Altelnator

Více
11 roků 10 měsíců zpět #1 od Ricsi257
Altelnator vytvořil uživatel Ricsi257
Čavte. mám problém s alternátorem, išiel som z Bratislavy domov a zrazu mi vsetko zacalo akoby slabsie svietit na palubovke až dokedy som sa dostal na takú uroveń že ked som zabrzdil tak sa mi viplo radio :D ale kontrolka dobijania nesvietila musel som zastavit a tahať auto domov :)
vymontoval som alternator a vyskusal som a nedobijal,rozobral som a premeral som vsetko a vsetko bolo ok. okrem uhlíkov tie boly trochu malé ale este sa dotýkali rotora.poskladal som a znova premeral a odvtedy funguje normálne :D Mal uz niekto podobný problém ? lebo trocha teraz bojím jazdit s tipom :D Obr-na pravej strane sú uhlíky z tipa na lavej z niakeho nemeckého auta pravdepodobne z VW.
podla vás velmy sú opotrebované tie uhlíky z tipa? a mohli by sa vymenit na tie druhé? rozmerovo su rovnake aj to pasuje len či nebude niaky problem s regulatorem napetia?
Přílohy:

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
11 roků 10 měsíců zpět #2 od joki
Odpověděl joki pro téma Re: Altelnator
Najjednodukšia odpovet je aby si to tam namontoval a zmeral napätie pri motore v chode.AK nameraš viac ako 13V -tak ok ak nie tak skus vymeniť len čiste uhliky bez reglera.

jj

Více
11 roků 10 měsíců zpět #3 od mio9
Odpověděl mio9 pro téma Re: Altelnator
Ahoj já mám zase problém s dobíjením také. Hledal jsem taky závadu u uhlíků ale problém tam nebyl a měl jsem je ještě o něco málo opotřebovanější než ty. Problém je asi že mám proraženou diodu na bloku. Když nastartuju auto nedobíjí a kontrolka nesvítí, ale když vytočím motor cca nad 3000ot alternátor začne dobíjet. Zkus jestli nemáš obdobný problém. Jednoduše když nastartuješ změřit napětí na baterii a jak psal kolega víš mělo by tam být kolem těch 13V.:)

Více
11 roků 10 měsíců zpět #4 od cembrit
Odpověděl cembrit pro téma Re: Altelnator
kluci 13 V je málo rozsah dobíjenýho napětí je 13.8 -14.6 pokud ste mimo hodnoty a nebo těsně na spodní a po zapnutí světel a zvýšení otáček se napětí nemění tak je problém je potřeba si uvědomit že napětí plně nabitýho článku u baterie sse pohybuje od 2.2 až po 2.7 V

Fiat Tempra 1.6 SW 1992

Více
11 roků 10 měsíců zpět #5 od joki
Odpověděl joki pro téma Re: Altelnator
Maš pravdu ale pisal som VIAC AKO 13V. Myslým si ak bude mať zapnuté svetla alebo ventilator a akumulator je uz v nejakom horšom stave -čo je pravdepodobné 13,8V tam nenameria aj ked bude dobijacia sustava ok.

jj

Více
11 roků 10 měsíců zpět #6 od Ricsi257
Odpověděl Ricsi257 pro téma Re: Altelnator
no od kedy som rozobral arternator odvtedy funguje a nabijá 13.9 -14,1 V, a nezáleží natom že čo mám zapnuté zapol som vsetky možné spotrebiče a aj tak pekne drží 14V :) a hned po naštartovaní začne dobýjať. takže fakt neviem čo tam mohol bit za problém už som urobil viac ako 150km a zatial bezproblémov :D len aby to tak ostalo :D :D

Více
11 roků 10 měsíců zpět - 11 roků 10 měsíců zpět #7 od Ricsi257
:D No neostalo :D Akonáhle som napísal predošlý príspevok mi mrestal dobyjať alternator :D skúsym vymenit uhliky a regulátor, keď nebude fungovať náhodou niekto zo slovenska nemá napredaj niaky kúsok? :) celý alternator :) ?
Poslední změna: 11 roků 10 měsíců zpět uživatelem Ricsi257.

Více
11 roků 9 měsíců zpět #8 od Ricsi257
Odpověděl Ricsi257 pro téma Hladám alternator
Nemá niekto zo slovenska napredaj funkčný alternator na Tipo 2.0ie ? :)

Více
11 roků 9 měsíců zpět #9 od DURI123
Odpověděl DURI123 pro téma Re: Altelnator
daju sa niekde na SK zohnat uhliky?

Fiat Tipo 1.7D, r.v. 1989, 215 000km, zachvilku po smrti... momentalne Tipo 1.9TD, 233tis a stale stupa :)

Více
11 roků 9 měsíců zpět #10 od Ricsi257
Určite sa objednat napr : www.autokelly.sk/#PATH=3345620;173377;20...047917|PDPID=3080807

Toto je síce do VW ale pasuje to z golf1 alebo2 mám viskúsané na zaciatku témy na obrazku je jeden z golfa :D
ale su 2tipy regulátorov do tipa ! toto ej druhý tip: www.autokelly.sk/#PATH=3345620;3977654;3...=75747|PDPID=1047917

:) :)

Vygenerováno za 0.392 sekund