-
Fórum
-
Technické fórum
-
ELEKTRO INSTALACE
-
Help svetla !!!
Help svetla !!!
18 roků 1 měsíc zpět #1
od TripleX
Zdravim potrebujem surne radu! Auto chodilo doteraz OK akurat raz som nechal dlhsie zapnute parkovacky asi 5 hodin a uplne som vybil baterku ale roztlacil ma znamy a baterka sa rychlo dobila. No asi pred dvoma dnami velmi prsalo a jam isiel na Tipe a asi po 20km jazdy som zistil ze mi uplne odchadzaju svetla ale dobijanie nesvietilo ani ziadna ina kontrolka iba som videl ze dokonca kontrolka na svetla sa stahovala tak som presiel asi 10km odstavil som auto zhasol motor a isiel pozriez pod kapotu zdalo sa mi vsetko OK a tak som isiel nastartovat auto ani nepiplo tak ma roztlacili auto chnaplo na ranu a svetla svietili isiel som dalej a asi po 5 km znova tak som zastavil ale ked som zastavil tak sa mi zdalo ze svetla svietia normalne. Znova som presiel asi 20km a znova to iste no auto uz startovalo ako tak to znamena ze auto muselo dobijat. Auto som odsatvil a pockal na dalsie na druhy den som si ho prisile za svetla vyzdvihnut islo v pohode aj tusim svietilo v pohode isile som aj v noci a cca 20km svietilo teraz potrebujem surne ist prec a neviem kde moze byt problem? Alternator, prerazena baterka alebo len nejaky obcasny skrat ci len voda spliechajuca niekde do alternatora??? Pomozte nerad by som sa vydal na cestu a asi bude prsat 8O a zistil ze zas to nebude svietit? Dakujem moc
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
18 roků 1 měsíc zpět #2
od temprař
tak to tě obdivuju,že jsi vůbec měl tu odvahu to rztahovat na rychlost,že jsi neměl strach z přeskočení rozv. řemene. Na altík bych to neviděl. Ten by ti nedobíjel vůbec,zkus dobít AKU a projdi skříňku z pojistkami jestli tam není nějaký kraťas
Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
18 roků 1 měsíc zpět #3
od mt-tuning
kostra??
mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r
18 roků 1 měsíc zpět #4
od Augustin
Ja si myslim, ze to je tou baterkou, asi uz odchazi. Podobne se mi chovala pred nekolika lety na Tipku. Spatne to startovalo, dobijelo to dobre. Kdyz jsem si zmeril hustomerem baterii, tak jsem zjistil, ze u + (plus) polu byla uplne k.o. Koupil jsem novou baterii, vsechno zmizelo.
Takze doporucuji promerit baterii (pri startovani nesmi poklesnout hodnota napeti pod 10V - druhy zpusob, jak zjistit stav baterie).
18 roků 1 měsíc zpět #5
od TripleX
tak to tě obdivuju,že jsi vůbec měl tu odvahu to rztahovat na rychlost,že jsi neměl strach z přeskočení rozv. řemene. Na altík bych to neviděl. Ten by ti nedobíjel vůbec,zkus dobít AKU a projdi skříňku z pojistkami jestli tam není nějaký kraťas
Vies co uz tak startujem po druhy krat raz som vysalel baterku ale kazdy mi hovori ze stat sa moze vzdy hocico ale ze pohoda ze bezne potlacia auto aby chytilo ale tak jednoducho co uz nechcelo chytit tak ma kamos potlacil ... Keby bol skocil remen tak by bol zial skocil ...
18 roků 1 měsíc zpět #6
od TripleX
Ja to tiez vidim na tu baterku dost ale neviem pochopit preco potom ked som prisiel pre auto auto uz ide dva dni aj za tmy som uz isiel a svetla v pohode. Dnes sme ale zistili ze jeden kontakt bol trosku volnejsi na baterke a dal som´tam zo skodovky a ta davala vysie napetie trosku a vyhodil som aj alternator a zaniesol som ho jednemu co to robi tak povedal ze uz nie je uplne OK ale ze po el. stranke slape ale povedal ze uhliky su KO tak aj tie vymenil takze uvidim len sa bojim ze to spravi zas ... Neviem co to moze este byt ...
