tachometer
14 roků 8 měsíců zpět #1
od miro1173
tachometer vytvořil uživatel miro1173
Viem ze sa o tom uz popisalo ale predsa sa chcem spytat.Mam tipo a kilometre a pocet prejdenych kilometrov mi ukazuje v milach.Ak stlacim vsetky tri gombiky na lavej strane tak na displey mi svieti ikona kilometrov a aj mil,ale prepnut na kilometre sa to neda. Neskusal to niekto ci sa to nejako da prehodit aby mi to ukazovalo v kilometroch a nie v milach?
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
14 roků 7 měsíců zpět #2
od judeware
Odpověděl judeware pro téma Re: tachometer
Napiš mi do zpráv znění mailu. Pošlu Ti konečnou verzi dokundamentace k palubce. Je-li Veglia, je tam řešení. Je-li Borg, je to horší. Mám jen jednu naftovou, stav počitadel můžu stáhnout do .bin souboru (ale asi se budou hodnoty km lišit od toho, co potřebuješ).
Petr de Zviqov
Petr de Zviqov
14 roků 6 měsíců zpět #3
od judeware
Miro,
před pár dny jsem palubku Borg - diesel osadil paticí pro interní paměť EEPROM 9306. Pokud máš někoho, kdo má zkušenosti s elektronikou a pomůže Ti s vypájením původní paměti, můžeš se pokusit o přechod na kilometry nahrátím nového obsahu paměti. Dnes mizerně dostupná 9306 se dá v případě Borgu bez potíží nahradit typem 93C46 (je za pár kaček a event. bývá ve všech síťových kartách z PC - těch jsou v provedení 10Mbit/s plné sběrné dvory). Pokud se i nadále budou zobrazovat míle, je konfigurace km/miles závislá na verzi firmware MCU NEC (ta moje byla 131) a s tím se nedá dělat nic nebo se musí přepájet nějaký bod na plošném spoji desky s MCU (zatím neznám know-how).
Obsah paměti desky Borg - diesel, displej zobrazuje 136648km:
85 72 7A 8D 85 6B 7A 94 85 6C 7A 93 85 6D 7A 92
85 6E 7A 91 85 6F 7A 90 85 70 7A 8F 85 71 7A 8E
před pár dny jsem palubku Borg - diesel osadil paticí pro interní paměť EEPROM 9306. Pokud máš někoho, kdo má zkušenosti s elektronikou a pomůže Ti s vypájením původní paměti, můžeš se pokusit o přechod na kilometry nahrátím nového obsahu paměti. Dnes mizerně dostupná 9306 se dá v případě Borgu bez potíží nahradit typem 93C46 (je za pár kaček a event. bývá ve všech síťových kartách z PC - těch jsou v provedení 10Mbit/s plné sběrné dvory). Pokud se i nadále budou zobrazovat míle, je konfigurace km/miles závislá na verzi firmware MCU NEC (ta moje byla 131) a s tím se nedá dělat nic nebo se musí přepájet nějaký bod na plošném spoji desky s MCU (zatím neznám know-how).
Obsah paměti desky Borg - diesel, displej zobrazuje 136648km:
85 72 7A 8D 85 6B 7A 94 85 6C 7A 93 85 6D 7A 92
85 6E 7A 91 85 6F 7A 90 85 70 7A 8F 85 71 7A 8E
- jumbo
14 roků 6 měsíců zpět #4
od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: tachometer
To Judeware: Jak na první pohled zjistím která palubovka je Veglia a která Borg? Je to někde na nich napsané? Jaký je mezi nimi rozdíl?
14 roků 6 měsíců zpět #5
od judeware
Palubky by měly mít typové štítky (Borg má určitě, můj kus Veglie má po něm stopu). Liší se tvarem zadního plastového krytu. Borg má konektor MLW16, Veglia ne. Elektronika je odlišná - to je ale vidět až po odebrání krytu. Snažil jsem se co nejvíc nacpat i do html popisu ...
Vygenerováno za 0.309 sekund