Stierace
Chcem sa opytat ako funguje elektronika u prednych stieracov na 1.7D.
Myslim zmena rychloti a cyklovac.ma to nejkau samostatnu riadiacu jednotku??? Pretoze mne to prestalo fungovat,aj prepinanie rychosti aj cyklovac,funguje mi len to nudzove stieranie - poloha packy-na hor, a ostrekovac.
DIKI MOC
Fiat Tipo 1.7D, r.v. 1989, 215 000km, zachvilku po smrti... momentalne Tipo 1.9TD, 233tis a stale stupa

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Niektore Tipa mali zabudovanu elektroniku priamo v motorceku stieraca.Zdravim!
Myslim zmena rychloti a cyklovac.ma to nejkau samostatnu riadiacu jednotku??? Pretoze mne to prestalo fungovat,aj prepinanie rychosti aj cyklovac,funguje mi len to nudzove stieranie - poloha packy-na hor, a ostrekovac.
DIKI MOC
Pozri sem fiattipo.net/modules.php?name=Forums&...rder=asc&start=0
Fiat Croma TDid
Zadní stěrač mi hlavně teď v zimě při prvním spuštění nechce vůbec jít, jakoby to mělo nějaký odpor. Kousek se pohne, pak se zastaví. Musím vystoupit a rukou mu pomoci, pak už to docela jde. Ale stačí malý sněhový poprašek a stěrač je v koncích, to přece musí mít větší sílu...
Nevíte někdo co s tím? Než se nastvu vyměním celý mechanismus i s motorkem, bohužel mám jen přední.
zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane
Přesně ten samej problém mám taky. Jednou sem to rozebral a vše nově promazal a dal do kupy, ale asi za 2 měsíco to bylo zase naprd...Mám se stěrači následující problémy. Při chodu na cyklovač nebo při jednorázovém zapnutí jedou velice trhavě, někdy se na chvíli dokonce zastaví. Při tom jednorázovém spuštění musím páčku držet až než dojedou do horní úvratě, předtím stačilo do páčky jenom klepnout. Taky se mi zdá, že jedou pomaleji než normálně, na předchozím Tipu to byl jiný fofr.
Zadní stěrač mi hlavně teď v zimě při prvním spuštění nechce vůbec jít, jakoby to mělo nějaký odpor. Kousek se pohne, pak se zastaví. Musím vystoupit a rukou mu pomoci, pak už to docela jde. Ale stačí malý sněhový poprašek a stěrač je v koncích, to přece musí mít větší sílu...
Nevíte někdo co s tím? Než se nastvu vyměním celý mechanismus i s motorkem, bohužel mám jen přední.
my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!
Mám problém s předníma stěračema. TIPO 1.4 IE
Stěrače stírají, ale v klidové poloze drnčí. Drnčí to i když jsou stěrače vypnuté. Pokud nastavím páčku na nejrychlejší chod, kde není žádná prodleva v klidové poloze tak je vše OK.
V motorku na kruhových kontaktech vše vypadá OK. V čem to může být ? Dá se nějak relátko proměřít ?
Pokud někdo máte na prodej relé, nebo celej motorek stěrače tak ho za rozumnou cenu beru.
Díík za radu. T.B.
Niektore Tipa mali zabudovanu elektroniku priamo v motorceku stieraca.Zdravim!
DIKI MOC
Pozri sem fiattipo.net/modules.php?name=Forums&...rder=asc&start=0
Nazdar...
Tak konecne som kukol ten motorcek stieracov.. ale zavadu som neodstranil.... kontakty na dobehn su ok.... elektronika myslim tiez, lebo relatko cvaka... ale stale sa neda ovladat rychlost a automaticky dobeh.....
v com by mohol byt este problem???? rozoberal som aj packu pod volantom a aj ta vyzera byt OK.. neda sa to nejako premerat???
DIKI moc!!!!
Fiat Tipo 1.7D, r.v. 1989, 215 000km, zachvilku po smrti... momentalne Tipo 1.9TD, 233tis a stale stupa

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
majsterfiat.webovastranka.cz/image/419/4712
tu je schema.
zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane
No ty kontakty sem právě taky očistil a dal tam novou vazelinu a byl pokoj na nějakou dobu, ale teď to zase blbne.
Udělej to znovu, a podívej se taky na klouby systému stěrače.
Když májí táhla velký odpor je to problém. Udělalo mi to přesně co tobě, a několikrát jsem čistil motorek. Po čase se problém zase vrátil. Pak mě napadlo že rozeberu a pořádně namažu i klouby táhel. Od té doby mám pokoj a je to už dobré dva roky:-)
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955