elektroinstalace dedra turbo
14 roků 11 měsíců zpět #1
od geeny666
fiat Tipo 3DV červené 2,0 8VT
elektroinstalace dedra turbo vytvořil uživatel geeny666
ahojte kluci, obracím se na vás s prosbou o radu, jde o lancii dedru 2.0 8VT z ničeho nic ráno jsem nenastartoval, šel jsem po jiskře a auto jiskru hází, benzín tlačí ALE čerpadlo se zapne pouze když jsem ve spínačce v poloze 2 jako když točím startérem, a vůbec neslyším cvakat vstřiky ani když zapnu zapalování, 12V jsem naměřil na vstřikách takže v tom problém není tak potom co je v tom druhém káblu ke vstřiku? nebo na jakém základě řj dává impulzi ke vstřikům aby se otevřeli? nebo čeho bych se měl chytit? děkuji za rady
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
14 roků 11 měsíců zpět #2
od alain
Lancia Kappa 2.4 TDS v Kůží
Odpověděl alain pro téma Re: elektroinstalace dedra turbo
Řj bere impulsy od snímače od kliky a vačky.Já jsem nikdy neslyšel cvakat vstřiky a to jich mám těch aut.
14 roků 11 měsíců zpět #3
od geeny666
Odpověděl geeny666 pro téma Re: elektroinstalace dedra turbo
myslím jak zapneš zapalování tak asi prvních 5 sekund takové to svakání není slyšet
14 roků 11 měsíců zpět #4
od alain
Jo to ale není cvakaní vstřiku,ale VAE ventilu ten se kalibruje.A pokud máš ABS tak to dělá někdy čerpadlo.
14 roků 11 měsíců zpět #5
od alain
14 roků 11 měsíců zpět #6
od geeny666
moc ti děkuji za info, ještě takový dotaz ohledně toho čerpadla palivového, před poruchou když jsem zapl zapalování tak to chvilkově jakoby natlačilo, teď nic a spouští se až při samotném startování? jo ještě, lze nějak ty vstřiky proměřit při starování zda je to 100%???
14 roků 11 měsíců zpět #7
od alain
A seš si jistý že ti jede čerpadlo,ono to má tlačit už v první poloze na kontrolky.Napíchni voltmetr na vstřik na oba kabely a startuj a musí ti ukazovat nějaké volty.A čerpadlo odpoj to kovové šroubení co jde na lištu vstřiku a otoč klíčkem a musí to stříkat pokud máš budík tak min.3bary musí tlačit čerpadlo.Mě se to stalo taky že přestalo jí čerpadlo a nebylo to přes noc byl jsem na návštěvě a za pár hodin jsem už neodjel,tak pomohlo lano.A zkoušel jsem vše a závěr byl zdechlo čerpadlo.
14 roků 11 měsíců zpět #8
od geeny666
o.k vstřiky změřím a dám vědět, čerpadlo slyším že se rozběhne ale až začnu startovat jinak když zapnu zapalování tak ne neslyším.
14 roků 11 měsíců zpět #9
od TooM-As
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw
Odpověděl TooM-As pro téma Re: elektroinstalace dedra turbo
pokud si dobře pomatuju tak u vstřiků je 12v napojeno trvale (alainovo schéma to potvrzuje),vstřiky spína tam nula .měřil jsi oba kontakty vstřiku proti sobě nebo proti nule ? tlačení čerpadla je závislé na pár čidlech . šel bych po MAPu a potenciometru klapky , když jsem měl rozdělanej motor a potřeboval natlačit něco benzínu taky to nešlo , až po zapojení nějakého čidla , ale kterého už si nepomatuju.
jinak podle schématu co poslal alain bych šel pro začátek po relátku 91, to spíná čerpadlo , pokud je dobré ale nespíná , tak nejde signál z jednotky , takže co jsem psal výše. relé 90 by mělo být dobré když jsi na vstřiku naměřil 12v.
jinak podle schématu co poslal alain bych šel pro začátek po relátku 91, to spíná čerpadlo , pokud je dobré ale nespíná , tak nejde signál z jednotky , takže co jsem psal výše. relé 90 by mělo být dobré když jsi na vstřiku naměřil 12v.
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
14 roků 11 měsíců zpět #10
od geeny666
tak panové moc dík zatím problémy vyřešeny až na to že čerpadlo benzínu se při zapnutí zapalování nerozběhne až při stratování ho slyším, poslední chyba, tak se chci zeptat na jakém zakjladě či čidel se to čerpadlo rozběhne, co ho ovlivňuje? moc zatím dík
14 roků 11 měsíců zpět #11
od TooM-As
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Odpověděl TooM-As pro téma Re: elektroinstalace dedra turbo
neřekneš nám čím to bylo ?
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
14 roků 11 měsíců zpět #12
od geeny666
řeknu neboj, tak za prvé bylo špatné čidlo v rozdělovači a ta druhá závada v čeprpadle trvá, je zajimavé že takova shoda okolností
Vygenerováno za 0.434 sekund