Vyznam svitici kontrolka, mozna ABS???

Více
18 roků 1 měsíc zpět #1 od tomasH
Zdravim vsechny,
prosim o radu, pri posledni jizde mi zacala svitit tato kontrolka: umisteni myslim ze pod kontrolkou brzdoveho oblozeni, popis: auticko v kruhu, kolem kruhu presusovne zavorky, a pod tim autickem je jakoby znazornen smyk? Nevite nekdo jako funkcionalitu kontroluje? ABS?
Muze tato kontrolka zacic svitit v pripade, ze jsem nastartoval jedine pomoci roztlaceni? Nejspise vystavena baterka, ovsem to proc je vystavena budu resit behem tydne :(.
Diky moc

Fiat Tipo, 1.6 ie 93

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #2 od martas
ahoj je to skutecne abs ale proc sviti to nevim me sviti take ale ja vim ze nemem na zadnich kolech ten ozubeny venec cili chyba abs ale muze to byt take ze mas uz brzdici desticky sjety na kritickou mez anebo spousta dalsich problemu

Čagos,Marťas TTipo 1.9 TD už nejni, teď Bravo 1.9 JTD ale TTipo je v mem srdci,
Zkratka FIAT je FIAT

Více
18 roků 1 měsíc zpět #3 od jirkaR
proměř čidla

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
18 roků 1 měsíc zpět #4 od kilo
Zdar mám to samé rozsvítila se mi kontrolka a nejde to nastartovat jako když je baterka KO,dám jinou kontrolka nesvítí auto natočím,po 2 min se rozsvítí kontrolka a zas baterka jako kaput a nic jsem z toho nějk vedle nevím co to je.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #5 od tomasH
Mam podezreni, ze tato kontrolka zacne svitit v pripade, ze mam temer vystavenou baterku, coz se mi stalo vcera podruhe v tomto tydnu, shodou okolnosti kdyz jsem jel asi cca 20 min v nehorazny prazsky zacpe rychlosti 10m za minutu. Samozrejme ze doslo na to nejhorsi na tlaceni.
Asi mam problem s alternatorem, nebot pripada mi, ze pri takovemto kolonovem provozu prestava dobijet...
A jelikoz je ABS take elektronicke zarizeni odebirajici proud, je mozne ze pri nedobijeni alternatorem, a temer vystavene baterii muze tato kontrolka zacit svitit, nebot signalizujuje jakykoliv problem s ABS a mozna i to ze ma problem s napajenim pro svuj chod...
Kdyz jsem vyjizdel z domu baterie mela 12,3V, za chodu alternator dobijel v rozmezi 13,2 - 13.36, vic ne a pri jizde v kolone se mi zdalo ze uz nedobijel vubec... Dle diskuse v jinem threadu je to docela male dobijeci napeti na baterce za provozu, a problem by mohl byt na svete...
Tak ted nabijim nebot po vcerajsim totalnim kolapsu je totalne vyrachla a zitra to odvezu na kontrolu alternatoru popr. na jeho vymenu...

Fiat Tipo, 1.6 ie 93

Více
18 roků 1 měsíc zpět #6 od kilo
Zdar tak mi napiš jak jsi dopadl, j dnes špatně,nabil jsem baterku,dám do auta na otočení běželo,po 1 min jízdy se rozsvítilo ABS a konec chcíp jsem to a už nenatočil jako když je barerka KO, ale dám ji do jinýho auta a není problém, a když ji dám spátky do fiata a tak po půl hodině zas chytne a to samí ABS a šlus nevím co stím.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #7 od csala
Riadiaca jednotka ABS si okrem ineho kontroluje aj napajacie napatie. Ak je nizsie ako 10,5 V, tak sa rozsvieti kontrolka ABS na pristrojovke.

Fiat Croma TDid

Více
18 roků 1 měsíc zpět #8 od tomasH
Baterku jsem dobil a vse prozatim vypada tak jak ma, po 20 minutach jizdy a nasledne kontrole stavu baterky - nabita a plna bez znamek problemu ... tzn. ze alternator dobijet behem dnesni jizdy musel... tim padem jsem zase uplne na zacatku.
Tenhle vikend bych mel odjet par stovecek kilaku takze uvidim v nedeli, dneska to na kontrolu altiku nevidim. Necham to az na pristi tyden.

:oops: Na cem je zavisla aktivace alternatoru pri startu? Stara se o to nejake cidlo? ci nejake jine udelatko?

To kilo: no tak to vypada ze ti alternator nedobiji vubec nebo malo. Tim ze jsi ji dal do jineho auta, tak treba v baterce bylo tolik stavy, ktere stacilo jeste na nastartovani, tim ze dobijeni u toho druheho auta je v poradku, baterka se pomalu nabila a pokud ji zase hodis zpatky, tak sice nastartujes ale po minute je zase vytriskla:-(...
To zda to tak opravdu je nevim, a to proc ti altik nedobiji asi vubec? pricin muze byt spusta...

Fiat Tipo, 1.6 ie 93

Více
18 roků 1 měsíc zpět #9 od paldous
alternator funguje tak,ze nejprve otacky musi prekrocit mez,pri ktere se sepne samobuzeni,cili po startu staci trochu zvysit otacky-presne to nevim kolik otacek je zapotreba,to zalezi od konkretniho altiku jelikoz je mnoho typu,ale kdyz je das nad 1500 tak uz to zacne samo fachat.....

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Více
18 roků 1 měsíc zpět #10 od kilo
Ja mám vyřešeno byl včudu altík už mi to opět jezdí.

Vygenerováno za 0.063 sekund