destilka do baterky

• User_69
  • Autor tématu
14 roků 11 měsíců zpět #1 od User_69
destilka do baterky vytvořil uživatel User_69
Zdar, tak mi zase po roce odešla baterka (děje se to každý rok a přičítám to krátkým trasám) a je úplně jedno jestli je nová, nebo stará.
No nic vloni jsem kupoval 73Ah stála stejně jako 55Ah, tak jsem si říkal proč ne. na šuplík se vlezlaa teď jak se ochladilo, tak baterka klekla, tak jsem ji nabil asi 5 hodin brala 3A a poté se ustálila na 1A to je v pořádku, problém ale nastal, když jsem tam doléval destilku. Z praxe vím, že pokud jsou zalité žebra tak je lepší dolít až po nabití, aby při nabíjení nestříkal elektrolyt ven, tak jsem to udělal a nalil jsem tam 0,7l je to normální? Je to až po rysky MAX.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #2 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: destilka do baterky
Nechci tu dělat chytráka, páč elektrika neni zase tak strašně můj šálek kávy, ale mě to spíš příjde, že když ti odcházej po roce baterky, tak máš v tahu altík a buď pořádně nedobíjí a nebo naopak přebíjí.
Píšeš, že jezdíš krátké trasy, ale určitě ta trasa má tak 5 a více km a za tu dobu se stačí baterka po startu dobít 2x. Aby to mělo velkej vliv, tak bys musel nastartovat, ujet třeba 500m, zhasnout, pak zase nastartovat a zase jet kousíček, jinak by jí to vadit nemělo (za předpokladu dobře funkčního dobíjení).
Změř si, kolik ti dobíjí alternátor na volnoběh bez zátěže a pak při zapnutých světlech, ventilátoru, rádiu atd. (co normálně máš zapnuté při jízdě)...

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

• User_69
  • Autor tématu
14 roků 11 měsíců zpět #3 od User_69
Odpověděl User_69 pro téma multimetr
Jo dík za odpověd, a prosímtě kde je nejlepší místo na měření? Nějaká hlavní pojistka? nebo přímo na baterce?

Více
14 roků 11 měsíců zpět #4 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: multimetr

Jo dík za odpověd, a prosímtě kde je nejlepší místo na měření? Nějaká hlavní pojistka? nebo přímo na baterce?

samozřejmě potřebuješ vědět co ti jde do/z baterky, když ti odcházej. Takže měř na ní...nevim přesně, ale napětí myslim by nemělo klesnout pod 13,5V, což je hranice dobíjecího napětí. Ale třeba kecám, takovej Radek bude vědět samozřejmě poradit víc.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

• jumbo
14 roků 11 měsíců zpět #5 od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: destilka do baterky
www.automobily-nahradnidily.cz/?st=clank...mp;id=56&jm=Nab…

Plynovací napětí je 14.4V. Já ještě při nabíjení zakryju otvory kouskem toaleťáku aby mi elektrolyt moc neprskal po baterce.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #6 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: destilka do baterky
to User_69: autobaterka by měla podle mě být vždy shodná s altíkem, tj pokud dobíjí altík 55A tak čím silnější baterku dáš, tím ji dříve odrovnáš, bude dobíjená slabším proudem a to pro ni není vůbec dobré, pokud máš ještě možná líznutou nějakou diodu v altíku, nedivím se, že měníš baterie..
píšou sice, že baterky jsou bezúdržbové, ale kontrolovat se to musí, i tak se voda z ní odpařuje, jsou tam takové odvětrávací kanálky, snad proto že dobíjením se mezi článkama vytváří vodík a ten se musí někudy dostat ven, tudíž vodu zkontrolovat před dobíjením, zašroubovat a normálně dobíjet..

to jumbo: toaleťák na baterce dobrá věc, měla by se ti pos..t při dobíjení, to by bylo smradu kdyby se neměla čím utřít..

to charles: dobro hovoríš, změřit bez a pak s plnou možnou zátěží..
jinak Karlíku, mám pro tebe dobrou zprávu, už jsem si myslel že mám bezporuchové auto, a asi mi odešel uhlík nebo nějaká dioda v altíku.. kontrolka dobíjení mi úplně nezhasne, ale slabě svítí, zatím to ale řešit nebudu, určitě to stíhá dobíjet,... :D

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
14 roků 11 měsíců zpět #7 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: destilka do baterky

jinak Karlíku, mám pro tebe dobrou zprávu, už jsem si myslel že mám bezporuchové auto, a asi mi odešel uhlík nebo nějaká dioda v altíku.. kontrolka dobíjení mi úplně nezhasne, ale slabě svítí, zatím to ale řešit nebudu, určitě to stíhá dobíjet,... :D

dík...já už takhle jezdim rok a půl s prosvěcující kontrolkou, ale vypadá to, že normálně dobíjí bez problémů, protože jsem vždycky nastartoval bez problémů. Je sice pravda že mi teď na podzim taky odešla baterie, ale to dávám za vinu výrobci, protože vydržela 2 roky a měsíc.
Já jak seženu altík, tak ho vyměním, ale zatím se mi nepovedlo sehnat ten správnej...

Více
14 roků 11 měsíců zpět #8 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: destilka do baterky
Mně baterka Starline držela perfektně 3 roky. S mými popojezdy po obci a počty startování paráda. Ale pak jsem jednou chtěl dolít destilku, tak jsem tak i udělal, ale baterka se pak vyvařila (nevím co se stalo, prostě byla hoodně teplá a pomalu umírala. Asik kdybych ji nedolil, držela by ještě doteď ...

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

• jumbo
14 roků 11 měsíců zpět #9 od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: destilka do baterky
jinak Karlíku, mám pro tebe dobrou zprávu, už jsem si myslel že mám bezporuchové auto, a asi mi odešel uhlík nebo nějaká dioda v altíku.. kontrolka dobíjení mi úplně nezhasne, ale slabě svítí, zatím to ale řešit nebudu, určitě to stíhá dobíjet,... Velmi <br> šťastný

to jipaf:
jj, určitě se časem něco pokazí. Ale pozoruješ že se řeší furt závady na Tipu zatím co Tempry drží?

Vygenerováno za 0.390 sekund