Dobíjení

Více
17 roků 2 měsíců zpět #1 od Bělouš
Dobíjení vytvořil uživatel Bělouš
Kontrolka na dobíjení se mi vůbec nerozsvítí,nesvítí ani před nastartováním,ale stále mi svítí kontrolka ABS.Zjistil jsem,že když nachvíli podržím otáčky přes tři tisíce,kontrolka ABS shasne a auto začne dobíjet.Žárovky v přístrojovce jsou vpořádku.Má s tím někdo zkušenost.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

• TripleX
17 roků 2 měsíců zpět #2 od TripleX
Odpověděl TripleX pro téma Kostra a kontakty ...
Pozri ci mas OK droty na ABS teda na kotuci a potom by som to hladal niekde na spatnu kostru ci nejaky malicky skratik. Mam skusenost ze ked niekde blbe kostra alebo jeskratik tak to robi cudne veci ...

Více
17 roků 2 měsíců zpět #3 od simir
Odpověděl simir pro téma Re: Dobíjení
základ je, aby svítila kontrolka dobíjení při zapnutí klíčku. Pokud nesvítí a je OK, znamená to špatný alternátor (uhlíky?) nebo přerušený kabel k D+ na alternátoru. Me auto od 4000ot/min chcípalo a pohasínaly světla a palubka a vse bylo uhlíkem v altíku...

Fiat Tipo 1.6 DOHC (149C2046)

Více
17 roků 2 měsíců zpět #4 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Dobíjení
Projdi dráty na alternátoru jestli nejsou volné, zkorodované nebo zlomené. Taky zkontroluj jestli ti neupadla nějaká dioda z diodového můstku uvnitř i venku alernátoru. Ale spíš to vidím na ten nějaký drát.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 2 měsíců zpět #5 od Bělouš
Odpověděl Bělouš pro téma Re: Dobíjení
Tak jsem to dal do servisu.Vadný diodový můstek,vyměnili uhlíky a nezdálo se jim ložisko.Celkem 2300 Kč.Teď to šlape,Ale kdybych věděl tu cenu,tak bych to po nastartování raději protočil přes třitisíce otáček a jezdil dál jako předtím.Ale zase jsem klidnější,že někde nezůstanu stát.A díky za rady.

Vygenerováno za 0.302 sekund