Spálená pojistka - klakson + zadní brzdové světla - VYŘEŠENO

Více
15 roků 2 měsíců zpět #1 od havja
Ahojte lidi, vím, že už to tu několikrát bylo, ale nějak jsem z těch témat a diskusí nebyl moc chytrý...

Takže můj problém - nesvítily brzdové světla - mrknu na pojistku - spálená... Vymněním, vše fachá v pohodě až do doby, kdy chci zatroubit - po sundání prstu z klaksonu klakson parkrát jakoby přerušovaně zatroubí (trvá to chviličku) a pojistka se znova spálí... Kde může být chyba? Když oddělám kryt na volantu - tam vypadá všechno OK, žádný zkrat... Chyba někde v silovém okruhu klaksonu? Nebo v brzdových světlech? To asi né, když se pojistka spálí při zatroubení - nebo se mýlím a je to shoda náhod - třeba je někde studený spoj na brzdových světlech a při zatroubení už toho má pojistka dost a spálí se? Nevím...

Poradíte? Budu vděčný...

Díky moc za radu...

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 2 měsíců zpět #2 od skypan
vyměn klakson,za spolehlivý,odpověděl sis sám,a potom po dalších věcech

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
15 roků 2 měsíců zpět #3 od michal_tipar
odpoj svorky přímo na klaksonech a zkus znova zatroubit, zjistíš jestli není někde přerušený drát na kostru. Pak zkus jeden a druhý zvlášť a tak třeba najdeš chybu.
Mě taky jednou spálil klakson pojistku, nezjistil jsem proč, po výměně to funguje normálně...

Michal Tipař [img:35fd246b7a]www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!

Více
15 roků 2 měsíců zpět #4 od havja
Díky hoši, příjdu domu, odpojím oba klaksony a uvidíme... Je fakt, že poslední dobou to nějak divně troubilo, tak třeba to bude tím :wink: Ale nemyslel jsem si, že se klakson může pokazit nějak tak, aby zkratoval... Ale zase vlastně proč ne, vždyť jsou tam normální cívky, stačí trochu vody a zkrat je na světě... No uvidíme...

Hned se ozvu až to vyzkouším a snad něco zjistím, zatím díky za radu...

Více
15 roků 2 měsíců zpět #5 od havja
Tak vyřešeno... Bylo to opravdu v jednom klaksonu - spálená cívka... Jak jsem ho rozebral, ten smrad z něho byl všeříkající :)

Má někdo návrhy, jaké klaksony tam teď dát? :-) Tak aby to hrálo třeba nějaký akord, nebo něco? Nechci klasiku za 150Kč :roll:

Díky za rady...

Více
15 roků 2 měsíců zpět #6 od michal_tipar
spousta lidí tady šrotuje svoje starý Tipa, určitě se v nich najde nějaký funkční klakson :wink:

Michal Tipař [img:35fd246b7a]www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!

Vygenerováno za 0.049 sekund