Antena

Více
18 roků 8 měsíců zpět #1 od Shovel
Antena vytvořil uživatel Shovel
Mel jsem takovej mensi problem s antenou. Kdyz jsem kupoval svoje Tipko, tak jsem si nevsiml ze nema antenu :( tak jsem si ji chtel koupit, lae kdyz jsem na to koukal, tak mi tam po ni zustal jen takovej kovovej kolik, nikde nebyl zadnej zavit 8O v prodejne na me cumeli jak na idiota, ze nic bez zavitu neexistuje, a pritom to nevypadalo, ze by to bylo nejak ulomeny. Tak jsem se na to vybod a udelal jsem si na tom zavit a koupil normalni antenu :wink: ale prislo mi to divny...

Fiat Tipo 1.4 i.e. AGT, r.v. 1991, najeto přes 145 tis.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 8 měsíců zpět #2 od martas
Odpověděl martas pro téma Re: Antena
ja jsem pretahoval antenu dozadu ale ted jsem si ji urazil kamaradovym prknem na snih :lol: a musim ji udelat znovu a jelikoz jsem hlava pomazana a mam antenu v celku tak ji musim natahnout celou az do predu.ale rozmyšlel jsem se jestli nekoupim vnitrni ale nejak ve me nevzbudila duveru pripadala mi jak hracka .mate nekdo s ni nejake zkusenosti???

Čagos,Marťas TTipo 1.9 TD už nejni, teď Bravo 1.9 JTD ale TTipo je v mem srdci,
Zkratka FIAT je FIAT

Více
18 roků 8 měsíců zpět #3 od Shovel
Odpověděl Shovel pro téma Re: Antena
tak to mas docela pech :lol: Nevim o nikom kdo by mel tu vnitrni antenu, ale proc by to nemelo fungovat :)

Fiat Tipo 1.4 i.e. AGT, r.v. 1991, najeto přes 145 tis.

18 roků 8 měsíců zpět #4 od Anonymní
Odpověděl Anonymní pro téma Re: Antena
Já jsem kupoval tu vnitřní anténu asi za tři stovky, měla ještě zabudovanej zesilovač a nemužu si na ni stěžovat, kam se hrabou normální antény. Jedinej problém byl v létě když mi na přední sklo pařilo slunce, trošku se odlepovala, ale jak říkam, příjem signálu uplně supr.

Více
18 roků 8 měsíců zpět #5 od SKV
Odpověděl SKV pro téma Re: Antena
Je docela jedno jakou novou anténu si na Tipo dáte. Z hlediska příjmu signálu je nejideálnější místo pro příjem uprostřed střechy, ale z praktického hlediska je toto místo špatné - umístění případných zavazadel na střeše. Jinak každý centimetr délky antény mimo vozidlo je lepší pro zachycení signálu než vnitřní anténa (důkazem toho jsou např. nové moderní mobilní telefony bez vnějších, byť krátkých antének - v místech s horším pokrytím signálem mají horší příjem než starší MT s krátkou anténkou). U vnitřních antén se zesilovačem musí být navíc el. spotřebiče ve vozidle velice dobře odrušené, protože by zesilovač zesiloval i rušivé signály.

Osobně jsem pro jakoukoli prutovou anténu délky asi 60 cm umístěnou v původním místě, t.j. v přední části střechy. :roll:

Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km

18 roků 8 měsíců zpět #6 od Anonymní
Odpověděl Anonymní pro téma Re: Antena
ten zesilovač v té anténě zesiluje všechny signály, ale pochybuju že něco v autě vyzařuje signál 88 až 107 MHz, takže to nemuže nic rušit. rušenej muže bejt tak maximálně zesilovač v rádiu, ten zesiluje úplně všechno. když není před rádiem filtr tak jde slyšet v reprákách pískání které mění frekvenci podle otáček motoru.

Více
18 roků 8 měsíců zpět #7 od Pavel
Odpověděl Pavel pro téma Re: Antena
no já sice anténu mám a to i na orig.místě, ale nějak už tam špatně drží a mám pro to horší signál. no rádio stejně moc neposlouchám. Fakt je ten že sem se na to koukal jak ji dotáhnout a připadalo mi že je nadlickej úkol se na tu matku dostat.

