intenzita světel

Více
18 roků 1 měsíc zpět #1 od pavelZet
intenzita světel vytvořil uživatel pavelZet
zdar, slyšel sem dobrý zkušenosti s žárovkama od osramu, tak sem se rozhodl je vyzkoušet. na webu se strašně chválí, slibují +50% intenzity a +20m viditelnosti, tak je hurá koupit.

obyčejný žárovky stojí cca 50kč/ks. tyhle osramy H4 55/60 +50% stály 130kč/ks. předělal sem a můžu sdělit že je to paráda. opravdu to svítí výrazně líp. charakterizoval bych to asi tak, že není ani moc potřeba přepínat na dálkový :D . příjemná změna. doporučuju všem co jezdí potmě.

mají víc druhů, ale z těch povolených to sou
- klasický značkový, asi 80kč, +30% svítivost
- modrý ala xenon, asi 150kč, +20% svítivost, příjemné na oči, ale slyšel sem že brzo odcházejí
- bílý, asi 130kč, +50% svítivost - tyhle sem pořídil a chválím...

F Tipo 1.6 i.e., rv. 94

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #2 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: intenzita světel
pro zvýšení intenzity svitu je dobrý taky vyměnit kabely od altíku k baterce, a ke startéru+ kabely koster +bateriový svorky za pořádký.. měl jsme problémy na bravu a po výměně tohodle najednou bravo svítí jak ďas a ani dálky prakticky nepotřebuju- přitom hodně majitelů bravíček právě na intenzitu světel a to i dálkovejch hodně nadává.. až bude tipo ok provedu to i na něm...

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
18 roků 1 měsíc zpět #3 od Pavel
Odpověděl Pavel pro téma Re: intenzita světel
H4 90/100W :lol: :lol: bílé xenon, opravdu mnoho světla :twisted: .Policajti že nejsou povlené - mě nezajímá potřebuji v noci vidět :!:

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

Více
18 roků 1 měsíc zpět #4 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: intenzita světel

H4 90/100W :lol: :lol: bílé xenon, opravdu mnoho světla :twisted: .Policajti že nejsou povlené - mě nezajímá potřebuji v noci vidět :!:

Spravne: 100W je 100W, a s novymi svetlami je to bomba. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
18 roků 1 měsíc zpět #5 od radioRH
Odpověděl radioRH pro téma Re: intenzita světel
když tam mate 100W žarovky nedělá to nějaky problem s elektrikou vozu ,ty draty co tam sou tak to bez problemu utáhnou?

fiat tempra 1.9 Tds-prodáno ted marea weekend 1.6 16v lpg

Více
18 roků 1 měsíc zpět #6 od mk-tec
Odpověděl mk-tec pro téma Re: intenzita světel

když tam mate 100W žarovky nedělá to nějaky problem s elektrikou vozu ,ty draty co tam sou tak to bez problemu utáhnou?

No, elektrika je u Fiatu slabší. Když jsem se bavil se servisákama, tak mi říkali, ať si klidně 100W koupím, ale k tomu ať si koupím nový páčky na zapínání světel, páč to brzo shoří. Dráty jsou slabý a musí se to udělat zvlášť přes nové relé, potom 100W klidně. Takže jsem volil variantu Golden s Xenonem +50% - jsou dražší, ale mají 5 let záruku a mají homologaci. Mám je 3 roky a ještě jsem neměnil a oproti standartu je to sakra poznat...to je má zkušenost.

FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím

Více
18 roků 1 měsíc zpět #7 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: intenzita světel
Mam tie 100W 1 rok a zatial uplne v pohode.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
18 roků 1 měsíc zpět #8 od Pavel

No, elektrika je u Fiatu slabší. Když jsem se bavil se servisákama, tak mi říkali, ať si klidně 100W koupím, ale k tomu ať si koupím nový páčky na zapínání světel, páč to brzo shoří. Dráty jsou slabý a musí se to udělat zvlášť přes nové relé, potom 100W klidně. Takže jsem volil variantu Golden s Xenonem +50% - jsou dražší, ale mají 5 let záruku a mají homologaci. Mám je 3 roky a ještě jsem neměnil a oproti standartu je to sakra poznat...to je má zkušenost.

Tak to si mluvil s mechanikem pěkným kutilem Timem, protože to není škodovka ve které nebyly na světla relátka, aleTipko je samozřejmě má! Ta páčka by samo neunesla ani jednu H4 a když jo tak by tam byly takové ztráty že by světla svítily polovičné :) Jde jen o přívodní vodiče jak sou dymenzované.

my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90

Více
18 roků 2 týdnů zpět #9 od ohlídalová
Odpověděl ohlídalová pro téma Re: intenzita světel
prosím nerozumím-to mám chápat jako že H4 se musí něco upravovat?já jí tam ted dávám a mám problém poradte mi-když nasadím žárovku nejdou mi potkávačky,ale dálkové ano-co s tím?????mám 1,9TD a netuším ani kde hledat tu správnou pojistku jestli není náhodou ta vypálená-pomůžete???

ohlídalova

Více
18 roků 2 týdnů zpět #10 od JohnnyTD-GT
Odpověděl JohnnyTD-GT pro téma Re: intenzita světel
ne, ne, H4 sou tam od vyroby. tady se resilo jestli zvladne tipo 100W zarovky. Standart sou 60/55W. Teda podle me je to stejne zbytecny, ted kdyz se musi svitit celodenne. Jinak pojistky sou pod volantem na leve strane, vytahne se takovy jisteni a pojistkova skrin se vyklopi. Ale sazel bych spis na spatnej kontakt. Chce to zkontrolovat, jestli je zarovka dobre pripojena.

Fiat Tipo 1.9TD granturismo

Více
18 roků 2 týdnů zpět #11 od ohlídalová
Odpověděl ohlídalová pro téma Re: intenzita světel
žarovka byla připojena dobře,kontakt dobrý,byla to pojistka a klika,že se nám to podařilo na 3pokus trefit.....šli jsme úplně naslepo,že je přeměříme všechny :idea: hurá svítíme,ale nejezdíme!!!!cestou z dílny se podařilo udělat defekt,slect gumu a ta je nepoužitelná-tak šetříme na 2nové

ohlídalova

Více
18 roků 2 týdnů zpět #12 od Pavel
Co se týče těch silnějších žárovek tak bych se u starších modelů nebál, co si pamatuju ze starší Tempry tak tam byli dostatečně dimenzované vodiče. Ale jak sem to pak porovnával s novou tam už je to asi počítané přesnějí a je tam slabší kabeláž, ale úbytek napětí žádný není na těch cca 2m, jen je třeba jednou za půl roky zkontrolovat patice žárovek, jestli tam není přechoďák. 8)

my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90

Více
17 roků 1 měsíc zpět #13 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: intenzita světel
Možná teď budu za blba ale držel jsem dneska v supermarketu v ruce žárovky s označením H7. promiňte můj triviální dotaz ale čím se liší? Paticí? Barvou světla? Intenzitou? Co je v tom? Jsou i jiný "H"? Já vždycky kupoval H4 a nic dalšího mě nezajímalo.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #14 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: intenzita světel

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 1 měsíc zpět #15 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: intenzita světel
Dík, to je vyčerpávající :lol:

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Vygenerováno za 0.486 sekund