Startování přes kabely = auto nestartuje

Více
14 roků 6 měsíců zpět #1 od Qwer
Poslední dobou mi špatně chytá auto. Na poprvé se jen protočí jako by byla vybitá baterie, ale na 3 až 4 pokus auto naskočí a když je zahřáté tak startuje bez problemů. Při tom se mi vybíjela nehorazným způsobem baterie. Zkusil jsem startovat přes kabely abych zjistil jestli neni KO baterka. jenže zde nastal fatalní problém. Nažhavil jsem, skusil nastartovat, něco pinklo v motoře a je po startovaní.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 6 měsíců zpět #2 od Předseda
Takže popořádku:

1. kdyby byla vybitá baterie, tak se startér 3 - 4x neprotočí, to by prostě (pokud by se vůbec hnul) znělo, jako když umírá.

2. napiš nám, co je to za motor. Pochopil jsem, že nafťák, ale i ty jsou nejmíň dva různé.

3. pokud v tom něco luplo a startér se už netočí, bude to zřejmě startérem. Kontrolky svítí? A ostatní elektrika? Můžou to být jenom uhlíky, ale klidně taky vinutí startéru. Mně se kdysi na benzíňáku stalo něco podobnýho. Celou dobu to fungovalo normálně, ale jednou jsem chtěl nastartovat, ozvalo se cvak a vnitřek staréru se prostě rozpadl.

4. Jestliže se vybíjela abnormálně baterka, může být problém i v dobíjení, případně žhavicích svíčkách.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
14 roků 6 měsíců zpět #3 od Qwer
Jedná se o FIAT TIPO 1.9 TD, kontrolky svítí. Já bych řek, že jsem vypálil nějaké relé nebo pojistku( v tom lepším případě), ale nevím kde mám hledat. V tom horším případě jsem spálil třeba ten startér. Skusím ještě přes dráty jestli se bude točit.

Více
14 roků 6 měsíců zpět #4 od BlackJack
Ke startéru nevede zřejmě žádná pojistka .. jen od spínací skříňky spuštěcí kabel.

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
14 roků 6 měsíců zpět #5 od Qwer
tak problem vyresen... vadny starter

Vygenerováno za 0.323 sekund