Digitální tachometr
18 roků 4 týdnů zpět #1
od MichalW
Digitální tachometr vytvořil uživatel MichalW
Už od začátku po zkompletování auta mi blbne digitální tachometr. První snímač na převodovce někdy ukazoval, někdy neukazoval a nakonec to přestalo ukazovat úplně. Po výměně snímače jsem s tím ujel 25 km a zase konec. Teď jsem dal v pořadí třetí snímač a ten ukazoval asi kilometr.
1. Je možné, že by se ten snímač mohl spálit?
2. Jde ten snímač nějak proměřit? Měli jsme ho chycený do akuvrtačky a něco se snažili naměřit, ale neukazovalo to nic, měřili jsme napětí a odpor. Problém je také v tom, že je to na 3 kontakty, tak nevím, které měřit.
3. Mechanická závada na převodovce - že by se ten náhon přestal točit? To mne napadlo, když to na začátku chvíli ukazovalo a chvíli ne. Ale ty další skončili a už ani ťuk. A po výměně to zase chvíli fungovalo. Když ten nefunkční vytáhnu a pak dám zpátky, tak dál neukazuje.
Nesetkali jste se někdo s tím? Já už nevím jak dál a měnit snímače donekonečna není zrovna levná záležitost, navíc u mého zdroje došli.
1. Je možné, že by se ten snímač mohl spálit?
2. Jde ten snímač nějak proměřit? Měli jsme ho chycený do akuvrtačky a něco se snažili naměřit, ale neukazovalo to nic, měřili jsme napětí a odpor. Problém je také v tom, že je to na 3 kontakty, tak nevím, které měřit.
3. Mechanická závada na převodovce - že by se ten náhon přestal točit? To mne napadlo, když to na začátku chvíli ukazovalo a chvíli ne. Ale ty další skončili a už ani ťuk. A po výměně to zase chvíli fungovalo. Když ten nefunkční vytáhnu a pak dám zpátky, tak dál neukazuje.
Nesetkali jste se někdo s tím? Já už nevím jak dál a měnit snímače donekonečna není zrovna levná záležitost, navíc u mého zdroje došli.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
18 roků 4 týdnů zpět #2
od Vlastík
Odpověděl Vlastík pro téma Re: Digitální tachometr
Vem si multimetr a změř si dráty co vedou s palubovky do toho snímače.Mělo by tam jít +5V nebo 12V teď nevím přesně,další je impuls a další kostra.Nejlépe by jsi to ovšem vyzkoušel Nízkofrekvenčním generátorem nastavíš 50Hz a Tacháč musí začít ukazovat.Může tam být i problém ve stabilizaci napětí to by mohlo likvidovat ty čidla Zkus nastartovat a měř napětí na vývodech k tomu čidlu jestli se nemění o víc jak 1V mělo by to být v pořádku.
18 roků 4 týdnů zpět #3
od petr1978
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Digitální tachometr
Tak to ti teda nezávidím. Myslím , že do toho čidla by nemělo jít víc než 5 V. Pak by jsi mohl mít někde v okruhu skrat. Taky to můžeš vytáhnout, zapojit a roztočit vrtačkou. Mělo by to normálně ukazovat. Tak poznáš jestli je to v náhonu, nebo v čidle. Snad to zabere.
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
18 roků 4 týdnů zpět #4
od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: Digitální tachometr
Díky za tip, já už jsem z toho pomalu zoufalý
Problém by mohl být v té stabilizaci napětí, zdá se mi, že to přestalo vždy po vytočení motoru k červenému poli, takže prověřím a uvidím. Elektrikář co mi dělal auto je kdesi pryč a nevím kdy se vrátí, jinak už to tam má. Tak musím bojovat sám
Problém by mohl být v té stabilizaci napětí, zdá se mi, že to přestalo vždy po vytočení motoru k červenému poli, takže prověřím a uvidím. Elektrikář co mi dělal auto je kdesi pryč a nevím kdy se vrátí, jinak už to tam má. Tak musím bojovat sám
18 roků 2 týdnů zpět #5
od MichalW
Elektrikář se konečně vrátil z dalekých krajin. Říkal, že z tachometru vedou dráty přímo na snímač, takže problém bude s největší pravděpodobností v tachometru. Dal jsem mu jeden starý, ať si ho rozdělá a zjistí co tam je a pak se uvidí. Každopádně dám vědět.
17 roků 9 měsíců zpět #6
od MichalW
Po delší době jsem vyřešil problém s digitálním tachometrem. Chyba byla v přístrojovce, teď tam má danou z 1,7DGT a vše funguje. Takže scháním přístrojovku na 1,9TD, už ji tu mám rozjednanou. Pak snad bude vše konečně fungovat
17 roků 7 měsíců zpět #7
od GAS20
FIAT Tempra 1.9 TDs
Odpověděl GAS20 pro téma Re: Digitální tachometr
a to si musel menit celu palubovku??? lebo mne tiez blbne skus precitat moj diskusny prispevok a tam mam uvedene ako to ide (nejde) mne.a skus mi poradit
FIAT Tempra 1.9 TDs
17 roků 7 měsíců zpět #8
od MichalW
Sehnal jsem si "novou" přístrojovku z 1,9TD a teď mi vše funguje. Takže opravdu byla chyba v přístrojovce. Prostě likvidovala snímače na převodovce. Možná by to šlo opravit, ale elektrikáře jsem s tím už nechtěl zatěžovat a nakonec bylo jednodušší sehnat novou přístrojovku...
Vygenerováno za 0.364 sekund