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

Více
18 roků 8 měsíců zpět #8 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Antena

ten zesilovač v té anténě zesiluje všechny signály, ale pochybuju že něco v autě vyzařuje signál 88 až 107 MHz, takže to nemuže nic rušit. rušenej muže bejt tak maximálně zesilovač v rádiu, ten zesiluje úplně všechno. když není před rádiem filtr tak jde slyšet v reprákách pískání které mění frekvenci podle otáček motoru.

Nezáleží jestli rušivý signál leží v pásmu příjmače, důležité je že "nadbytek" signálů zesílených předzesilovačem má za následek přivírání vstupního obvodu přijímače a tím daleko horší citlivost :cry: Já jsem koupil novou antenu s předzesilovačem a připojil do zadu na střechu, stáhnul kabel B-spoupkem (nechtělo se mi kuchat plasty na A-sloupku), když jsem to připojil před garáží, tak jsem slyšel i trávu růst, než jsem nastartoval motor, pak jsem neslyšel ani nejsilnější stanice pořádně, vyřešil to filtr napájení před rádio a mám klid, hraje to jak praha1. Taky ale záleží co je tam za rádio, já mám Clariona, myslím, že je to docela slušné autorádio, jinak nejlepší tunery mají prej Sony...

Více
18 roků 8 měsíců zpět #9 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: Antena

no já sice anténu mám a to i na orig.místě, ale nějak už tam špatně drží a mám pro to horší signál. no rádio stejně moc neposlouchám. Fakt je ten že sem se na to koukal jak ji dotáhnout a připadalo mi že je nadlickej úkol se na tu matku dostat.

Já ji dotahoval ale je to už dva roky a kdybys mě podříznul tak ti nepovím jak. Pamatuju si jenom že jsem si myslel že se z toho. :wc2:

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
18 roků 8 měsíců zpět #10 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Antena
Chlapi, kdyz uz jste u te anteny.Mel bych jeden problemek. Zjistil jsem totiz, ze pri zapnuti ohrevu zadniho skla mi zacne rusit radio. Nemate tip co by to mohlo delat? Jeste jsem po tom nesel, ale snad mi poradite, kde zacit.
P.S. Ze by se mi cca pred rokem menene kabely v 5dverich prodrely a zpusobovaly ruseni signalu?

Více
18 roků 8 měsíců zpět #11 od Pavel
Odpověděl Pavel pro téma Re: Antena

Já ji dotahoval ale je to už dva roky a kdybys mě podříznul tak ti nepovím jak. Pamatuju si jenom že jsem si myslel že se z toho. :wc2:

No já se na to asi krasně vyseru, protože mi dneska přestal hrát na rádiu tuner. Tak už mě žádná anténa nebolí :lol: :twisted:

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

Více
18 roků 8 měsíců zpět #12 od csala
Odpověděl csala pro téma Re: Antena
Najlepsie skusenosti mam s dlhsou prutovou antenou bez zosilnovaca. Antenovy zosilnovac zosilni len to, co antena prijme a pokial je samotna antena kratka, tak prijem slabych stanic "dycha".
Nie nadarmo sa hovori, ze najlepsi zosilnovac signalu je pasivna antena, cize jej zisk.

Fiat Croma TDid

Více
18 roků 8 měsíců zpět #13 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Antena
jo já taky jeden čas vozil šestiprvkouvou yaginu na střeše, ale nebylo moc praktické, nevešel jsem se pod mosty :lol: :lol: :lol:

Více
18 roků 7 měsíců zpět #14 od martas
Odpověděl martas pro téma Re: Antena

jo já taky jeden čas vozil šestiprvkouvou yaginu na střeše, ale nebylo moc praktické, nevešel jsem se pod mosty :lol: :lol: :lol:

hlavne kdyz jsi nevozil sestiprvkovou vaginu :rock: :total:

Čagos,Marťas TTipo 1.9 TD už nejni, teď Bravo 1.9 JTD ale TTipo je v mem srdci,
Zkratka FIAT je FIAT

Více
18 roků 7 měsíců zpět #15 od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: Antena
Kamarádi Tipaři, jak mám zapojit zesilovač na anténu? Chci mít rádio zapojené napořád, tzn. ne jen když je nastartovaný motor. Na ISO konektoru je jeden PIN pro anténu, mám to dát do toho? Ono je to, když je anténa výsuvná. Aby mi ten proud do zesilovače šel jen když je zapnuté rádio, aby to zbytečně nevybíjelo baterku. Dík.

Vygenerováno za 0.480 sekund