alternátor
17 roků 1 měsíc zpět #1
od hanes
mám tipo 1.9TD
alternátor vytvořil uživatel hanes
nedávno jse mi stala super věc,nasednu do svého auta a najednou auto nestartuje,už pár dní před tím mi slabě svítila kontrolka dobíjení ale nebral jsem na to nějak zřetel...Tak jsem baterku odpojil a že tam dám náhradní..ale ve spěchu jsem baterku usadil,ale nevšiml jsem si že se mi dotýká kostra a ještě kevšemu jsem si nevšiml že jsem dal bateri obráceně......a to jsem automechanik !!!!pak už jsem viděl jak se z altrnátouru jen zakouřilo.no tak montáž ven a výměna.ale můžu říct že u 1.9TD,špatný přístup a špatně řešeno.repase alternátoru stojí 2500kč ale naštěstí mám známého a ten mi sehnal výměnou za můj za 700kč..dneska jsem ho montoval.podle knížky má dávat při zaplích dálkových světlech 15v ale mě dává 14,5V je to dostačující?může to vadit?
mám tipo 1.9TD
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
17 roků 1 měsíc zpět #2
od bery1970
bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč
fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY
Odpověděl bery1970 pro téma Re: alternátor
při 3000tis. ot.při zapnutejch světlech má být hodnota napětí mezi 14-15V
tak jsi ok
tak jsi ok
bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč
fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY
17 roků 1 měsíc zpět #3
od SKV
Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km
Odpověděl SKV pro téma Re: alternátor
Buď úplně v klidu, 15V je maximum při dobíjení baterie (, aby baterie neplynovala a neodpařoval se elektrolit). Udává se, že jeden článek baterie ba měl mít napětí 2,2V, tzn., že nabitá baterie by měla mít hodnotu 13,6 V (6 článků x 2,2V). Při 14,5 voltech ještě stále baterii dobíjíš!
Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km
17 roků 1 měsíc zpět #4
od hanes
mám tipo 1.9TD
Odpověděl hanes pro téma Re: alternátor
Tak je to OK..byl jsem to projet a tak...akorát trochu kluže klíňák ale to už je detail..to se doladí
mám tipo 1.9TD
Vygenerováno za 0.555 sekund