- Fórum
- Technické fórum
- ELEKTRO INSTALACE
- Spálená pojistka - klakson + zadní brzdové světla - VYŘEŠENO
Spálená pojistka - klakson + zadní brzdové světla - VYŘEŠENO
15 roků 2 měsíců zpět #1
od havja
Spálená pojistka - klakson + zadní brzdové světla - VYŘEŠENO vytvořil uživatel havja
Ahojte lidi, vím, že už to tu několikrát bylo, ale nějak jsem z těch témat a diskusí nebyl moc chytrý...
Takže můj problém - nesvítily brzdové světla - mrknu na pojistku - spálená... Vymněním, vše fachá v pohodě až do doby, kdy chci zatroubit - po sundání prstu z klaksonu klakson parkrát jakoby přerušovaně zatroubí (trvá to chviličku) a pojistka se znova spálí... Kde může být chyba? Když oddělám kryt na volantu - tam vypadá všechno OK, žádný zkrat... Chyba někde v silovém okruhu klaksonu? Nebo v brzdových světlech? To asi né, když se pojistka spálí při zatroubení - nebo se mýlím a je to shoda náhod - třeba je někde studený spoj na brzdových světlech a při zatroubení už toho má pojistka dost a spálí se? Nevím...
Poradíte? Budu vděčný...
Díky moc za radu...
Takže můj problém - nesvítily brzdové světla - mrknu na pojistku - spálená... Vymněním, vše fachá v pohodě až do doby, kdy chci zatroubit - po sundání prstu z klaksonu klakson parkrát jakoby přerušovaně zatroubí (trvá to chviličku) a pojistka se znova spálí... Kde může být chyba? Když oddělám kryt na volantu - tam vypadá všechno OK, žádný zkrat... Chyba někde v silovém okruhu klaksonu? Nebo v brzdových světlech? To asi né, když se pojistka spálí při zatroubení - nebo se mýlím a je to shoda náhod - třeba je někde studený spoj na brzdových světlech a při zatroubení už toho má pojistka dost a spálí se? Nevím...
Poradíte? Budu vděčný...
Díky moc za radu...
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
15 roků 2 měsíců zpět #2
od skypan
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Odpověděl skypan pro téma Re: Spálená pojistka - klakson + zadní brzdové světla - VYŘEŠENO
vyměn klakson,za spolehlivý,odpověděl sis sám,a potom po dalších věcech
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Méně
Více
15 roků 2 měsíců zpět #3
od michal_tipar
Michal Tipař [img:35fd246b7a]www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Spálená pojistka - klakson + zadní brzdové světla - VYŘEŠENO
odpoj svorky přímo na klaksonech a zkus znova zatroubit, zjistíš jestli není někde přerušený drát na kostru. Pak zkus jeden a druhý zvlášť a tak třeba najdeš chybu.
Mě taky jednou spálil klakson pojistku, nezjistil jsem proč, po výměně to funguje normálně...
Mě taky jednou spálil klakson pojistku, nezjistil jsem proč, po výměně to funguje normálně...
Michal Tipař [img:35fd246b7a]www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
15 roků 2 měsíců zpět #4
od havja
Odpověděl havja pro téma Re: Spálená pojistka - klakson + zadní brzdové světla - VYŘEŠENO
Díky hoši, příjdu domu, odpojím oba klaksony a uvidíme... Je fakt, že poslední dobou to nějak divně troubilo, tak třeba to bude tím
Ale nemyslel jsem si, že se klakson může pokazit nějak tak, aby zkratoval... Ale zase vlastně proč ne, vždyť jsou tam normální cívky, stačí trochu vody a zkrat je na světě... No uvidíme...
Hned se ozvu až to vyzkouším a snad něco zjistím, zatím díky za radu...

Hned se ozvu až to vyzkouším a snad něco zjistím, zatím díky za radu...
15 roků 2 měsíců zpět #5
od havja
Odpověděl havja pro téma Re: Spálená pojistka - klakson + zadní brzdové světla - VYŘEŠENO
Tak vyřešeno... Bylo to opravdu v jednom klaksonu - spálená cívka... Jak jsem ho rozebral, ten smrad z něho byl všeříkající 
Má někdo návrhy, jaké klaksony tam teď dát?
Tak aby to hrálo třeba nějaký akord, nebo něco? Nechci klasiku za 150Kč 
Díky za rady...

Má někdo návrhy, jaké klaksony tam teď dát?

Díky za rady...
Méně
Více
15 roků 2 měsíců zpět #6
od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Spálená pojistka - klakson + zadní brzdové světla - VYŘEŠENO
spousta lidí tady šrotuje svoje starý Tipa, určitě se v nich najde nějaký funkční klakson

- Fórum
- Technické fórum
- ELEKTRO INSTALACE
- Spálená pojistka - klakson + zadní brzdové světla - VYŘEŠENO
Vygenerováno za 0.049 sekund