Altelnator
11 roků 10 měsíců zpět #1
od Ricsi257
Altelnator vytvořil uživatel Ricsi257
Čavte. mám problém s alternátorem, išiel som z Bratislavy domov a zrazu mi vsetko zacalo akoby slabsie svietit na palubovke až dokedy som sa dostal na takú uroveń že ked som zabrzdil tak sa mi viplo radio ale kontrolka dobijania nesvietila musel som zastavit a tahať auto domov
vymontoval som alternator a vyskusal som a nedobijal,rozobral som a premeral som vsetko a vsetko bolo ok. okrem uhlíkov tie boly trochu malé ale este sa dotýkali rotora.poskladal som a znova premeral a odvtedy funguje normálne Mal uz niekto podobný problém ? lebo trocha teraz bojím jazdit s tipom Obr-na pravej strane sú uhlíky z tipa na lavej z niakeho nemeckého auta pravdepodobne z VW.
podla vás velmy sú opotrebované tie uhlíky z tipa? a mohli by sa vymenit na tie druhé? rozmerovo su rovnake aj to pasuje len či nebude niaky problem s regulatorem napetia?
vymontoval som alternator a vyskusal som a nedobijal,rozobral som a premeral som vsetko a vsetko bolo ok. okrem uhlíkov tie boly trochu malé ale este sa dotýkali rotora.poskladal som a znova premeral a odvtedy funguje normálne Mal uz niekto podobný problém ? lebo trocha teraz bojím jazdit s tipom Obr-na pravej strane sú uhlíky z tipa na lavej z niakeho nemeckého auta pravdepodobne z VW.
podla vás velmy sú opotrebované tie uhlíky z tipa? a mohli by sa vymenit na tie druhé? rozmerovo su rovnake aj to pasuje len či nebude niaky problem s regulatorem napetia?
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
11 roků 10 měsíců zpět #2
od joki
jj
Odpověděl joki pro téma Re: Altelnator
Najjednodukšia odpovet je aby si to tam namontoval a zmeral napätie pri motore v chode.AK nameraš viac ako 13V -tak ok ak nie tak skus vymeniť len čiste uhliky bez reglera.
jj
11 roků 10 měsíců zpět #3
od mio9
Odpověděl mio9 pro téma Re: Altelnator
Ahoj já mám zase problém s dobíjením také. Hledal jsem taky závadu u uhlíků ale problém tam nebyl a měl jsem je ještě o něco málo opotřebovanější než ty. Problém je asi že mám proraženou diodu na bloku. Když nastartuju auto nedobíjí a kontrolka nesvítí, ale když vytočím motor cca nad 3000ot alternátor začne dobíjet. Zkus jestli nemáš obdobný problém. Jednoduše když nastartuješ změřit napětí na baterii a jak psal kolega víš mělo by tam být kolem těch 13V.
11 roků 10 měsíců zpět #4
od cembrit
Fiat Tempra 1.6 SW 1992
Odpověděl cembrit pro téma Re: Altelnator
kluci 13 V je málo rozsah dobíjenýho napětí je 13.8 -14.6 pokud ste mimo hodnoty a nebo těsně na spodní a po zapnutí světel a zvýšení otáček se napětí nemění tak je problém je potřeba si uvědomit že napětí plně nabitýho článku u baterie sse pohybuje od 2.2 až po 2.7 V
Fiat Tempra 1.6 SW 1992
11 roků 10 měsíců zpět #5
od joki
jj
Odpověděl joki pro téma Re: Altelnator
Maš pravdu ale pisal som VIAC AKO 13V. Myslým si ak bude mať zapnuté svetla alebo ventilator a akumulator je uz v nejakom horšom stave -čo je pravdepodobné 13,8V tam nenameria aj ked bude dobijacia sustava ok.
jj
11 roků 10 měsíců zpět #6
od Ricsi257
Odpověděl Ricsi257 pro téma Re: Altelnator
no od kedy som rozobral arternator odvtedy funguje a nabijá 13.9 -14,1 V, a nezáleží natom že čo mám zapnuté zapol som vsetky možné spotrebiče a aj tak pekne drží 14V a hned po naštartovaní začne dobýjať. takže fakt neviem čo tam mohol bit za problém už som urobil viac ako 150km a zatial bezproblémov len aby to tak ostalo
11 roků 10 měsíců zpět - 11 roků 10 měsíců zpět #7
od Ricsi257
No neostalo Akonáhle som napísal predošlý príspevok mi mrestal dobyjať alternator skúsym vymenit uhliky a regulátor, keď nebude fungovať náhodou niekto zo slovenska nemá napredaj niaky kúsok? celý alternator ?
Poslední změna: 11 roků 10 měsíců zpět uživatelem Ricsi257.
11 roků 9 měsíců zpět #8
od Ricsi257
Odpověděl Ricsi257 pro téma Hladám alternator
Nemá niekto zo slovenska napredaj funkčný alternator na Tipo 2.0ie ?
11 roků 9 měsíců zpět #9
od DURI123
Fiat Tipo 1.7D, r.v. 1989, 215 000km, zachvilku po smrti... momentalne Tipo 1.9TD, 233tis a stale stupa
Odpověděl DURI123 pro téma Re: Altelnator
daju sa niekde na SK zohnat uhliky?
Fiat Tipo 1.7D, r.v. 1989, 215 000km, zachvilku po smrti... momentalne Tipo 1.9TD, 233tis a stale stupa
11 roků 9 měsíců zpět #10
od Ricsi257
Určite sa objednat napr :
www.autokelly.sk/#PATH=3345620;173377;20...047917|PDPID=3080807
Toto je síce do VW ale pasuje to z golf1 alebo2 mám viskúsané na zaciatku témy na obrazku je jeden z golfa
ale su 2tipy regulátorov do tipa ! toto ej druhý tip: www.autokelly.sk/#PATH=3345620;3977654;3...=75747|PDPID=1047917
Toto je síce do VW ale pasuje to z golf1 alebo2 mám viskúsané na zaciatku témy na obrazku je jeden z golfa
ale su 2tipy regulátorov do tipa ! toto ej druhý tip: www.autokelly.sk/#PATH=3345620;3977654;3...=75747|PDPID=1047917
Vygenerováno za 0.392 sekund