problém se stěrači...

Více
13 roků 9 měsíců zpět #1 od Lukin
problém se stěrači... vytvořil uživatel Lukin
ahoj....včera mi z ničeho nic praskla pojistka na stěrače....na tom by nebylo zas tak nic divného...stane se...ale dal jsem tam jinou praskla znovu a znovu a znovu...páčka byla v poloze vypnuto, ale po otočení klíčku do první polohy pojistka hned vylítne ani nemusím sáhnout na páčku....co by to mohlo způsobovat...??

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
13 roků 9 měsíců zpět #2 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: problém se stěrači...
zkrat ? :-) prvně si sežeň schéma a omrkni jetli jsou v pohodě kabely kolem pojistkovky, je tam v nich dost zmatek a snadno se tam některý skřípne.

nenapsal jsi jestli jsou stěrače v základní polože nebo napůl okna . viděl bych že jsou někde "na cestě" , je zatuhlej nebo zkratovanej motor , proto je jedno co děláš s páčkou.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
13 roků 9 měsíců zpět - 13 roků 9 měsíců zpět #3 od Lukin
Odpověděl Lukin pro téma Re: problém se stěrači...
zastavili se mi v půlce...motorek jsem vytáhl...rozdělal a připojil na ostro na baterku jestli vůbec jde tak jak má...vždy zkrat a pak nic....za půl hodky opět jsem to šel zkusit...zkrat a zase ani tuk...u pojistkovky asi problém nebude...

s páčkou je jedno co dělám, protože i když je vyplá tak mi to vyhodí pojistku hned po otočení klíčku...

jinak motorek jsem už měl rozdělanej z důvodu, že by přidřenej....to jsem opravil....a vše fungovalo až do ted...
Poslední změna: 13 roků 9 měsíců zpět uživatelem Lukin.

Více
13 roků 9 měsíců zpět #4 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: problém se stěrači...
Tohle uz je lepsi,vic informaci , je ceho se chytit. Protoze zustal v pulce snazi se sam dojet pro na to nema vliv packa. Budes muset rozhodit cej motor a zjistit zda je problem v elektronice ktera je u nej nebo primo ve vinuti.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
13 roků 9 měsíců zpět #5 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: problém se stěrači...
měl bych tip:motorek demontovat a rozebrat,byvá připečený uhlík k vodítku uhlíku,páč je plastovy a teplem se deformuje a u uhlík po té nemúže kopírovat komutátor(kartáčky)páč je přitavený...
rozebrat opatrné rozhejbat,mánout ložiska hřídele.
dále je potřeba vyndat hřídelky(myšleno ty na které montujeme ramínka stěračů),jsou také kluzně uloženy,vyčistit,futérka a máznout kvalitní vazelínou.
po té ještě prohlídnout kloubky táhel případně také máznout a uvidíš jak stěrače poletí op okně :)

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
13 roků 9 měsíců zpět #6 od Lukin
Odpověděl Lukin pro téma Re: problém se stěrači...
ok....dneska jsem neměl na to čas...motorek mám vytažený tak se tam na všechno pořádně podívám...zatím díky za rady....:)

Více
13 roků 9 měsíců zpět - 13 roků 9 měsíců zpět #7 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: problém se stěrači...
Taky rozhoď tu krabičku, ve které je prřevodovka a elektrika motůrku. Je na takových plastových zacvakávacích packách. Jsou tam vodivé dráhy na takovém kolečku, a plošný spoj. To už uvidíš. Někdy bývají cestičky plošňáku vyhřáté a polámané a dráhy vydřené a dělá to bordel (u mě například, když jsem hnul páčkou na jedno setření okna, tak se stěrače rozjely a zastavily se až po vypnutí zapalování klíčkem).

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
Poslední změna: 13 roků 9 měsíců zpět uživatelem Předseda.

Více
13 roků 6 měsíců zpět #8 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: problém se stěrači...
BTW - jdou na Tipo / Tempru dát stěrače z nějakého jiného auta? Myslím ramínka. Mě už to přestává bavit :angry:

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
13 roků 5 měsíců zpět #9 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: problém se stěrači...

Předseda napsal: BTW - jdou na Tipo / Tempru dát stěrače z nějakého jiného auta? Myslím ramínka. Mě už to přestává bavit :angry:

pokud myslíš ramínka stěračú tak ano,měl sem tam větší stíraly větší plochu okna

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Vygenerováno za 0.402 sekund