Tachometr
17 roků 2 měsíců zpět #1
od Fila
Fiat Tipo 1,7D (rv88)
Fiat Tipo 1,9TDs (rv89)
Alfa Romeo 156 2,4JTD (rv99)-spotrpacket 3
Zravím, mám malý prblém, tachometr mi ukazuje asi o 10km/h víc než je skutečná rychlost, jde to nějak seřídit?? mám Tipo 1,7D rv.88, snad to je jen nějaká blbost, nevím, sem amatér:-) jo a ješte mi celkem dost kouří, nevíte co s tím?(měnil sem palivový filtr a trochu se to zlepšilo ale pořád, ve vysokých otáčkách hlavně, mi to černě kouří.)please help:))))dik
Fiat Tipo 1,7D (rv88)
Fiat Tipo 1,9TDs (rv89)
Alfa Romeo 156 2,4JTD (rv99)-spotrpacket 3
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
17 roků 2 měsíců zpět #2
od libenak
Odpověděl libenak pro téma Re: Tachometr
Tachometr není nikdy zcela přesný, jeho odchylka je zpravidla do 10% - hodně také záleží, jaký tam máš například rozměr pneumatik, máš-li tam jiné než jsou přdedepsané, tak to taky zkresluje...
No, a k tomu kouři. Za prvé, u diesela se toho nikdy úplně nezbavíš, každopádně čeřný kouř (je to ta nejlepší varianta) by nejspíš naznačoval, že by bylo dobré seřídit vstřiky (také by neškodilo nechat změřit tlaky ve válcích) - samozřejmě to chce mit v pořádku motorový olej i s filtrem.
Ale když si projdeš více vláken na tomhle fóru, tak toho o kouřivosti dieselů a jejího eliminování, najdeš docela dost....
No, a k tomu kouři. Za prvé, u diesela se toho nikdy úplně nezbavíš, každopádně čeřný kouř (je to ta nejlepší varianta) by nejspíš naznačoval, že by bylo dobré seřídit vstřiky (také by neškodilo nechat změřit tlaky ve válcích) - samozřejmě to chce mit v pořádku motorový olej i s filtrem.
Ale když si projdeš více vláken na tomhle fóru, tak toho o kouřivosti dieselů a jejího eliminování, najdeš docela dost....
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Vygenerováno za 0.294 sekund