Co signalizují kontrolky kolem autíčka?

Více
18 roků 3 měsíců zpět #1 od TomiKormidelnik
Jsou tam ukazatele otevřených dveří, pak ukazatel osvětlení ale me tam obcas sviti polozka stop a netusim proc vse v poradku sviti tak nevim co s tim.. :-) ted se do toho jeste pridalo svetilko osvetleni poznavacky a k tomu blika olej tak me to trochu znervoznuje.. :lol:

Fiat Tipo 1.4 i.e. DGT .. vymazlený.. :-D

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 3 měsíců zpět #2 od MichalW
To jsou kontrolky funkčnosti žárovek. Pokud svítí kontrolka a přesto žárovky fungují, může být problém ve spínači brzdových světel. Ten je buď na 2 káble (tento má být bez checku) a proto svítí kontrolka nebo je na 3 káble (tento má být ve spojení s checkem) a je tak po něm...

Takto mne poučil elektrikář, který nedávno na mém autě překopával elektriku a řešil samé takové problémy :D

Více
18 roků 3 měsíců zpět #3 od TomiKormidelnik
Odpověděl TomiKormidelnik pro téma heh...
jaj tipo mam od patku tohle je na me moc.. :-) takze predpokladam kdyz sviti stop tak jde o brzdova svetla.. vse ale funguje naprosto bezchybne tak to bude asi nekde spis prerusen kontakt do kontrolky... :-X coz vubec neni dobry.. Radsi bych vymenil zarovku.. :-)

Více
18 roků 3 měsíců zpět #4 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: heh...

jaj tipo mam od patku tohle je na me moc.. :-) takze predpokladam kdyz sviti stop tak jde o brzdova svetla.. vse ale funguje naprosto bezchybne tak to bude asi nekde spis prerusen kontakt do kontrolky... :-X coz vubec neni dobry.. Radsi bych vymenil zarovku.. :-)

je dulezite udelat kontrolu, zda svetla sviti, sterace stiraji, klakson troubi ... pak muzes zkontrolovat v kufru na levo pod koberci u svetel, jak hodne mas zkorodovane draty v pripojeni na kostru a nutno je ocistit. Zrejme bude problem v ukostreni, tam to hledej... :wink:

Více
18 roků 3 měsíců zpět #5 od TomiKormidelnik
Odpověděl TomiKormidelnik pro téma dik
mockrate dik uvidim co to udela.. :-)

Více
18 roků 3 měsíců zpět #6 od HAJECEK
Chtěl bych se zeptat jak odstranit to že mi svítí kontrolky brzdících žárovek i když jsou v pořádku....Když sešlápnu brzdu=brzdovky se rozsvítí a kontrolky zhasnou...

FIAT TIPO 1.6 sx DOHC, 66kW - DGT

Více
18 roků 3 měsíců zpět #7 od Augustin

Chtěl bych se zeptat jak odstranit to že mi svítí kontrolky brzdících žárovek i když jsou v pořádku....Když sešlápnu brzdu=brzdovky se rozsvítí a kontrolky zhasnou...

Ukostreni. Hledej v kufru, pod koberci na stranach nebo pod pristrojovkou u toho spinace brzdovych svetel.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #8 od Vali
Potřeboval bych radu, mám Tipo 1.6 i.e. 1990. Mám pocit, že můj check panel je úplně kaput. Nesvítí mi na něm vůbec nic.Pokud není závada, tak asi nemá, ale otevřené dveře by asi svítit měli ne?? Nevím, co má a nemá svítit a hlavně kdy. Mohl by mi někdo napsat, jak se má správně panel chovat? Veškeré osvětlení mi funguje správně..naštěstí. Jak tedy můžu poznat, zda je panel funkčí a jak případně odstarnit poruchu.
Mám ho teprve chvilku, tak se teprve seznamuji :)

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
18 roků 1 měsíc zpět #9 od temprař

