problém se stěrači...
13 roků 9 měsíců zpět #1
od Lukin
problém se stěrači... vytvořil uživatel Lukin
ahoj....včera mi z ničeho nic praskla pojistka na stěrače....na tom by nebylo zas tak nic divného...stane se...ale dal jsem tam jinou praskla znovu a znovu a znovu...páčka byla v poloze vypnuto, ale po otočení klíčku do první polohy pojistka hned vylítne ani nemusím sáhnout na páčku....co by to mohlo způsobovat...??
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
13 roků 9 měsíců zpět #2
od TooM-As
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw
Odpověděl TooM-As pro téma Re: problém se stěrači...
zkrat ? prvně si sežeň schéma a omrkni jetli jsou v pohodě kabely kolem pojistkovky, je tam v nich dost zmatek a snadno se tam některý skřípne.
nenapsal jsi jestli jsou stěrače v základní polože nebo napůl okna . viděl bych že jsou někde "na cestě" , je zatuhlej nebo zkratovanej motor , proto je jedno co děláš s páčkou.
nenapsal jsi jestli jsou stěrače v základní polože nebo napůl okna . viděl bych že jsou někde "na cestě" , je zatuhlej nebo zkratovanej motor , proto je jedno co děláš s páčkou.
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
13 roků 9 měsíců zpět - 13 roků 9 měsíců zpět #3
od Lukin
Odpověděl Lukin pro téma Re: problém se stěrači...
zastavili se mi v půlce...motorek jsem vytáhl...rozdělal a připojil na ostro na baterku jestli vůbec jde tak jak má...vždy zkrat a pak nic....za půl hodky opět jsem to šel zkusit...zkrat a zase ani tuk...u pojistkovky asi problém nebude...
s páčkou je jedno co dělám, protože i když je vyplá tak mi to vyhodí pojistku hned po otočení klíčku...
jinak motorek jsem už měl rozdělanej z důvodu, že by přidřenej....to jsem opravil....a vše fungovalo až do ted...
s páčkou je jedno co dělám, protože i když je vyplá tak mi to vyhodí pojistku hned po otočení klíčku...
jinak motorek jsem už měl rozdělanej z důvodu, že by přidřenej....to jsem opravil....a vše fungovalo až do ted...
Poslední změna: 13 roků 9 měsíců zpět uživatelem Lukin.
13 roků 9 měsíců zpět #4
od TooM-As
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Odpověděl TooM-As pro téma Re: problém se stěrači...
Tohle uz je lepsi,vic informaci , je ceho se chytit. Protoze zustal v pulce snazi se sam dojet pro na to nema vliv packa. Budes muset rozhodit cej motor a zjistit zda je problem v elektronice ktera je u nej nebo primo ve vinuti.
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
13 roků 9 měsíců zpět #5
od skypan
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Odpověděl skypan pro téma Re: problém se stěrači...
měl bych tip:motorek demontovat a rozebrat,byvá připečený uhlík k vodítku uhlíku,páč je plastovy a teplem se deformuje a u uhlík po té nemúže kopírovat komutátor(kartáčky)páč je přitavený...
rozebrat opatrné rozhejbat,mánout ložiska hřídele.
dále je potřeba vyndat hřídelky(myšleno ty na které montujeme ramínka stěračů),jsou také kluzně uloženy,vyčistit,futérka a máznout kvalitní vazelínou.
po té ještě prohlídnout kloubky táhel případně také máznout a uvidíš jak stěrače poletí op okně
rozebrat opatrné rozhejbat,mánout ložiska hřídele.
dále je potřeba vyndat hřídelky(myšleno ty na které montujeme ramínka stěračů),jsou také kluzně uloženy,vyčistit,futérka a máznout kvalitní vazelínou.
po té ještě prohlídnout kloubky táhel případně také máznout a uvidíš jak stěrače poletí op okně
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
13 roků 9 měsíců zpět #6
od Lukin
Odpověděl Lukin pro téma Re: problém se stěrači...
ok....dneska jsem neměl na to čas...motorek mám vytažený tak se tam na všechno pořádně podívám...zatím díky za rady....
13 roků 9 měsíců zpět - 13 roků 9 měsíců zpět #7
od Předseda
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
Odpověděl Předseda pro téma Re: problém se stěrači...
Taky rozhoď tu krabičku, ve které je prřevodovka a elektrika motůrku. Je na takových plastových zacvakávacích packách. Jsou tam vodivé dráhy na takovém kolečku, a plošný spoj. To už uvidíš. Někdy bývají cestičky plošňáku vyhřáté a polámané a dráhy vydřené a dělá to bordel (u mě například, když jsem hnul páčkou na jedno setření okna, tak se stěrače rozjely a zastavily se až po vypnutí zapalování klíčkem).
Poslední změna: 13 roků 9 měsíců zpět uživatelem Předseda.
13 roků 6 měsíců zpět #8
od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: problém se stěrači...
BTW - jdou na Tipo / Tempru dát stěrače z nějakého jiného auta? Myslím ramínka. Mě už to přestává bavit
13 roků 5 měsíců zpět #9
od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: problém se stěrači...
pokud myslíš ramínka stěračú tak ano,měl sem tam větší stíraly větší plochu oknaPředseda napsal: BTW - jdou na Tipo / Tempru dát stěrače z nějakého jiného auta? Myslím ramínka. Mě už to přestává bavit
Vygenerováno za 0.402 sekund