starost míň. Mlhovky jsou bolest.

další rozumný člověk... :)

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
14 roků 11 měsíců zpět #6 od Libor
No možná jsou mlhovky slabost auta..ale při špatné viditelnosti fakt pomůžou a lepší než trefit srnu a nebo nedej bože chodce....atd. Tak jsem parabolu vylepil alobalem a všechny místa kudy může vniknou voda jsem přejel karosářským tmelem.. jsou už na autě a vypadá to že svítí obě defacto shodně.... ted jen co to udělá časem..ale nic mě to nestálo, jen trochu času...maximálně jí pak vyhodím a seženu jinou.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #7 od jipaf

No možná jsou mlhovky slabost auta..ale při špatné viditelnosti fakt pomůžou a lepší než trefit srnu a nebo nedej bože chodce....atd.

pokud je mlha jako prase, ani mlhovky ti nepomůžou, stejně musíš přizpůsobit svou jízdu, mj i rychlost, viditelnosti, atd atd.. a stejně musíš předvídat..
stejně tyhle mlhy se domnívám už budou co se týče svítivosti už někde za horizontem..
nejlepší zkušenosti jsem měl kdysi dávno s těmi žlutými mlhami..

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
14 roků 11 měsíců zpět #8 od Michael!!!
to jipaf
pokud je mlha jako prase, ani mlhovky ti nepomůžou, stejně musíš přizpůsobit svou jízdu, mj i rychlost, viditelnosti, atd atd.. a stejně musíš předvídat..
stejně tyhle mlhy se domnívám už budou co se týče svítivosti už někde za horizontem..
nejlepší zkušenosti jsem měl kdysi dávno s těmi žlutými mlhami..[/quote]

což to ano když bude ta mlha taková hustá tak musíš tu jízdu přizpůsobit ale i když jí přispůsobíš a máš mlhovky tak ti výrazně pomůžou,mlhovky jsou dobrá věc i když je to bolest aut jak tu píšete já je na svém bívalém Ritmu měl a na Tempře je nemám a je to velký rozdíl je mít a nemít!!!

Fiat Tempra 1.6i.e cat.kombi 1992!!!

Více
14 roků 7 měsíců zpět #9 od Libor
Po nějaké době provozu mlhovek mohu zkonstatovat že oprava proběhla uspěšně....mlhovka vylepená alobalem stále svítí stejně jako ta originál a je vidět že teplo od žárovky s tím nic neprovedlo...a po tom co jsem jí celou utěsnil tmelem, tak se tam ani nedostala voda.

Vygenerováno za 0.371 sekund