visí drát u L předního kola (foto)

• User_69
  • Autor tématu
17 roků 2 měsíců zpět #1 od User_69
visí drát u L předního kola (foto) vytvořil uživatel User_69
Zdar, prosím o radu co mi tam visí podle mě je to ABS, ale kontorlka mi nesvítí, nebo je to čidlo obložení?
Tipo 1,6 i.e 55kw 1994
img216.imageshack.us/img216/3356/nawebpo8.jpg

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 2 měsíců zpět #2 od kombajn
jo je to k brzdovejm deskám

FIAT TEMPRA 1,9TD SW r.v.94
ALFA ROMEO 146 2,0TD r.v.97
FIAT MAREA WEEKEND 2,4JTD r.v.99

Více
17 roků 2 měsíců zpět #3 od SKV
Je to drát, který se má správně spojit s drátem vedoucím z brzdové destičky. Takže spojení vede od brzdové destičky ke kontrolce a signalizuje opotřebovanou destičku. Nové brzdové destičky lze zakoupit s tímto čidlem (zapuštěný drát v obložení), ale i bez něj - pak je drát k ničemu! Pokud chceš zkusit funkčnost drátu, obnaž konec drátu až na kov a spoj s kostrou - měla by se na přístrojovce rožnout kontrolka signalizující opotřebované brzdy!

Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km

• User_69
  • Autor tématu
17 roků 2 měsíců zpět #4 od User_69
Odpověděl User_69 pro téma drát
tak dík už jsem myslel, že je to ABS,tohle tedy budu řešit později. A řeknete mi někdo jak vypadá čidlo a vedení k ABS? Je to na stejném místě jako tento drát vedoucí k obložení? Je vidět i bez sundání kola?

Více
17 roků 2 měsíců zpět #5 od Dresik
Na těhlici je takové čidlo...

tohle má jiný konektor (je to z Nubiry) Fiat to má od Boshe a z čidla vede rovnou drát do motorového prostoru.
To čidlo je na těhlici a je nasměřované na ABS kroužek na kloubu poloosy.
Ten drát vidět bude..Můžou tam být tři-brzd. hadička, opotřebení destiček a právě ABS..ten drát je silnější než na to opotřebení desek.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 2 měsíců zpět #6 od Pavel
Kablík k ABS je podstatně silnější a koncovku má až v motoru. Bohužel se ty to čidla nedají prakticky vyndat bez totální destrukce a pak kupuj nové za ty prachy :lol: :cry: :?

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

• User_69
  • Autor tématu
17 roků 2 měsíců zpět #7 od User_69
Odpověděl User_69 pro téma ještě k ABS
Dík za odpovědi. Ještě jeden dotaz, jak poznám ABS při pohledu na motorový prostor? Má to něco společného s tou krabičkou pod nádržkou na brzdovou kapalinu?

www.fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=4506

Jde mi o to, že jsem ABS ještě na autě nezažil, zatím nebyla příležitost na to pořádně dupnout a taky mokro moc není, prostě to není kde vyzkoušet a i při prudkém brždění pedál nekope.

Více
17 roků 2 měsíců zpět #8 od Pavel
JJ to je jednotka ABS to jistě poznáš dle mnoha trubiček a také podle kontrolky na palubní desce taková červená kontrolka s autíčkem ve smyku po otočení klíčků se musí na pár sekund rozsvítit a pak zahasnout. Pokud ne tak je buď vadná žárovka a nebo úplně vyndaná což by znamenalo že se v tom už někdo hrabal a nechtěl aby se vidělo že ABS nefunguje. Zjistíš to jednoduše pokud se ti rozsvítí kontrolka a zhasne mělo by bejt vše v pořádku pokud zůstane svítí je něco špatně a ABS je odstavené! No a praktickej tes je jednoduchej až někde potkáš prach na silnici nebo prašnou cestu tak na to dupni a musí bejt citelné pulzování pedál a držení stopy.

my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90

• User_69
  • Autor tématu
17 roků 2 měsíců zpět #9 od User_69
Odpověděl User_69 pro téma nemám kontrolku
Tak to je mi právě divné, protože já tam tu kontrolku nemám. Dokonce i v techničáku mám napsané brzdy bez ABS tak jsem zmaten.

img84.imageshack.us/img84/5630/kontrolkyni5.jpg

Více
17 roků 2 měsíců zpět #10 od Pavel
To je taky zajímavé. No koukni se na všecky kola nebo apoň na přední jestli tam sou čidla ABS poznáš to dosti jednoduše. Ale podle toho obrázku to vypadá na hydrauliku ABS. No co se týká té kontrolky tak ten symbol nemusí bejt viděť, ale jen když svítí ikdyž nevím jak je to u tipa...možná je tam jiná palubka. Ale koukni na ty kola jestli sou tam snímače.

my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90

Vygenerováno za 0.390 sekund