startér točí pomalu
17 roků 11 měsíců zpět #1
od DannyF
DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)
startér točí pomalu vytvořil uživatel DannyF
Mám problém se svojí stařičkou Lancii Tds. Když startuje tak startér točí dost pomalu. A to tam mám silnou novou baterku, dneska jsme dali i novej startér z Tempry Tds (jsou stejný) a motor už nemá skoro žádný tlaky, jak je vylágrovanej a setrvák má zuby krásný.
Nejhorší je to v zimě, to s tím ten starter zatočí jen stěží.
Nevíte čím to je?
Nejhorší je to v zimě, to s tím ten starter zatočí jen stěží.
Nevíte čím to je?
DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
17 roků 11 měsíců zpět #2
od petr1978
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Odpověděl petr1978 pro téma Re: startér točí pomalu
Jaký máš olej v převodovce a v motoru?
A máš v pořádku ukostření? To je dost častý problém proč se netočí startér dost rychle. Pak se ozvi jak to dopadlo a určitě ti tady zase někdo poradí co dále:-)
A máš v pořádku ukostření? To je dost častý problém proč se netočí startér dost rychle. Pak se ozvi jak to dopadlo a určitě ti tady zase někdo poradí co dále:-)
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Méně
Více
17 roků 11 měsíců zpět #3
od scherer012
Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy
po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny
Odpověděl scherer012 pro téma Re: startér točí pomalu
Skontroluj ukostrenie, alebo natiahni (na skúšku) kábel od mínusového pólu akumulátora ku štartéru (ukostri ho napriamo).
Skús ešte pritiahnuť kontakty na štartéry a na akumulátore a skontroluj káble- či nie sú poškodené
Skús ešte pritiahnuť kontakty na štartéry a na akumulátore a skontroluj káble- či nie sú poškodené
Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy
po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny
17 roků 11 měsíců zpět #4
od temprař
Zkus ten startér naprázdno - ale jen tak na dvě vteřinky ať se ti nerostrhne. je to sériový elektromotor - který nezná omezení otáček. je konstruován pro nízké otáčky - asi tak o těch 3000 otáček kotvy. Při běhu naprázdno se může roztočit až na 20 000 ot - a to by se rozthl. Prostě ho odmontuj od příruby motoru,a přes spínačku ho vyzkoušej... - jen na 2 vteřinky. musí se rozběhnout prudce a prudce se roztáčet do vysokých otáček. jestli tomu tak není a točí se málo tak je v hajzlu. projdi všechny spoje,ukostření,dobij AKU - zkontroluj elektrolyt a uvidíš sám. Ale na to přetočení spouštěče si dávej sakra majzla...
Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
Odpověděl temprař pro téma Re: startér točí pomalu
Má pravdu chlapec. to může být i tím. Elektrická instalace je velká slabina vozů fiat a všeobecně italských vozů. I když já s ní problémy za těch 6 krásných let z tempru neměl. Jen co se mi odesralo bylo víčko rozdělovače a kabely ze svíčkama -ale to už k opotřebení patří. Co se týče startéru,elektromotorků v autě a jinších elektro - věcí tak bylo vše good.Skontroluj ukostrenie, alebo natiahni (na skúšku) kábel od mínusového pólu akumulátora ku štartéru (ukostri ho napriamo).
Zkus ten startér naprázdno - ale jen tak na dvě vteřinky ať se ti nerostrhne. je to sériový elektromotor - který nezná omezení otáček. je konstruován pro nízké otáčky - asi tak o těch 3000 otáček kotvy. Při běhu naprázdno se může roztočit až na 20 000 ot - a to by se rozthl. Prostě ho odmontuj od příruby motoru,a přes spínačku ho vyzkoušej... - jen na 2 vteřinky. musí se rozběhnout prudce a prudce se roztáčet do vysokých otáček. jestli tomu tak není a točí se málo tak je v hajzlu. projdi všechny spoje,ukostření,dobij AKU - zkontroluj elektrolyt a uvidíš sám. Ale na to přetočení spouštěče si dávej sakra majzla...
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
17 roků 11 měsíců zpět #5
od Dresik
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
Odpověděl Dresik pro téma Re: startér točí pomalu
Také sem měl Prismu TDs a byl to špatný startér. Nejdřív mi v něm prasklo plastové ozub kolečko a pak se nějak vylágroval...Výměna to jistila..A odešlo mi to v zimě a také 2x
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
17 roků 11 měsíců zpět #6
od temprař
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
Odpověděl temprař pro téma Re: startér točí pomalu
Tak co Danny. Na co jsi došel. Jak jsi dopad ze startérem....
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
17 roků 11 měsíců zpět #7
od DannyF
DAN
Odpověděl DannyF pro téma Re: startér točí pomalu
Ten druhý startér jsem koupil od "kombajna" a zaručil se že šlapal OK. Kabeláž jsem zatím nespravoval, nějak není čas. Věnuju se teď brzdám na Tempře.
DAN
17 roků 11 měsíců zpět #8
od DannyF
DAN
Odpověděl DannyF pro téma Re: startér točí pomalu
Vyřešeno!!!
Víte čím to bylo? Nevím jak který startery, ale tenhle má extra přívod kostry od baterky. Samozřejmě, že to tam chybělo. Jen tak nazkoušku jsem natáhl drát od baterky ke starteru a točilo to jako divý. Takže mám jeden starter do foroty (naštěstí pasuje i na Tempru).
Taková blbost, já se s tím v zimě trápím už 4roky. Nikdo (ani z mechaniků) na to nepřišel. Ještě že je tu ta diskuse.
Víte čím to bylo? Nevím jak který startery, ale tenhle má extra přívod kostry od baterky. Samozřejmě, že to tam chybělo. Jen tak nazkoušku jsem natáhl drát od baterky ke starteru a točilo to jako divý. Takže mám jeden starter do foroty (naštěstí pasuje i na Tempru).
Taková blbost, já se s tím v zimě trápím už 4roky. Nikdo (ani z mechaniků) na to nepřišel. Ještě že je tu ta diskuse.
DAN
Vygenerováno za 0.060 sekund