alarm jako imobilizér?

Více
17 roků 3 měsíců zpět #1 od michalkulistak
dneska ráno jsem zažil horkou dvacetiminutovku. sednu otočím klířkem a žhavení nic, startování ani ťuk, tak jsem lítal kolem auta s klíčem a kontoxem, utahoval a stříkal, tahal za všecko možné a nic, až pak mě napadlo zmáčknout malinké tlačítko co mi visí z řj alarmu, něco cvaklo a žhavení se rozsvítilo. tu jednotku jsem montoval dodatečně z druhého tipa,dodržel jsem přesně káble na kterých to bylo zapojené tam , navíc mi nejak nefunguje dálk. ovl., je možné že by ten alarm po nějaké době odpojoval žhavení (imobilizér?) auto stálo cca 2 dny. je to značka SONAR 120R, a je to made in italy

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #2 od Marco Bartoli
Většina autoalarmů má zabudovaný imobilizér. Pokud auto neodemčeš přiloženým dálkovím ovládáním, tak bude auto blokováno. Pokud si auto otevřel klíčkem ve dveřích, tak řídící jednotka nemůže mít ani páru o tom že si do auta vlezl legálně. Po namačkání nějakého kódu na "tajném tlačítku" imobilizace deaktivuje. Mohlo se také stá,že řídící jednotka alarmu mohla mít poruchu. Nechci nikoho strašit, ale pokud při ochraně vozu (zamčelo, alerm aktivován) dojde k výpadku napájení (někdo odpojí baterku a zase jí připojí) některé alermi se deaktivují a ještě odemkou dveře. Toto sem zažil u jednoho "tuning alarmu" (nějaká kravinka pro šílence co věří, že nápis tuning na řídící jednotce garantuje super kvalitu a že jim to snad i zvedne výkon motoru. :-)

Pravděpodobně to byla ta první varianta, ale jistý si být nemůžu. Nevím jak to tam máš zapojené. Pošli typ alarmu.

Fiat Tipo 1,7D 1988 zakoupeno 1.6.2007. Doinstalovaný interiér z 2.0 16V.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #3 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma allarm
typ je SONAR 120R nějaky italský, mě to odpojilo žhavení, ale už ho mám namontovaný měsíc a začal blbnout až ted, nějaké kable jdou od zapalování, asi napájení a zbytek je nacvakaný na dráty z poj skříně. zapojil jsem to stejně jak to bylo v tom autě i barvy a umístění káblů jsou stejné. asi ho odmontuju protože mi nejdou ovladače, možná by to nějaký elektrošikula dokazal spravit

FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
17 roků 3 měsíců zpět #4 od Marco Bartoli
Tak to ti takhle moc nepomůžu. Na netu jsem o tom alermu nic nenašel. Až někdy budu mít cestu do olomika tak bych se mohl stavit a mrknem se ne to.

Fiat Tipo 1,7D 1988 zakoupeno 1.6.2007. Doinstalovaný interiér z 2.0 16V.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #5 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma alarm
ja jsem to našel až googlem, a ve světovém netu, ale je to italsky, nějak to nespěchá, třeba přijdu na nějaké další skryté funkce

Vygenerováno za 0.334 sekund