18 roků 1 měsíc zpět #7
od TripleX
Ale skusim podla Augustina este tu staru baterku premerat pri startovani a ak bude davat menej supnem tam tu druhu zo skodovky a uvidim kolko da ta ... Len mi nejde do hlavy ze som nemohol ani nastartovat a potom ked ma kamos potlacil a presli sme dalsich par km tak ked mi to zas zacalo stahovat svetla tak som to zhasol a auto islo nakopnut v pohode a aj ked som ho nechal uz na mieste tak tiez a prisile som rano na druhy den a tiez chytilo v pohode a stale chytalo uz tak to mi nejde do hlavy troska preto sa stale bojim ze to ma nieco spolocne bud ze pri vyssej rychlosti nieco nie je OK alebo s tou vodou ...
18 roků 1 měsíc zpět #8
od DURI123
Nazdar!!
Skontroluj ukostrenie baterky,lebo kamarat mal zlu kostru a robilo to nieco podobne. alebo altik.... mne to zacalo nedobijat..... a kontrloka mi tiez nesvietila..... a po rozobrati altika som zistil ze uhliky tam uz niesuuu

.
Takze mohol by si mat mozno uz male uhliky a dobija to len sem-tam... a kontrolka dobijania ti nesvieti preto lebo je tam mozno zly kontakt.
Fiat Tipo 1.7D, r.v. 1989, 215 000km, zachvilku po smrti... momentalne Tipo 1.9TD, 233tis a stale stupa
18 roků 1 měsíc zpět #9
od majster
ten dlhy popis priebehu poruchy ukazuje na dve zavady , na kontakt akumulatora a na nedostatocne dobijanie, a to sucasne. tym sa da vysvetlit preco sa to chovalo stale inak.
zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane
18 roků 1 měsíc zpět #10
od TripleX
Kontakty som myslel ze su O.K. ale kostra bola ale plus bol trosku mozno menej dotiahnuty tak sa to dotaihlo na maximum a dala sa vazelina. Alternator sa dal dole a dal mi tam jeden manik nove uhliky. Kamos este ocistil kontkaty na altern. a zaizoloval takze uvidim no prvych 300km to islo v pohode a svietilo to. Horsie ze vlastne aj domov to svietilo len sa bojim toho dazda este ale kazdy hovori ze to uz musi byt OK. Dakujem za radu...
18 roků 4 týdnů zpět #11
od Jozef
Podľa mňa sa skús pozrieť na hlavnú kostru.
Potom skontroluj, či náhodou počas dažďa nezatiekla poistková skrinka.
Mne sa stalo, že keď silno pršalo tak mi trocha zatiekla cez gumové priechodky medzi interiérom a motorom.
Fiat Tipo 1,6 DGT r.v. 1990 karburátor, najazdené 185.000 km
Fiat Marea Weekend 1,8 HLX r.v. 1998, najazdené 155.000 km
18 roků 4 týdnů zpět #12
od TripleX
Podľa mňa sa skús pozrieť na hlavnú kostru.
Potom skontroluj, či náhodou počas dažďa nezatiekla poistková skrinka.
Mne sa stalo, že keď silno pršalo tak mi trocha zatiekla cez gumové priechodky medzi interiérom a motorom.
A kostra je skontrolovana ale preco by potom auto normalne svietilo ked stalo? Ale pozriem este tu poistkovku ci nahodou nie je zatecena ...
18 roků 4 týdnů zpět #13
od Jozef
Ako to vyzerá?
Fiat Tipo 1,6 DGT r.v. 1990 karburátor, najazdené 185.000 km
Fiat Marea Weekend 1,8 HLX r.v. 1998, najazdené 155.000 km
18 roků 3 týdnů zpět #14
od TripleX
No zatial je vsetko OK ako som hovoril poistkovka vyzera OK kostra OK uhliky v alternatore vymenene a zatial nic este som nesiel v riadnom dazdi ....
18 roků 3 týdnů zpět #15
od petr1978
Chcípla ti baterka. Když baterku vybiješ pod nebezpečnou úroveň, tak ji brzo odpálíš

Rutsypou se ti elektrody. Co by ti ještě mohlo pomoci, tak baterku propláchnout a nalít novou kyselinu.
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
-
Fórum
-
Technické fórum
-
ELEKTRO INSTALACE
-
Help svetla !!!
Vygenerováno za 0.074 sekund