Potřeboval bych radu, mám Tipo 1.6 i.e. 1990. Mám pocit, že můj check panel je úplně kaput. Nesvítí mi na něm vůbec nic.Pokud není závada, tak asi nemá, ale otevřené dveře by asi svítit měli ne?? Nevím, co má a nemá svítit a hlavně kdy. Mohl by mi někdo napsat, jak se má správně panel chovat? Veškeré osvětlení mi funguje správně..naštěstí. Jak tedy můžu poznat, zda je panel funkčí a jak případně odstarnit poruchu.
Mám ho teprve chvilku, tak se teprve seznamuji

Předpokládám , že máš digitální palubní desku a mluvíš o tom malém autíčku,co máš na přístrojovku. Zkus rozdělat tu palubovku a zkontroluj žárovičky. Jsou přišroubovány v bajontetovém závitu.

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
18 roků 1 měsíc zpět #10 od Vali
to temprař: jj mám digi palubku, no to mě taky už napadlo, že by to bylo žárovičkama, ale to by bylo moc jednoduchý, taky že by odešly všechny zároveň...no ale je to možný a kdyby to bylo jen tímto tak bych byl i rád. Dík za radu :)

Více
18 roků 1 měsíc zpět #11 od JohnnyTD-GT
Tak jestli chces zjistit funkcnost checku, tak proste odpoj konektor od svetla a musi ti to ukazat chybu. Jestli se ti nerozsveci kontrolka otevrenych dveri, tak cidlo by melo byt primo v zamku ve dverich.

Fiat Tipo 1.9TD granturismo

Více
18 roků 1 měsíc zpět #12 od Augustin
Jednoducha kontrola funkcnosti zarovek u modelu DGT:
Pri klicku v poloze 1 nebo nastartovanem motoru stiskni najednou tlacitka total km a trip (dve spodni tlacitka na leve strane palubovky). Rozsviti se Ti vsechny kontrolky, pokud nektera nesviti je zarovka k.o.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #13 od temprař

Jednoducha kontrola funkcnosti zarovek u modelu DGT:
Pri klicku v poloze 1 nebo nastartovanem motoru stiskni najednou tlacitka total km a trip (dve spodni tlacitka na leve strane palubovky). Rozsviti se Ti vsechny kontrolky, pokud nektera nesviti je zarovka k.o.

Přesně tak,jak napsal Augustin. Dnes jsem to vyzkoušel při nastartovaném motoru a všechny kontrolky se rozsvítily. Aspoň jsem si na své přístrojovce všechny zkontroloval.

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
17 roků 8 měsíců zpět #14 od Vali
Tak jsem konečně vyřešil závadu chcek panelu a částečně i ekonoměru :D
Konečně jsem vykuchal celou palubku až na spoje a zjistil, že nějakej chytrák si s tím před tím asi hrál. Kontakty byly krásně čisté a žárovky všechny ok, tak mi nešlo do hlavy kde je chyba :idea: Pak jsem zapátral po propojovacích kabelech mezi jednotlivými tišťáky a pak mě to napadlo...
Jsou tam celkem 4 svorky nebo jak to napsat piny(prostě propojení těch tišťáků) a ten check panel a ekonoměr mají stejný počet pinu, stejný konektor, no co myslíte, jak se v tom někdo rýpal tak to zapojil opačně a pak proč to nesvítilo :lol: :lol:

Check panel už jede, jen signalizace dveří u řidiče je KO asi čidlo ve dveřích (ještě kouknu) Je to to stejný čidlo jako když se rozsvítí středové světýlko u šíbru, při nedovřených dveřích??? To mi totiž jede.

K tomu ekonoměru...svítí mi pořád economy a power ne-e ani při vysokejch otáčkách (je tam nejspíš jiné čidlo na podtlak...made in France, což je dost divný) musím sehnat nové a uvidíme. Já mám to čidlo 3 vodičové, podle el. schématu je 2 vodičové... jaké máte vy, nemáte někdo tušení ?

Vygenerováno za 0.484 sekund